До Кам’янця релокувався ще один освітній заклад: на кого там можна вчитися (ФОТО)

До Кам’янця релокувався ще один освітній заклад: на кого там можна вчитися (ФОТО)
Тут і далі фото з сайту Хмельницької ОВА
  • На Хмельниччину релокували вже 6 освітніх закладів зі Сходу та Півдня. 

  • Частина з них розмістилася в Кам’янці-Подільському.

  • Ще один заклад із Донеччини зі столітньою історією розпочав навчання на базі місцевого коледжу.

У травні в українському Бахмуті на Донеччині почались бої за місто. З тих пір його постійно обстрілюють окупанти, а можливості повноцінно розпочати навчальний рік тамтешні заклади не мали. Тож один з них релокувався на Хмельниччину та розпочав навчальний процес. 

Так, у Бахмутському фаховому коледжі культури і мистецтв імені Карабиця відбулася урочиста посвята першокурсників. На жаль, через війну навчальний процес почався не у рідних стінах, а в мальовничому Кам’янці. Колег та студентів прийняли в одному з корпусів Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв.

Відео дня

— Для всіх причетних це дійсно свято, адже через російську агресію заклад з понад столітньою історією, з прекрасним та досвідченим викладацьким колективом, який має у своєму доробку багато відзнак, по праву пишається видатними випускниками, знаними далеко за межами України, опинився на межі виживання, — зазначають в обласній військовій адміністрації. 

Коледж відновив навчання у змішаному форматі, із можливістю очних занять.

А 9 вересня пройшло свято з нагоди початку навчання. В ОВА додають, попереду ще досить багато роботи, аби остаточно облаштувати приміщення під потреби бахмутчан. Адже перебрався практично весь викладацький склад – майже п’ятдесят педагогів. Офлайн навчатимуться близько 80 студентів, а більше сотні продовжать навчання очно. 

Загалом коледж готує фахових молодших бакалаврів за такими спеціальностями: 

Нагадаємо,  зв’язку з початком повномасштабного вторгнення росії на територію України, зі східних та північних областей до Хмельниччини спершу переїхали 4 виші. Двоє із них — з Херсону та Маріуполя — релокували до Хмельницького, решта — до Кам'янця. Херсонський національний технічний університет розмістили на базі ХНУ. 

Херсонцям надали три навчальні аудиторії з комп’ютерною технікою та доступом до Інтернету. Близько половини колективу закладу (приблизно 300 осіб), працює з тимчасово окупованого Херсону, в Хмельницькому наразі лише 30 викладачів. Двадцять із них розселили у гуртожитках ХНУ. Працюють переважно вдома. А всі критичні інформаційні сервіси вишу переміщені у хмару. Тож стабільний зв’язок для них дуже необхідний. 

Херсонський університет влітку розпочав вступну кампанію за 30 напрямками. На кого можна вчитися у релокованому виші дізнавайтеся за посиланням. 

А згодом стало відомо, що із Сум переїхав кадетський корпус. У лютому в одну з частин будівлі ліцею потрапив ворожий снаряд. У закладі виховуються ліцеїсти з 8 по 11 класи. Створили всі умови для комфортного розташування курсантів. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ґном Віктор

    От якби вони ще переймали наше,а не несли свою звихнену уяву.Було б чудово.Надіюся,що порозуміємось.

    Марина Сергієнко reply Ґном Віктор

    Вікторе, а що ваше🤔? Зараз ми маємо бути єдині, як ніколи, а ви тут ваше /наше👿 Не було єдності ніколи і не буде через таких, як ви🤮🤮🤮🤮

keyboard_arrow_up