Секс-скандал у військовій частині на Хмельниччині: про домагання полковника розповіли ще шість жінок

Секс-скандал у військовій частині на Хмельниччині: про домагання полковника розповіли ще шість жінок
  • “Схиляв до вступу з ним в статевий акт без моєї згоди”.
  • “Почав просити, щоб я розповіла, як я його люблю і який він гарний”. 
  • “Казав, що буде приходити й міряти довжину і ширину моїх труб”.
  • Жінки зізналися правоохоронцям у домаганнях полковника Віктора Іваніва. 

На початку минулого року ця новина сколихнула всю Україну. Про домагання полковника Віктора Іваніва до лейтенантки писали не тільки всеукраїнські видання, а й навіть “The New York Times”. Йдеться про секс-скандал у військовій частині А1358, що на Хмельниччині. 

Або сексуальний зв’язок, або “прєлєсті” служби

Події набули розголосу, коли 24-річна Валерія Сікал, яка родом з Вінниччини заявила, що командир частини домагався її в обмін на легку службу. За словами дівчини, полковник регулярно схиляв її до сексуального контакту, а за непокору показував "всі прєлєсті служби". 

У «The New York Times» написали про секс-скандал у військовій частині на Хмельниччині
Фото з публікації у "The New York Times"
  • Відео дня
    /li>

Крім того, за словами лейтенантки, командир викликав її до готелю для прикомандированих та возив у ліс знайомити з друзями. Наодинці їй доводилося відбиватися від чоловіка.

Не витримавши знущань, лейтенатка звернулася із заявою до правоохоронців. Як повідомляє вінницьке видання “20 хвилин”, слідство досі триває. Злочин кваліфікували за статтею 154 Кримінального кодексу України "Примушування до вступу в статевий зв’язок". До речі, самого полковника не звільнили, а перевели на посаду в Києві.

У рамках розслідування секс-скандалу, відкривалися все нові й нові факти. Серед них - зізнання інших жертв домагань полковника. Щоправда, без доказів, а лише на словах. Поки справа тягнеться, у розпорядження редакції “20 хвилин” потрапили копії деяких документів з матеріалів провадження. Кілька з них опублікували журналісти. 

Серед матеріалів зі справи лейтенанки Сікал проти полковника Іваніва є протоколи допиту і пояснення шести жінок, що служили під командуванням названого офіцера. В одних жінки відповідали на питання «Чи примушував вас полковник Іванів до вступу в статевий зв'язок?», а в інших — у довільній формі розповідали, що вважали за потрібне. 

Усі записи здійснені одним почерком, бо вони написані співробітником служби правопорядку (мають належні підписи свідків). Імена цих жінок не вказані, є лише нумерація. Свідки зізналися, що остерігалися розголосу. Дехто так і пояснював правоохоронцям: “Боялися, що дізнаються близькі, тому й мовчали”. 

Зізнання шести жінок

Жінка-свідок 1: 

«…приблизно в лютому 2016 року до мене зателефонував командир військової частини полковник Іванів та запропонував зустрітися поза військовою частиною для приватної розмови. Під час зустрічі полковник Іванів повідомив, що мені необхідно у визначений час прибути в Київ, при цьому ним буде організована зустріч з одним генералом ЗС України, якого необхідно буде задовольнити в сексуальному плані, тобто вступити з ним в статевий зв'язок і робити все, що генерал забажає. Зазначену пропозицію полковника Іваніва я відмовилася виконувати…».

Жінка-свідок 2:   

«…відразу, як полковник Іванів прибув в частину, почав спочатку до мене залицятись, приділяти знаки уваги тощо. …у службовий час зайшов на КПП військової частини, де я виконувала свої службові обов’язки, та повідомив мені, що дає на роздуми три дні часу, щоб я вирішила, чи буду я його коханкою, тобто спонукав мене до вступу в статевий зв'язок…» 

Жінка розповіла для протоколу, що вона на таку пропозицію обурилася і розповіла про це свої впливовим родичам. Після цього ставлення командира до неї змінилося, непристойностей не пропонував, натомість тиснув на підлеглу, притягував до дисциплінарної відповідальності. В результаті - вона звільнилася.

