Майно спиртзаводу в Довжку продають за 1,7 мільйона. Що там є (ФОТО)

Майно спиртзаводу в Довжку продають за 1,7 мільйона. Що там є (ФОТО)
Тут і далі — фото з системи електронних торгів «Prozorro. Продажі»
  • Держава продовжує продавати частини спиртового виробництва на Кам’янеччині.

  • Цього разу це зернова схема та бардяне господарство.

У Кам’янець-Подільському районі виставили на продаж недобудовані частини Довжоцького спиртового заводу. Історія підприємства налічує понад сто років, а основну його частини приватизували 2020 року. Тепер же держава розпродує, так би мовити, залишки. Розповідаємо деталі.

Що відомо про Довжоцький спиртзавод

Підприємство було збудоване та запущене 1896 року. Його замовила княгиня Ганна Хілкова. На її ж землях вирощували картоплю, з якої завод виготовляв спирт. З початком Першої світової війни 1914 року завод зупинився. 1928 року підприємство відбудували та запустили. Як сировину почали використовувати буряк.

Працював завод і в роки Другої світової війни, хоча й зі зниженою потужністю. Протягом 1952-1957 років підприємство мало спиртово-горілчане спрямування. Потім виробляло лише спирт, як сировину використовуючи мелясу. Це солодка маса, яка є відходом виробництва бурякового цукру.

Відео дня

2020 року держава вирішила продати спиртзавод. Його виставили на торги через систему «Prozorro. Продажі». Будівлі та майно у кількості 765 одиниць оцінили у понад 29 мільйонів гривень. Цей перелік включав також об’єкти заводу у Кам’янці-Подільському. Серед умов продажу було збереження виду діяльності протягом пів року та збереження не менше 70% штату у той же термін.

На торги прийшли дві компанії. В результаті завод викупило ТОВ «СКН „Сучасна комерційна нерухомість“». За підприємство вони віддали 61 мільйон гривень.

Що відомо про частини заводу, які виставили на продаж

Об’єкт №1 — зернова схема

Окрім власне приміщення, у складі об’єкта є також цистерни для зберігання зерна.

Image

Image

Image

Image

Image

Об’єкт №2 — бардяне господарство

Фактично це кілька цистерн для зберігання барди — залишку після відгонки спирту з браги.

Image

Image

Image

Image

За обома об’єктами пропозиції приймають до 8 лютого включно. Аукціони заплановані на 9 лютого. Переможця обиратимуть за найвищою ставкою. На остаточну ціну буде нарахований ПДВ (20%). Якщо переможці аукціонів будуть визначені, ми підготуємо про це окремий матеріал.

Нагадаємо, що раніше держава вже продала іншу недобудовану частину заводу, а саме солодове відділення. Це сталося з третьої спроби у липні 2021 року. Відділення викупило ТОВ «Укренергобудресурси» за понад 367 тисяч гривень.

Згодом фірма захотіла придбане майно продати — кілька разів виставляла його на продаж, проте поки безуспішно. Судячи з опублікованих компанією фото, вона провела там певні ремонтні роботи. Зокрема, цегляна «коробка» перетворилася на упорядковану будівлю, у якій працює аптека. Станом на листопад 2022 року майно оцінювали у майже три мільйони гривень. Більше деталей та фото можна переглянути за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Василий Розуман

    Гривень? Злодії довбані.
  • Віталій Українець

    Знаю що корпорацію Укрспирт створив та контролював батько української корупції Кучма !

    Він і був зацікавлений в знищені дрібних під-в галузі не надаючі ліцензії на випуск сировини!

    Завод гарний БУВ-бував особисто !
  • Romeo Gasilio

    Шкода завода, одні підараси а не хазяї💁🏻‍♂️
  • Валерій Світельський

    Це майно коштує стільки, як майно доброго містечкового САМОГОНЩИКА.

keyboard_arrow_up