Кінострічку про кам'янецьких саперів відібрали до конкурсу Мінкульту

Кінострічку про кам'янецьких саперів відібрали до конкурсу Мінкульту
Фото ілюстративне
  • Йдеться про документальний фільм "Щоденники війни. Українські сапери" режисера Андрія Зайця. 

  • Він розповідає про боротьбу бійців військової частини А 2641, що базується в Кам’янці. 

Документальний фільм "Щоденники війни. Українські сапери" відібрали до мистецького конкурсу Міністерства культури та інформаційної політики з виробництва відеоінформаційної продукції. Він присвячений висвітленню діяльності військовослужбовців Сил оборони і безпеки України у протистоянні з ворогом під час російсько-української війни. Про це йдеться на сайті Мінкульту. 

Кінострічку режисував директор Кам’янець-Подільського кінофестивалю “Бруківка” Андрій Заєць. Фільм розповідає про героїчну роботу бійців військової частини А 2641 з Кам'янця-Подільського під час російсько-української війни. Проект має всього 3 серії. 

— З перших днів широкомасштабного вторгнення військовослужбовці груп розмінування Об’єднаного навчально-тренувального центру вступили в бій із ворогом і брали участь у розмінуванні звільнених від рашистів територій Київської, Чернігівської, Сумської, Херсонської, Миколаївської, Харківської та Донецької областей. Фільм описує професіоналізм та героїзм, який проявили українські сапери при виконанні завдань в усіх напрямах по обороні України з 2014 по 2023 рік, — йдеться в Мінкульті. 

Відео дня

Всього в переліку 33 документальні фільми. Проголосувати за кінострічку можна за посиланням. Голосування триватиме до 15 травня. 

Читайте історії військових частина А 2641:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up