Новорічний стіл знову подорожчав. Свиня з’їсть на 300 гривень більше

Новорічний стіл знову подорожчав. Свиня з’їсть на 300 гривень більше
  • Журналісти vsim.ua підрахували, скільки хмельничани витратять на новорічне меню.  
  • Найменше обійдуться салати. Цьогоріч трохи здешевіли фрукти та солодощі.
  • Проте подорожчав алкоголь, закуски та гарячі страви.

Через 11 днів добігає кінця 2018 рік. Він пройшов під захистом Жовтої Земляної Собаки. Покровителькою 2019 року стане Жовта Земляна Свиня. Тварина невибаглива, проте поїсти любить.

Наразі, господині вже активно готуються до свята. У супермаркетах побільшали черги та й ринок помітно пожвавився. Журналісти vsim.ua вирішили підрахувати у скільки цього року хмельничанам обійдеться новорічний стіл. Брали все по-мінімуму. До меню включили: гарячі страви, салати, холодні закуски, солодощі та алкоголь. Орієнтувались на компанію з шести осіб.

Щоб ціни були достовірніші, ми побували у кількох супермаркетах міста та відвідали продовольчий ринок. За основу взяли середні ціни на продукти. При формуванні власного меню, враховуйте похибку на наближеність до Нового року та передноворічні скидки.  

Відео дня

Гарячі страви - 861 гривня

Щоб 2019 рік був вдалим та щасливим, необхідно ретельно підійти до вибору новорічного меню. Як стверджують знавці феншуй, Жовта Земляна Свиня - тварина невибаглива та любить ситно поїсти. Тому м’ясо можна сміливо ставити на стіл. Проте, щоб не розгнівати покровительку року, краще використовувати яловичину або баранину. Ідеально підійдуть гарячі страви з курки та іншої птиці.

Тож, першою нашою стравою буде запечена курка з овочами. Для її приготування господиням знадобиться сама пташка. Двокілограмову тушку на ринку можна придбати за 186 гривень. Два великі болгарські перці обійдуться у 38 гривень. Половинка лимона коштуватиме 3 гривні. Головка часнику в межах 2 гривень. А 100 грам олії - вартуватиме 5 гривень. Загальна вартість запеченої курки з овочами - 234 гривні.

Для класичного рецепту м’яса по-французьки обирають свинину, проте страва смакуватиме не менш приємно та оригінально з яловичиною. Головне - вміння правильно приготувати. Тож, для яловичини по-французьки нам потрібна вирізка. Оптимальна вага - 800 грамів. За неї нам доведеться викласти 115 гривень. Один помідор коштуватиме 6 гривень, твердий сир сорту “Гауда” за 250 грамів коштуватиме 50 гривень. Пачка майонезу обійдеться в 12 гривень. Загальна вартість яловичини по-французьки - 183 гривні.

Для м’яса на кісточці ми обрали баранину. За кілограм відбірного стейку доведеться заплатити 160 гривень. Склянка вина обійдеться у 15 гривень. За головку часнику заплатимо 2 гривні. Спеції до страви обійдуться у 25 гривень. Загальна вартість м’яса на кісточці -  202 гривні.

Вже традиційно на новорічному столі не обійтися і без фаршированих перців. За кілограм болгарських перців доведеться заплатити 140 гривень. Півкілограма рису коштуватиме 14 гривень. Для начинки нам також потрібно півкілограма фаршу з яловичини. За нього віддамо 60 гривень. Цибуля та морква вартуватиме 8 гривень вкупі. 300 грамів томатної пасти можна буде придбати за 20 гривень. Загальна вартість фаршированого перцю - 242 гривні.

Салати - 338 гривень

Жоден Новий рік в Україні вже не обходиться без традиційних салатів. Ми вирішили також не відступати далеко від традицій та за основу взяли звичні рецепти популярних “Олів’є”, “Оселедця під шубою” та салату з “Крабових паличок”.

