Чи можливо стати успішним письменником після закінчення університету в Україні (Новини компаній)

Робота письменника, безумовно, одна з найцікавіших. Особливої родзинки даній професії додає місце проживання автора, адже у країнах «третього світу» (до яких, на жаль, в певному сенсі ще відноситься Україна) до такого ремесла суспільство ставиться дуже сумнівно. Стереотипно письменник асоціюється у людей або із невдахою, або з богемою, алкоголізмом чи потоком свідомості.

Насправді, письменництво (якщо це справжнє письменництво!) – це в першу чергу важка і наполеглива праця, робота над собою і маленька кількість таланту.

Ми підходимо до глобального розуміння того, що для перетворення зі звичайної людини на письменника треба довго навчатись. Так, історія знає багато імен авторів-самоучок – серед них Ганс Крістіан Андерсен та Йосип Бродський. Але це все ж скоріше виключення, аніж правило. Сьогодні спробуємо розібратись у тому, де в Україні, і насамперед у Хмельницькому, навчитись письменництва, навіщо це робити та чи є світові перспективи в автора з вітчизняною освітою.

Крок 1: мотивація

Якщо мова йде про творчі професії, то зазвичай у даному контексті люди одразу згадують про наявність таланту. Однак як казав відомий український піаніст Святослав Ріхтер, «успіх музиканта складається із таланту лише на 10%, усе інше це залізний зад». Не дивлячись на грубість, геніальний музикант мав рацію – і стосується це не лише музики. Будь-яка творча професія передбачає монотонну і регулярну працю. Слід бути готовим до неї, а мотивувати себе досить просто. Як легше працювати в незнайомому городі? Дивитись на інструменти й братись до роботи без знання теорії? Навіть у школі водіння спочатку правила вчать, а лише потім пускають на дорогу. Чому б подібний принцип не мав працювати у професії, що має характер ремесла?

Картинки по запросу мотивація

Крок 2: як тренуватись

Зазвичай, для письменників основний вид практики – як не дивно, написання творів та есе. Вимоги до оформлення текстів змінюються у процесі навчання, однак скоріш за все при вступі на курс вас можуть попросити надати приклади власних робіт. Також з кожним роком все більшої ваги набуває мотиваційний лист, вивчаючи який приймальна комісія чи керівництво курсів вивчає не тільки вашу зацікавленість у навчанні, а й вміння писати «сильні тексти». У написанні таких важливих творів, базових для майбутнього навчання, можна і треба просити професіоналів про допомогу. Це не обов’язково мають бути імениті письменники (та й не будуть вони писати для вас тексти!), цілком підійдуть фахівці з https://ukessay.com/write-my-essay, однак думка професіонала ще нікому не заважала. Як правило, письменники з досвідом помічають недоліки робіт з першого погляду.

Крок 3: де навчатись

Існує декілька шляхів отримання освіти в області літератури. Перший з них – здобуття диплому про вищу освіту зі спеціальності «Літературна творчість». Так-так, за роки незалежності в різних університетах Україні відкрилося до десятка факультетів з даної спеціальності. Наприклад, у Хмельницькому національному університеті таку спеціальність можна отримати на вступивши на гуманітарно-педагогічний факультет. Приймають студентів як за результатами ЗНО, так і після перемоги у Всеукраїнських конкурсах молодих прозаїків.

Також освіта письменника може бути отримана шляхом дистанційного чи самостійного навчання. Існує значна кількість онлайн-курсів та майстер-класів, тож отримати необхідні знання можна навіть не виходячи з дому. Робота письменника в Україні – заняття не з тривіальних, тож і до вивчення її основ можна підійти креативно.

Картинки по запросу вопрос

Крок 4: дійти до кінця

Розпочати навчання не так і складно. Дещо важче його не покинути та довести до кінця. Тут вам в пригоді мають стати мотиваційні історії відомих письменників та кар’єрні успіхи сучасних українських літераторів. Складно існувати, спираючись на власний (часто негативний) досвід, а от з допомогою колег та друзів трошки легше.

Крок 5: а що далі?

Насправді, може здатися, що перспектив у роботі письменника в Україні небагато. Однак з урахуванням останніх подій у світі інтерес до культури нашої країни невпинно зростає. З’являється велика кількість молодих письменників із текстами українською. Говорити та писати українською та про Україну стає модно, і з роками творчість залишається актуальною.

Картинки по запросу писатель

Враховуючи вищенаведене, можемо зробити наступні висновки: освіта письменника в Україні – це в першу чергу кропітка праця, а мотивувати себе до неї повинен сам автор. Літературна творчість перш за все є професією, і їй, як і будь-якій іншій, слід вчитися. Не дивлячись на перепони та труднощі, що очікують майбутнього автора, робота письменника однозначно вартує затрачених зусиль. Тож у підсумку можна сказати – стати успішним письменником в України можна! Так, це не відбудеться «за змахом чарівної палички», однак за умови докладання зусиль та прагнень результат не змусить себе довго очікувати. Тим більше, до цього в Україні є усі передумови.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up