Погрози та вимагання. Ватажок банди з Хмельницького виявився "кримінальним авторитетом"

Погрози та вимагання. Ватажок банди з Хмельницького виявився "кримінальним авторитетом"
  • Чотирьох хмельничан судитимуть за погрози вбивства і вимагання грошей у місцевого підприємця. 
  • Затримали їх у вересні. Однак, уже в ході розслідування спливли нові деталі.
  • Виявляється, що один із чоловіків є не просто вимагачем.

У вересні цього року в Хмельницькому затримали чотирьох молодиків, які вимагали у місцевого мешканця 350 тисяч гривень неіснуючого боргу. Чоловікові погрожували, його били. Тож, побоюючись за своє життя, хмельничанин звернувся до правоохоронців. Ті провели спецоперацію та спіймали вимагачів. Їх взяли під варту.

  • "Під час слідства встановлено, що організатором злочинного плану заволодіння чужим майном став хмельничанин, який уже мав досвід вчинення злочинів проти власності. Маючи яскраво виражені лідерські якості, він організував та очолив стійку злочинну групу, до складу якої залучив ще трьох своїх знайомих", - повідомили у прокуратурі.

Окрім того, виявляється, що чоловік упродовж 8 років, перебував у статусі так званого "смотрящого". Він особисто визначав осіб, відповідальних за дотримання "злодійських законів" у районних центрах області, координував їх діяльність тощо.

Серед іншого, кримінальний авторитет здійснював збір та розподіл коштів, у тому числі здобутих злочинним шляхом, забезпечував наповнення так званого "злочинного общака".

Відео дня

Наразі вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 189 КК України (вимагання, вчинене організованою групою, поєднане з погрозою вбивства та насильством, небезпечним для життя і здоров’я потерпілого), а організатору злочинного угрупування додатково – у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 255-1 КК України (умисне встановлення та поширення в суспільстві злочинного впливу, вчинені особою, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу). Чоловікам загрожує до 15 років позбавлення волі.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Іван Іванов

    Дуже добре, що затримали, ато спортсмени вони ж працювати не хочуть, а жити як бізнесмени хочуть, виростають на фільмах Бригад!  Тільки одне потрібно зробити посадити іх на років мінімум з 30, але у нас демократія і за таке тільки 5
  • Татьяна Татьяна

    Возвращение 90!!!
  • Илья Вормикс

    То наверное Абрам Самоса царство им не бесное...
  • Черенков Юрий

    Эта власть разчищает себе дорогу к безпределу !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up