На “Олів’є” нам потрібні: кілька картоплин, цибулин та морквин. Разом вони обійдуться у 6 гривень. За горошок заплатимо 22 гривні. Півкілограма вареної ковбаси обійдеться у 60 гривень. Мариновані огірки вартуватимуть - 13 гривень. На салат нам потрібно близько 5 яєць, вони коштуватимуть - 13 гривень. Для заправки “Олів’є” потрібно 250 грамів майонезу. Маленька пачка коштуватиме - 12 гривень. Загальна вартість “Олів’є” - 126 гривень.

Для “Оселедця під шубою” нам потрібно по півкілограма картоплі, моркви та буряка. Разом вони коштуватимуть 12 гривень. За 300 грамів цибулі заплатимо 3 гривні, а за півкілограма оселедецю віддамо 30 гривень. Майонез для заправки салату обійдеться у 12 гривень. Загальна вартість “Оселедця під шубою” - 57 гривень.

Щоб наші гості не залишилися голодними до меню ми додали салат з “Крабових паличок”. Для нього нам потрібні: яйця, кукурудза, “краби”, твердий сир, часник, майонез. За 400 грам “крабів” доведеться заплатити 64 гривні. 5 яєць вартуватимуть - 13 гривень. Кукурудза обійдеться у 25 гривень. За 200 грамів твердого сиру заплатимо 40 гривень. Кілька зубців часнику вартуватимуть не більше 1 гривні. Все це заправимо майонезом за 12 гривень пачка. Загальна вартість салату з “Крабових паличок” - 155 гривень.

Закуски - 477 гривень

На жодному святі не обійтися без холодних закусок. Для нашого новорічного столу, вирішили брати все по-мінімуму. Для нарізки нам необхідна ковбаса та сир. Найкраще підійде салямі. За 300 грамів доведеться віддати - 65 гривень. За твердий сир сорту “Гауда” просять 60 гривень. Для овочевої нарізки візьмемо по пів кілограма огірків та помідорів. Разом за них доведеться заплатити - 45 гривень. Баночка оливок коштуватиме 48 гривень. Для бутербродів нам потрібний один батон, який коштує 13 гривень. За 200 грам вершкового масла заплатимо 46 гривень. Найдорожче обійдеться баночка червоної ікри. За 90 грам доведеться віддати 200 гривень. Загальна вартість закусок - 477 гривень.

Солодощі та фрукти - 418 гривень

Після м’ясних та солоних страв можна перейти і до солодкого. Проте за солодощі та фрукти хмельничанам доведеться заплатити не набагато менше. Кілограмовий торт цього року вартуватиме 200 гривень. Ціни на імпортні цитрусові трохи нижчі ніж в минулоріч. За кілограм запашних мандаринок доведеться віддати - 35 гривень. За кілограм апельсинів - 30 гривень, кілограм бананів коштуватиме - 25 гривень, а за кіло зелених яблук просять 13 гривень. Найдороще коштують ківі - 47 гривень за кілограм. Дволітрова пачка соку обійдеться у 38 гривень. Також візьмемо по 1,5 літра “Coca-Cola”, яка коштує - 18 гривень, та мінеральну воду “Моршинська” - 12 гривень. Загальна вартість “солодкого столу” - 418 гривень.

Алкоголь - 502 гривні

Яке ж святкування без алкоголю. У кожного смаки на міцні напої різні, тому на новорічний вирішили поставити по пляшці шампанського, горілки, коньяку, червоного та білого вина. За пляшку “Советского” доведеться віддати - 89 гривень, за 0,5 коньяку “Жан-Жак” - 185 гривень, 0,7 горілки “Nemiroff” обійдеться у 90 гривень. Біле та червоне вино особливо ціною не відрізняються за пляшку білого напівсолодкого доведеться викласти - 68 гривень, за червоне - 70 гривень. Загальна вартість алкоголю - 502 гривні.

Тож, цілком скромний новорічний стіл для зустрічі Жовтої Земляної Собаки обійдеться майже у 2600 гривень. За рік ціни підскочили на м’ясо та алкоголь, а ось фрукти та овочі, порівняно з минулим роком подешевшали.

Нагадаємо, що новорічний стіл для зустрічі 2018 року обійшовся у 2300 гривень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up