Третій поверх «Дитячого світу» орендували за 105 тисяч. Що там буде

Третій поверх «Дитячого світу» орендували за 105 тисяч. Що там буде
Тут і далі — фото з системи «Prozorro. Продажі»
  • Понад 800 «квадратів» орендувала приватна фірма.

  • Що про неї відомо та чим вона займається?

Третій поверх торгового центру «Дитячий світ», який є комунальною власністю, вирішили здати в оренду. Про такий намір чиновників стало відомо ще влітку позаминулого року. Знайти наймача намагалися безуспішно намагалися тричі — у серпні й вересні 2021 та у грудні 2022 року.

Відтак приміщення виставили на торги знову — вже на початку цього місяця. Площа майна складає 861,4 квадратного метра. Поверх єдиним об’єктом на оренду виставляли вперше. У ньому електропостачання, водопостачання та каналізація.

Стартовою ціною було вказано 63 485 гривень. До цієї суми додається ПДВ, індексація, земельний податок та комунальні послуги. Договір передбачає оренду тривалістю у п’ять років. Такі дані розміщені на сторінці торгів у системі «Prozorro. Продажі».

Відео дня

Минулого тижня, 27 визначили переможця торгів. Хто саме погодився взяти в оренду приміщення «Дитячого світу», на сторінці лота не вказано — всі дані зашифровані. Тому журналіст vsim.ua подав запит до управління житлової політики і майна міськради.

Згодом надійшла відповідь — потенційним орендарем є ТОВ «Технопростір Плюс». Пропозиція фірми склала 87 100 гривень. До цієї суми, нагадаємо, додається ПДВ, індексація, земельний податок та комунальні послуги. Таким чином підприємство щорічно платитиме до бюджетів різних рівнів майже 1,3 мільйона гривень за умови, якщо інфляція залишатиметься незмінною. Це трохи більш як 105 тисяч гривень на місяць.

У відповіді на запит чиновники повідомили, що договір з компанією ще не укладений, проте підстав для відмови у цьому немає.

ТОВ «Технопростір Плюс» пов’язане з брендом магазинів «Технопростір». За даними «YouControl», фірма зареєстрована у Хмельницькому в грудні 2014 року, статутний капітал складає 2000 гривень, основний вид діяльності — оптова торгівля комп'ютерами, периферійним устаткованням і програмним забезпеченням.

Керівником та власником «Технопростір Плюс» є хмельницький підприємець Сергій Козак. Такий же статус він має у ТОВ «Техно Простір», яке зареєстроване у ТРЦ «Оазис».

Мережа «Технопростір» має магазини у Хмельницькому («Оазис», «Квартал», Проскурівська, сервісний центр на Прибузькій), а також по одному магазину у Тернополі, Житомирі, Шепетівці, Славуті та Летичеві. Такі дані розміщені на її сайті.

Нагадаємо, що у тому ж «Дитячому світі» триває підготовка до відкриття ресторану мережі «KFC». Приміщення там взяла в оренду фірма-представник ТОВ «ДТС-Харків». Цей заклад буде першим у Хмельницькому рестораном мережі.

Image

Image

Image

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up