«Велике будівництво»: Гамалій похвалився «прапором за 5 мільйонів»

«Велике будівництво»: Гамалій похвалився «прапором за 5 мільйонів»
Фото з сайту Хмельницької ОДА
  • За рік завершили загалом 17 об’єктів.

  • Дізнавайтесь деталі та дивіться фото.

На Хмельниччині триває реалізація проєктів у рамках урядової програми «Велике будівництво». Поки об’єкти на цей рік узгоджують у профільному міністерстві, у Хмельницькій ОДА вирішили відзвітували про минулий 2021-й. Брифінг з цього приводу сьогодні, 20 січня, провів голова ОДА Сергій Гамалій.

Зазначимо, що «Велике будівництво» називають так умовно. Програми з такою назвою в Україні немає. Роботи на частині об’єктів були розпочаті до її оголошення. Наприклад, це стосується хмельницького Палацу спорту, будівництво якого розпочали ще до обрання Володимира Зеленського президентом.

Отож, загалом під вивіскою «Великого будівництва» проводили будівництво та реконструкцію 17 об’єктів. На це витратили 582,4 мільйона гривень, в тому числі:

Відео дня

Першим об’єктом, який згадується у презентації ОДА, є прапор у дендропарку. Під час брифінгу Сергій Гамалій зазначив таке:

— За відгуками гостей нашої області, цей прапор наочно демонструє любов і шану подолян до своєї країни та до державних символів, що є ознакою державницької позиції наших людей, які тут проживають.

Позиція голови ОДА відрізняється від думки більшості хмельничан, які не підтримували будівництво прапору, про що ми неодноразово розповідали вам раніше. Причиною цього була його досить висока ціна — 5 мільйонів гривень. Гроші виділяли на тлі пандемії COVID-19 та карантинних обмежень, що погіршили економічну ситуацію в області та Україні загалом. За результатами торгів вартість була дещо знижена — до понад 4,5 мільйона.

Перелічуємо також інші об’єкти, роботи за якими проводили в рамках «Великого будівництва»:

Крім того, минулого року відремонтували 231 кілометр доріг державного значення, 121 кілометр доріг місцевого значення та 9 мостів. Переглядайте також презентацію Хмельницької ОДА.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Марта Добринська

    А яка дорога від київської траси в сторону Хмільника, це капець.А там є ще центри сіл Пасічна і Гречани, там марсіанські вибоїни в кол
  • Юрій Марцінкевич

    Що не вітер то прапор рветься кожного разу. Краще б ці гроші використали у більш важливішому руслі. Можливо менше було можливості їх розікрасти

keyboard_arrow_up