Облив кислотою та вдарив ножем: дізналися деталі вбивства у Ярмолинцях

Облив кислотою та вдарив ножем: дізналися деталі вбивства у Ярмолинцях
Фото з місця події
  • Двоє сусідів постійно сварилися з різних причин.

  • Один погрожував другому вбивством і зрештою втілив наміри в життя.

  • Він обливав жертву кислотою та вдарив ножем.

  • Моторошні подробиці — у матеріалі.

У селищі Ярмолинці між двома чоловіками стався конфлікт, у ході якого один з них облив кислотою та вдарив ножем іншого. Того доставили з паралічем та опіками до реанімації, однак за чотири дні він помер. Тепер же винуватець загибелі чоловіка отримав вирок. Розповідаємо деталі про злочин.

Учасниками тих подій були двоє місцевих мешканців — 63-річний та 53-річний чоловіки. Останній раніше не був судимим. Оточуючі неодноразово помічали, що коли він вживав алкоголь, то ставав агресивним. Обоє чоловіків були сусідами та часто сварилися через побутові питання, до прикладу, через межу чи колію від шкільного автобуса, водієм якого працював загиблий. До насильства у них ніколи не доходило, проте підсудний часто погрожував сусіду вбивством.

За версією підсудного, того дня, 5 жовтня 2022 року, він порався по господарству. Взяв мішок та зібрався йти у сад по яблука. Зайшов у гараж та випадково побачив пляшку з-під пива. Там була кислота, якою він промивав радіатор котла. Слідство згодом встановить, що кислота була сірчаною.

Відео дня

За словами чоловіка, він раптово вирішив скоїти самогубство. Взявши пляшку, пішов у конюшню, аби випити її. У лівій кишені він мав ніж, а кислоту тримав у руці. Дорогою побачив сусіда, який стояв, лаявся та обзивав його. Тому вилив йому на груди кислоту, аби злякати й змусити відчепитися.

Далі він вдарив сусіда лівою рукою, а той впав обличчям до землі. Постраждалий повернувся та показав рукоятку ножа. Нападник злякався, взяв рукоятку та викинув. Потім пішов додому та випив пива й коньяку. Дорогою сказав сину постраждалого, а також його співмешканці, що його батьку стало зле. Наміру вбивати сусіда він не мав та вважає, що той випадково впав на ніж.

Проте дані слідства та слова свідків вказали на інші обставини. Так, деталі розповіла дружина загиблого. За її словами, ввечері того дня між сусідами знову стався конфлікт через автобус і знову підсудний погрожував вбивством. Згодом постраждалий пішов на територію непрацюючого підприємства, щоб пригнати звідти корів, які там паслися.

Сам постраждалий, перебуваючи у лікарні після операції, розповів дружині, що зустрів підсудного на території підприємства. Той вискочив з кущів та став обливати його рідиною з пляшки. Постраждалий намагався втекти, але підсудний догнав його та вдарив чимось важким по спині. Після цього в чоловіка відмовили ноги. Відтак підсудний впав на свою жертву й став заливати рідину з пляшки до рота загиблого. Дружина зазначила, що її чоловік не зрозумів, що його вдарили ножем.

Першим постраждалого знайшов охоронець комплексу. За його словами, там ще був підсудний, при чому п’яний. Він насміхався з постраждалого, до прикладу, казав — «Тобі погано? А від чого тобі погано?» Потім він пішов.

Відтак прийшов брат охоронця, а також син постраждалого та його співмешканка. На місці події помітили сильний специфічний неприємний запах. Постраждалий не міг встати, мав обпечене обличчя, скаржився, що у нього все пече, та просив води. На спині у нього був поріз та кров. На місце події викликали «швидку» та поліцію.

Спершу постраждалого доставили до Ярмолинецької багатопрофільної лікарні. Там зробили рентген, на якому помітили металевий предмет, що був схожий на зламане лезо ножа, в районі хребта. При цьому зовні нічого не було помітно, однак гострий предмет усередині відчувався на дотик, рана кровоточила.

Чоловіка вирішили відправити у Хмельницьку обласну лікарню. Там з нього витягнули 12-сантиметрове лезо. Внаслідок поранення у постраждалого паралізувало ноги, а також втратилася чутливість тулуба. За чотири дні, 9 жовтня, чоловік помер.

Судово-медична експертиза виявила, що внаслідок поранення був зламаний другий грудний хребець, повністю перерізаний спинний мозок та стався крововилив під його тверду оболонку.

За умисне вбивство суд призначив обвинуваченому 11 років позбавлення волі. Також ухвалив стягнути на користь дружини і сина загиблого 1,6 мільйона гривень моральної шкоди та 31,5 тисячі гривень витрат на правову допомогу. Ще 1510 гривень суд стягнув за експертизу. Таким чином підсудний має сплатити загалом 1 633 010 гривень. Раніше він компенсував матеріальну шкоду потерпілим на 52 583 гривні. Вирок винесений Ярмолинецьким районним судом 21 серпня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up