Жінка-свідок 3: 

«… коли він (Іванів) викликав мене до себе, то повідомив, що мені вже 30 років і я повинна шукати собі іншу посаду, тому що я йому не підходжу». 

Зі слів свідка записали, що вона не зрозуміла командира, пояснювала йому, що добре працює, а він уточнив: підлегла не задовольняє його як жінка. Далі зі слів свідка написано, що полковник пообіцяв прибрати з частини усіх, кому за 30 років, й на їх посади взяти молодих дівчат, які будуть його влаштовувати в сексуальному плані та «служитимуть» тільки йому. Ця жінка врешті перевелася до іншої військової частини. Між іншим на протокол сказала, що примушував до сексу командир не тільки її, а й інших дівчат.

Жінка-свідок 4: 

«…мене через чергового неоднаково викликав до свого кабінету командир частини та наодинці, без свідків, схиляв до вступу з ним в статевий акт без моєї згоди. В замін своїх сексуальних забаганок полковник Іванів пропонував покровительство. Мене це дуже принижувало як жінку і з метою запобігання сексуальних домагань з боку полковника Іваніва я змушена була перевестися до іншої частини». 

Зі слів цієї жінки-свідка занотовано, що вона нікому не розказувала про домагання командира через сором і думала, що не вплине ніяк на ситуацію, бо все відбулося без свідків. Вона теж перевелася у іншу частину.  

Жінка-свідок 5:

 «…в серпні 2010 року мене до свого кабінету викликав полковник Іванів, коли я прибула, то він сидів у себе за столом та тримав у руках палку гумову (таку носять правоохоронні органи як спеціальний засіб). Коли я присіла на вказаний стілець, Іванів почав задавати мені питання по статуту ЗСУ. В ході опитування я не змогла відповісти на деякі його питання стосовно служби, і полковник Іванів мені повідомив, що має бажання даною гумовою палицею розробити мені анальний отвір. Зрозумівши, що хоче командир, мене шокувало. Я вибачилася, попросилася вийти з його кабінету, на що полковник Іванів мені сказав, що я поки що вільна, однак в подальшому, якщо я йому буду служити, мені необхідно буде виконувати його забаганки». 

Ця дівчина теж перевелася з частини.

Жінка-свідок 6: 

«…з початком моєї служби (…) мене до себе почав викликати полковник Іванів та ніби шуткуючи почав просити, щоб я розповіла, як я його люблю і який він гарний. Починаючи з вересня 2018 року, викликаючи мене до свого кабінету, в розмовах почав натякати на інтимні стосунки». 

Ця дівчина каже, що під час однієї такої розмови полковник сказав їй, що раз чи два на місць буде приходити до неї, «щоб міряти довжину і ширину її труб». «Малося на увазі, щоб раз чи два на місяць я маю з ним займатися сексом», — уточнила дівчина-свідок. З її слів, полковник її запевняв, що про це ніхто не дізнається, а якщо буде слухняною, то отримає офіцерське звання.  

Таким чином, матеріали досудового розслідування поповнюються новими свідками, що підтверджують висунуті полковнику звинувачення. Допоки слідчі дії тривають, дівчинка, яка зізналася в домаганнях, вийшла заміж. Разом із чоловіком вони працюють в Польщі. Бажання повертатися до Збройних сил у неї зникло через численні домагання й приниження. Як каже сама Валерія, нині вони з чоловіком “живуть своїм життям”. Бачитися із скандальним командиром дівчині не доводилося після того, як вона звернулася до поліції. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Warp Speed

    Это жесть. Странно, что этот скандал особо никому не интересен.
  • Гридволд Хранзовки

    хех, бідний невдаха, терміново до поплавського на переатестацію))
  • Wvni Frank

    Мабуть пан офіцер відмовив панкиням в сексі от і ополчилися проти плейбоя!
  • Микола Коваль

    Якщо не притягують до відповідальності то мабуть скоро нагородять і піде на підвищення.Це ж Україна.

    Юрій Гудок reply Микола Коваль

    Так вже пішов  на підвищення. Передавали в новинах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up