Кримінальна Хмельниччина 2021. Підбірка найрезонансніших подій

Кримінальна Хмельниччина 2021. Підбірка найрезонансніших подій
  • Моторошні вбивства та криваві аварії.
  • Без усього цього не обійшлося протягом 2021 року.
  • Зібрали 10 кримінальних новин на Хмельниччині, які викликали найбільший резонанс серед читачів.

У Хмельницькій області протягом року сталося сотні кримінальних подій. Вбивства, побої, крадіжки чи аварії, що спричинили смерть - за такими фактами відкрили чимало кримінальних проваджень. Розслідування одних досі триває, інші справи передали до суду, а за деякими навіть оголосили вирок. 

Криваві події стали відбуватися в області ще від початку року. Розпочалося все з новорічної ночі в Чемеровецькому районі. Тоді закінчилося все смертю для потерпілої та гратами для того, хто жорстоко з нею обійшовся. 

Вбивства - саме те, із чого переважно складається наша добірка кримінальних новин. Такі події викликали найбільше резонансу й зібрали чималу кількість переглядів читачів. Іншу частину кримінальних подій склали ДТП, що закінчилися смертю її учасників. Одна з них сталася за участі працівника поліції. У тій аварії загинула ціла сім’я зі Львова. Наразі правоохоронець перебуває на лаві підсудних. 

Відео дня

Журналістка vsim.ua зібрала 10 кримінальних подій на Хмельниччині за цей рік. Гортайте далі та дізнавайтеся про них більше.

1. У Хмельницькій лікарні померла 33-річна Вікторія, яку підпалив рідний брат

Ці події сталися під час новорічного застілля в одному із будинків Чемеровецького району 31 грудня. 19-річний хлопець облив 33-річну сестру бензином і підпалив на ній одяг.

У вкрай важкому стані Вікторію доправили до опікового відділення Хмельницької лікарні. У потерпілої уражено майже 50% тіла 5 днів за її життя боролися лікарі. Проте вчора жінка померла. Про це поінформували у секторі комунікації поліції Хмельницької області.

Брату загиблої призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 8 років і 6 місяців.  

Ще одне вбивство сталося на початку цього року, просто на Святвечір. Було це в Красилові. Ввечері 6 січня до поліції надійшло повідомлення від місцевої жительки. Вона повідомила, що її цивільний чоловік покінчив життя самогубством, штрикнувши себе ножем у серце. За словами жінки загиблий не так давно переніс операцію, після якої постійно перебував у депресії і час від часу висловлював наміри звести рахунки із життям.

На виклик одразу виїхала слідчо-оперативна група. Огляд місця події одразу спростував версію про самогубство. На тілі покійного виявили ознаки насильницької смерті. 

Як з’ясувалося, у Святвечір цивільне подружжя вдвох розпивало алкогольні напої. У ході застілля між ними виникла сварка. У результаті 35-річна жінка схопила кухонний ніж та вдарила свого 38-річного співмешканця. Чоловік помер на місці події. Тоді ж за даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу (Умисне вбивство). 

3. На Хмельниччині святкування дня народження закінчилося вбивством

На Хмельниччині святкування дня народження закінчилося вбивствомЩе одне вбивство, яке викликало чималий резонанс, сталося 13 квітня в селі Хорошів Білогірської тергромади. Того дня до 56-річного місцевого мешканця завітали двоє односельців аби відсвяткувати його день народження. Чоловіки влаштували хмільне застілля, в ході якого виникла сварка.

Від словесних образ товариші перейшли до дій. 30-річний гість руками, ногами та палицею наніс цілий ряд ударів господарю. У результаті той втратив свідомість і за деякий час від отриманих травм помер.

Свідок побиття побіг до сусідів, які викликали медиків, а ті вже повідомили до поліції. Тим часом зловмисник залишив місце події і пішов до місцевого магазину, де продовжив споживати спиртне. Там його і затримали правоохоронці.

З’ясувалося, що чоловік раніше вже мав проблеми із законом. В результаті - йому призначили покарання за двома статтями - частиною 1 статті 115 ККУ (Умисне вбивство) та частиною 1 статті 122 ККУ (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). За ґратами він пробуде 12 років.

4. На Хмельниччині до смерті побили жінку: підозрюють її сина

На Хмельниччині до смерті побили жінку: підозрюють її сина

Ще одне вбивство, за яким вже оголосили вирок. Сталося воно 8 червня. Тоді до поліції зателефонував  42-річний мешканець Дунаївців та повідомив, що виявив свою матір мертвою у її будинку. 

Того ж дня був проведений розтин, який показав, що у жінки були переламані ребра та інші тяжкі тілесні ушкодження, що і стали причиною смерті. Слідчі одразу ж відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого) Кримінального кодексу України.

У ході проведення першочергових слідчих дій встановили, що приблизно о 9-й ранку того дня між матір’ю та сином виникла сварка, в ході якої останній сильно побив жінку і не надав їй жодної допомоги.

За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, сина загиблої визнали винним і засудили до 9 років позбавлення волі. 

5. ДТП з чотирма загиблими на Хмельниччині: водія вантажівки взяли під варту

ДТП з чотирма загиблими на Хмельниччині: водія вантажівки взяли під вартуДорожньо-транспортна пригода сталась 15 травня поблизу Веселівки Красилівської територіальної громади.

За інформацією слідства, 23-річний водій тягача «DAF» з причепом, не переконавшись у безпечності маневру, виїхав на зустрічного руху. Там він зіткнувся  з автомобілями «Opel Combo» та «Mersedes-Benz Sprinter». Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Хмельницької області. 

