Пов’язані з Кольгоферами фірми виграли суд за хмельницьку підземку

Пов’язані з Кольгоферами фірми виграли суд за хмельницьку підземку
Фото з архіву редакції
  • 23 роки тому приватна фірма продала іншому підприємству магазин у підземці, хоча права на це не мала.

  • Пізніше приміщення перепродували та ділили на частини.

  • В рамках кримінального провадження нерухомість арештували.

  • Цього року провадження закрили.

Хмельницький міськрайонний суд скасував арешт приміщень, розташованих у підземці на перехресті Кам’янецької та Подільської. Про це йдеться у рішеннях, оприлюднених 14 вересня. Їх прийняла суддя міськрайонного суду Інна Порозова. У текстах йдеться про те, що скасування арешту домагалися приватне підприємство «Ді Ай Сі» та приватне підприємство «Експресс». Розповімо вам усе по черзі.

1989 року в Хмельницькому розпочали будувати підземний перехід на перехресті сучасних Кам’янецької та Подільської. У липні 1993 року перехід прийняли в експлуатацію. 6 лютого 1997 року невстановлена особа, діючи від імені приватного підприємства «Коріл», продала магазин в підземці площею 371,2 квадратних метри приватному малому підприємству «Ковчег». При цьому «Корілу» магазин не належав. Про це йдеться у рішенні Апеляційного суду Хмельницької області від 10 квітня 2017 року.

На підставі договору купівлі-продажу 30 грудня 2015 року магазин опинився в руках ТОВ «Либідь». Саме за цією фірмою зареєстрували право власності на приміщення в підземці. Зробили це у Хмельницькому міськрайонному управлінні юстиції. Як зазначається у рішенні суду, посадовці цього відомства зловживали службовим становищем, аби фірма «Либідь» отримала неправомірну вигоду. До слова, «Либідь» є правонаступником «Ковчегу».

Відео дня

31 грудня 2015 року «Либідь» продало приміщення іншому приватному підприємству — «Ді Ай Сі». Згодом, 10 лютого 2016 року, воно поділило придбане приміщення площею 371,2 квадратних метра на 9 менших частин. Пізніше, 26 та 27 вересня 2016 року, поділило частину з них ще на 60 частин.

В ухвалі також ідеться, що від 1993 до 2017 року, коли суд виніс ухвалу, Хмельницька міська рада не приймала жодних рішень щодо продажу приміщень. 15 лютого 2017 року міськрада виграла позов до ТОВ «Либідь» щодо скасування реєстрації права власності останнього на приміщення площею 371,2 квадратних метри.

17 березня 2017 року Хмельницький міськрайонний суд арештував приміщення у підземці. Арешт полягав у забороні відчуження, розпорядження та користування майном. Представник «Ді Ай Сі» подав апеляцію, аби скасувати арешт приміщень. В Апеляційному суді вирішили, що слідчий суддя міськрайонного суду був правий, коли приймав рішення накласти арешт на майно. Однак він неправильно обрав спосіб арешту майна. Тому в Апеляційному суді таке рішення скасували, а натомість прийняли нове — накласти арешт на майно у вигляді забори на відчуження та розпорядження. Таким чином право користування приміщеннями залишилося.

12 червня 2020 року кримінальне провадження щодо приміщень у підземці закрили. У рішенні суду зазначається, що правоохоронці розслідували службове підроблення, незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, зловживання владою або службовим становищем, службову недбалість, а також підроблення документів. Всього цього поліцейські не виявили. Тому «Ді Ай Сі» та «Експресс» звернулися до суду, аби зняти арешт із майна, і суд став на їхню сторону.

Варто також зазначити, що «Либідь» є правонаступником «Ковчегу», що зазначено в тексті рішення суду. За даними YouControl, одним з колишніх керівників ТОВ «Либідь» є Валерій Кольгофер. Він же є колишнім учасником фірми «Ді Ай Сі».

Його дружина, Оксана Кольгофер, була учасником ТОВ «Либідь» та керівником «Ді Ай Сі». Її розшукували у справі махінацій під час будівництва ТРЦ «Квартал». Станом на сьогодні, 21 вересня, інформація про розшук Оксани Кольгофер у базі МВС відсутня. 28 серпня вона відвідала Хмельницький обласний театр ляльок, про що написала на своїй сторінці у Facebook.

Станом на зараз офіційно керівником «Ді Ай Сі» є Едуард Бондаренко. Приватне підприємство «Експресс» пов’язане з ТОВ «Либідь», про що свідчать дані з YouControl. Номери телефонів цих двох фірм одночасно є номерами телефонів фізичної особи — підприємця Залуцької Катерини Олександрівни.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юрій Гудок

    Зараз під час панування Зеленського і його партії почали вилазити особи часів Януковича. Одіозні постаті які ще два роки тому боялися носа висунути((((
  • ttt435

    все делят....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up