Побиття школярів у СЗОШ №1: коли допитають перших свідків

Побиття школярів у СЗОШ №1: коли допитають перших свідків
  • Хмельничанина Костянтина Костюка підозрюють у завданні тілесних ушкоджень двом школярам.

  • Причиною конфлікту нібито стало спущене колесо в автомобілі його сина.

  • Сьогодні, 21 жовтня, провели чергове судове засідання у цій справі.

  • Що там було, читайте далі.

У Хмельницькому міськрайонному суді відбулося чергове засідання у справі побиття учнів спеціалізованої ЗОШ №1. Провели його у приміщенні суду на Кам’янецькій, 117. На відміну від минулих засідань, цього разу прийшли всі сторони справи — потерпілі Мілад Масуді та Максим Поліщук, їхні батьки та адвокати, обвинувачений Костянтин Костюк, його адвокат, прокурор Вадим Наконечний.

Розпочали все з оновлення переліку учасників процесу. В якості законних представників Мілада Масуді та Максима Поліщука долучили їхніх матерів. Раніше законними представниками вважали адвокатів побитих школярів. Після цього до матеріалів справи долучили цивільний позов сторони Максима Поліщука до Костянтина Костюка. Суть позову полягає у стягненні 100 тисяч гривень моральної шкоди на користь Максима Поліщука, а також судових витрат за цим позовом.

Крім того, адвокат Мілада Масуді Олег Рохов подав клопотання про проведення судово-психіатричної експертизи потерпілого. За його словами, Міладу Масуді побиттям завдана шкода психічному здоров’ю. Провести експертизу мають під час розгляду справи по суті.

Відео дня

Після цього суддя запитав думку учасників процесу щодо призначення розгляду справи по суті та виклику свідків на допити. Заперечень ні в кого не було. Зрештою суддя пішов до нарадчої кімнати. Там він ухвалив рішення призначити судове засідання на 30 жовтня та допитати на ньому перших свідків по справі. Також суддя задовольнив клопотання адвоката Олега Рохова призначити Міладу Масуді судово-психіатричну експертизу.

Нагадаємо, що 48-річного Костянтина Костюка підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 125 Кримінального кодексу («Умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності»). Санкція цієї частини статті передбачає штраф, громадські роботи, арешт або обмеження волі. За версією слідства, Костянтин Костюк 3 квітня цього року побив Максима Поліщука та Мілада Масуді. Причиною цього нібито було те, що Поліщук спустив колесо машини сина Костянтина Костюка. А Мілад Масуді намагався припинити побиття свого товариша.

Досудове слідство тривало до 2 вересня. Цього дня справу передали на розгляд до Хмельницького міськрайонного суду. З того часу розгляд справи кілька разів переносили з різних причин. Спершу виявили численні порушення під час передачі справи до суду. Потерпілі не отримали повісток про виклик до суду, їхніми законними представниками призначили адвокатів, а не батьків. Крім того, адвокату потерпілого не показали матеріали, які направили до суду. Тому суддя ухвалив перенести розгляд на 4 вересня. Вже на цьому засіданні новий прокурор, Вадим Наконечний, відмовився розглядати справу без потерпілих. Цю позицію підтримали Костянтин Костюк та його адвокат. Тому розгляд по суті знову перенесли вже на сьогодні, 21 жовтня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up