Стрілянина на Кам’янецькій: серед затриманих є чоловік, який сидів за напад на охоронця «Tarantino»

Стрілянина на Кам’янецькій: серед затриманих є чоловік, який сидів за напад на охоронця «Tarantino»
  • В центрі міста за одну ніч підпалили автомобіль, потрощили лотомаркет і влаштували стрілянину.

  • Поліція не виключає, що усі ці випадки пов’язані.

  • Затримали п’ятьох людей. Серед підозрюваних чоловік, який у травні 2016-ого підрізав охоронця «Tarantino».

Ніч із суботи на неділю, 5 листопада, у Хмельницькому було неспокійною. За годину в центрі міста підпалили «BMW X5», потрощили гральний заклад і влаштували стрілянину. П’ятеро людей отримали травми. П’ятьох підозрюваних затримали. Відкрили три кримінальні провадження.

Точної кількості учасників стрілянини на Кам’янецькій  досі не встановили. Припускають, що їх було 12-14. Сьогодні, 6 листопада, поліція надала офіційні коментарі пресі. Про те, що говорили правоохоронці, розповімо за хронологією початку нічних подій.

Погром в гральному закладі

Нічній стрілянині на Кам’янецькій передував погром в лотомаркеті на Соборній. Близько четвертої ранку в неділю, 5 листопада, тут потрощили комп’ютер і системний блок. Правоохоронці мають на руках відеозапис, який зафіксував події в середині приміщення. Кажуть, що поки його вивчають і встановлюють причетних осіб. За словами заступника начальника слідчого управління ГУ Нацполіції в Хмельницькій області Сергія Кушніра, поки затримали двох підозрюваних.

Відео дня
Сергій Кушнір, заступник начальника слідчого управління ГУ Нацполіції в Хмельницькій області

По даному випадку відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 «Хуліганство». Винним загрожує позбавлення волі на строк до 4 років.

Підпал на Старокостянтинівському

А вже о 4:30 ранку  хмельницькі рятувальники отримали повідомлення про загоряння позашляховика на Старокостянтинівському шосе. Неподалік від ресторану «Моцарт» горів «BMW X5».

- Вигоріли моторний відсік та лобове скло. За попереднім висновком рятувальників, автомобіль загорівся через підпал, - повідомив начальник Хмельницького відділу поліції Валерій Онісьєв.

По даному випадку відкрили провадження за ч.2 ст.194 ККУ «Умисне знищення або пошкодження майна». Винним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 15 років.

Стрілянина біля “П’ятого колеса”

Близько п’ятої ранку в районі зупинки «П’яте колесо» пролунали постріли. Дві компанії з’ясовували стосунки під вікнами житлового будинку №50 на Кам’янецькій. Від кулаків перейшли до зброї. Два карабіни і два “травмати” були зареєстровані. Кому належить ще один пістолет для відстрілу гумових куль поліція досі не з’ясувала. Як і не встановила точну кількість людей, які були учасниками конфлікту.

Валерій Онісьєв, начальник Хмельницького відділу поліції

-        Всього учасників було близько 12-14 чоловік. Наразі ми встановлюємо точну кількість. Учасники даного конфлікту при з’ясуванні стосунків використовували вогнепальну зброю та спеціальні засоби для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями. Вилучено два нарізних карабіни «Fort 201» та три спецзасоби. Один спецзасіб є незареєстрований. Ми перевіряємо кому він належить і його походження. Активні учасники, які здійснювали постріли, були затримані, - повідомив Валерій Онісьєв.

Внаслідок стрілянини постраждали п’ятеро. Чотирьом надали допомогу в травмпункті без госпіталізації. Один досі перебуває в лікарні. Саме цей чоловік є одним із підозрюваних Тому перебуває під охороною конвою Хмельницького відділу поліції. Правоохоронці кажуть, що його життю нічого не загрожує і стан задовільний.

За фактом стрілянини відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.296 ККУ «Хуліганство». Винним загрожує ув’язнення на строк від 3 до 7 років.

Вийшов на волю півтора місяця тому

Тієї ночі на Кам’янецькій затримали трьох осіб. Серед них є 34-річний чоловік, який у травні 2016-ого підрізав охоронця в нічному клубі «Tarantino» біля парку Франка. Його засудили за статтею 122 ККУ «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження». Строк у місцях позбавлення волі він відбув і вийшов на волю близько 1,5 місяця тому.

Валерій Онісьєв повідомив vsim.ua,  що цей самий чоловік проходив по ще одній справі, де були постраждалі із ножовими пораненнями. Його причетність до цього не довели.

Точну кількість учасників стрілянини на Кам’янецькій поліція зможе назвати тільки після проведення усіх експертиз. Поки затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочинів. Їм мають обрати запобіжний захід. Коли саме це має статися, в поліції поки замовчують.

Про бізнес-групи і кумівство

В поліції поки з’ясовують усі обставини та мотиви подій, які сталися. По усіх випадках відкрили окремі кримінальні провадження. Не виключають, що до усіх них можуть бути причетні оді й ті ж або пов'язані між собою люди.

Також правоохоронці розповіли про гральний бізнес, як причину винекнення конфліктів і дружні стосунки його учасників.

- Під час оглядів даних закладів були вилучені усі документація на них. Триває перевірка на яких підставах діяли і працювали. Ми поки не пов’язуємо діяльність будь-якого закладу із ситуацією, яка сталася. Схиляємося, що тут наявний конфлікт особистостей. Не якихось бізнес-груп чи закладів. Ці особи, які були учасниками конфлікту, раніше дружили. Навіть деякі з них є кумами, - каже Валерій Онісьєв.

Заклади на Кам’янецькій і Соборній входять до мережі «Української національної лотереї». На сайті підприємства, вказано, що через 5200 терміналів по всій країні можна грати в лотереї онлайн: "СуперЛото", "КЄНО", "ЛотоМаксима", "ЛотоТрійка". Для ведення своєї діяльності воно отримало ліцензію від Міністерства фінансів України «Випуск та проведення лотерей». За інформацією поліції, подібних закладів у Хмельницькому нараховується більше 30. Чи діяли вказані гральні заклади легально у Хмельницькому, перевірить поліція. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Роман Савчук

    1. ці кащіно ніхто не прикрия бо сама поліція в долі

    2. це була скоріше всього дільожка власті в цьому  нечистому бізнесі

    3. чого так малдо сидів чудак,  шо підрізав охраніка ббіля Тарантіно?

    4. чого я і мої друзі мають тепер боятися гуляти в центрі? в нас же поліція безсилда проти такого. затримали пішаків а завтра на їх місце прийде нове кодло. якшо ше не випустять старе

    Мастер Автополив reply Роман Савчук

    При Яныке же все в 1000 разу вХмельницком было. Вы что уже забыли?

    Роман Савчук reply Мастер Автополив

    до чого тут Яник?

    Мастер Автополив reply Роман Савчук

    Хрнеово тогда жили, неспокойно. Просто валсти же скрывали. А теперь не скрывают и живем охреннено. А бояться нечего. Даже если под пальбу попадешь, то если уубьют то быстро. а не убьют, будет о чем расскзать.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up