Внаслідок аварії на місці загинули водії автівок, які рухались відведеною для них смугою, а також два їхніх пасажири. 

Тоді ж підозрюваного у смертельній ДТП взяли під варту. Справу продовжують розглядати в Хмельницькому міськрайонному суді за частиною 3 статті 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

6. “Хотів замаскувати зґвалтування”. Подробиці вбивства продавчині в Кам’янці

“Хотів замаскувати зґвалтування”. Подробиці вбивства продавчині в Кам’янці

Моторошне вбивство трапилось у Кам’янці-Подільському, 27 жовтня. Мертву 37-річну жительку села Зіньківці знайшли на стежці біля старого міського кладовища. Там близько п’ятої ранку її тіло побачила мама і зателефонувала до поліції. Подробиці того страшного дня розповіли в сюжеті “Надзвичайних новин”.

Правоохоронці знайшли підозрюваного у вбивстві. Ним виявився 38-річний родич сім’ї загиблої. У сюжеті “Надзвичайних новин” розповідали, що він того дня запропонував провести Світлану з роботи додому. Коли вони опинилися на території, що не освітлюється, почалося жахіття. Про це підозрюваний розповів у поліції. 

У 2005 році його вже судили за вбивство власної дружини. У сюжеті кажуть: перед смертю він зґвалтував її шваброю. Лише у 2019 році він звільнився із місць позбавлення волі. 

Йому вже оголосили про підозру за статтею "Умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчиняла умисне вбивство, поєднане зі зґвалтуванням або сексуальним насильством".  За скоєне йому може загрожувати до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. 

7. Вбивство валютниці на Інститутській: хмельничанка проведе за ґратами 15 років

Вбивцю хмельницької підприємиці засудили на 15 років. Моторошні події сталися ще у 2017 році. Того дня 50-річна жінка прямувала з речового ринку до свого будинку на Інститутській. Її маршрут вистежила 20-річна дівчина, яка прямо у під’їзді багатоповерхівки напала на потерпілу з ножем. Поранення прийшлось на легені і грудну частину аорти, що стало смертельним. Хмельничанка померла від гострої крововтрати.

За інформацією суду, сама ж обвинувачена розповідала: конфлікт із потерпілою виник через гроші. Мовляв, вона двічі купувала у підприємиці валюту по 100 доларів. Але коли звернулась до неї, аби обміняти на гривні, жінка їй відмовила і сказала, що долари несправжні. Каже, тоді пішла за нею, аби поговорити. За її словами, валютниця поводилась агресивно, била палкою і погрожувала ножем, який їй вдалося вихопити й, можливо, завдати удар, захищаючись.

8. Оголосили підозру патрульному за фактом смертельної ДТП у Хмельницькому районі

Оголосили підозру патрульному за фактом  смертельної ДТП у Хмельницькому районі

Ця смертельна ДТП неподалік Красилова привернула увагу багатьох людей. У ній загинула ціла сім’я зі Львова, а у вчиненні аварії підозрюють працівника поліції. 

З власних джерел ВСІМ було відомо, що в день аварії із правоохоронцем в машині їхав його колега. Останній після того, як сталася ДТП, залишив місце пригоди. Кілька годин його шукали працівники поліції і врешті виявили в одному з місцевих травмпунктів. Все це підтвердили очевидці аварії, які писали про це в соцмережах. 

Так вдалося встановити - підозрюваним у смертельній аварії є інспектор сектору реагування патрульної поліції. Андрій Фреюк. 

Наразі тривають суди, а підозрюваний перебуває під вартою. Такий запобіжний захід йому продовжили до 14 січня 2022 року.

9. Подробиці смерті студента хмельницького коледжу Віталія Долинного

Подробиці смерті студента хмельницького коледжу Віталія Долинного

19-річного студента з Красилова шукали в обласному центрі близько тижня. Врешті його знайшов місцевий рибалка, в Дубовому. Той у вечірній час пішов ловити рибу. Коли закинув вудочку, помітив у водоймі чиюсь руку. Сталося все це 16 вересня.

Віталій Долинний мешкав на третьому поверсі гуртожитку. Тієї ночі він пішов у кімнату до друзів і за 50 гривень попросив, щоб його спустили з вікна назовні. Адже двері в гуртожитку вже в той час були зачинені. 

Друзі, які бачили хлопця тієї ночі, також говорять про дивну поведінку Віталія. Додають - постійно мовчав і листувався з кимось в телефоні. 

Наразі слідчі дії тривають. Правоохоронці встановили, що Віталій їхав до водойми в Дубове сам. А от що із ним сталося потім - допоки не відомо. 

10. Мав психічні проблеми. На Хмельниччині затримали чоловіка, який зарізав рідних батьків

Все трапилось 9 серпня. Виклик на «102» надійшов від сусідів. За їхніми словами, чоловік, який тривалий час має психічні розлади, бігає подвір’ям у закривавленому одязі. 

На місці події поліцейські з’ясували, що селянин давно перебуває на обліку у лікаря-психіатра і дійсно причетний до вбивства 71-річної мами і 70-річного батька. Син зарізав їх ножем, заподіявши колото-різані рани шиї та грудей. Від отриманих травм чоловік та жінка померли на місці.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження  за пунктом 1 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство двох або більше осіб). Підозрюваного затримали. Спершу він перебував під вартою, згодом його перемістили до психіатричного закладу.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up