ТОП -25. Марина Круть, бандуристка

ТОП -25. Марина Круть, бандуристка
Етно-джаз на бандурі “Щоб захопити слухача, потрібно шукати нові образи і прийоми, постійно експериментувати, робити щось нове і неочікуване”, - каже Марина Круть.

Хмельничанка Марина Круть сміливо експериментує з народним інструментом.

 У семирічному віці Марина почала займатися музикою, а в дев’ять — написала першу пісню. Зараз, навчаючись на третьому курсі музичного училища ім. В. Заремби, вона виступає як в численних музичних проектах, так і сольно, співаючи власні пісні під акомпанемент... бандури.

І хоч для багатьох цей інструмент видається придатним лише для виконання козацьких пісень та дум, Марина не обмежується одним жанром. Дівчина дуже любить етніку і джаз, постійно експериментує у цих напрямках, поєднує бандуру з іншими інструментами, наприклад, зі скрипкою і бас-гітарою, надає їй нового звучання.

Частіше виступати та експериментувати Марина почала із вступом до музучилища, а першу “дорослу” пісню, “Дощ пройде” написала два роки тому. Тривалий час Марина була учасницею гурту “Pinta Morphina”, зараз надає перевагу сольним виступам.

Нещодавно Марина Круть дала успішний концерт у монотеатрі “Кут”. Сам Володимир Смотритель, актор та режисер “Кута”, не пам’ятає, коли востаннє у театрі був подібний аншлаг. Замість 30 друзів, яких Марина сподівалася побачити, вона, вийшовши на сцену, виявила, що глядачі, які забажали побачити її виступ, ледь вміщаються у залі, і серед них багато незнайомих людей.

“Я була приємно, але надто здивована, - зізнається дівчина. - Адже як би ти гарно не грав, завжди є хвилювання: чи будуть тебе слухати півтори години підряд. Потрібно шукати нові образи, прийоми гри та співу, постійно експериментувати, дарувати глядачам щось нове і неочікуване. Треба бути немов непрочитаною книгою...”

Натхненна успіхом, Марина працює над новою програмою, щоб навесні влаштувати черговий сольник, а ще готується до випуску першого альбому.

Музика предків

Чому дівчина обрала саме бандуру, вона пояснити не може. Це сталося ще у дитинстві, Марина сама обрала свій інструмент, а батьки підтримали.

“Як важко пояснити, чому ти любиш саме цю людину! Так і тут. Бандура — відносно складний інструмент, але це не відштовхує, а навпаки — надихає”, - каже вона. - Батьки ніколи не примушували мене до занять музикою, навряд чи я б тоді досягла чогось”.

Мабуть, цьому сприяла любов до етніки — музики предків, яка, за словами дівчини, лежить глибоко в її душі. Серед її улюблених народних пісень — “Ой, верше, мій верше”, “Висока верба”, колядки і щедрівки. А поєднання етнічної музики з іншим улюбленим напрямком, джазом, основа творчості дівчини.

Кумирів у музиці хмельничанка собі не створює, лише дякує своєму наставнику, якого називає музичним батьком.

“Мій викладач спеціальності у музучилищі Микола Босенко надихає, наставляє, позбавляє стереотипів. А ще він не забороняє мені експериментувати, хоч це і не прийнято в академічній музиці. І за це я дуже йому вдячна”, - розповідає Марина Круть.

Вона хоче здобути хорошу музичну освіту і пов’язати подальше життя з бандурою. Крім того, активна та дієва, Марина має чимало захоплень, зокрема полюбляє сучасну українську літературу, японську кухню та... мальовниче українське село.

“Початок успіху — коли мислиш нестандартно”, - каже вона наприкінці розмови і поспішає творити щось нове.

Зараз дівчина працює над записом першого альбому.

Відео дня
style="text-align: justify;">

Інтерв'ю з сайту газети "Є". Спілкувалася Ксенія ЖУЖА

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up