Від ракетних обстрілів на Хмельниччині постраждали 7 навчальних закладів, — МОН

Від ракетних обстрілів на Хмельниччині постраждали 7 навчальних закладів, — МОН
Зруйнована під час обстрілу армією рф школа. Фото ТСН
  • Через війну на Хмельниччині постраждали 4 школи та 3 дитсадки.

  • Загалом росіяни зруйнували в Україні 2461 навчальний заклад. 

Більше 6 місяців російські окупанти бомбардують Україну ракетними ударами. І хоч агресор стверджує, що наносить удари виключно по військових об'єктах нашої країни, та це чергова брехня. У Міністерстві освіти і науки зібрали чимало доказів, які спростовують це твердження. російські військові руйнують школи та університети, дитсадки та дитячі будинки.

Якщо 11 серпня ми повідомляли, що в країні постраждали від бомбардувань та обстрілів 2211 закладів освіти, то станом на 5 вересня цифра значно зросла. Наразі повністю зруйновано 284 заклади, а кількість постраждалих будівель становить 2177. Разом — 2461 навчальний заклад. Такі відомості подає інтерактивна мапа МОН. Вона має промовисту назву Saveschoois.

Відео дня

Нагадаємо, ми повідомляли, що пошкоджені школа та садочок є й на Хмельниччині. Не минуло й місяця, як їх кількість збільшилась більш, ніж тричі. Відтепер, згідно мапи Saveschoois в області пошкоджено 7 закладів — 3 дитячих садочки та 4 школи. Місце їх розташування, звісно ж, не уточнюється.

Згідно даних на карті найбільше навчальних закладів постраждало на Донеччині — 596, а от на Закарпатті, Івано-Франківщині, Волині та Чернівеччині — досі жодного. У решті сусідніх з нашою областей ситуація від 11 серпня не змінилась:

Нагадаємо, 1 вересня в Україні почався навчальний рік. Згідно даних каналу UA War Infographics трохи більше чверті шкіл в Україні працюють офлайн, третина — у змішаному режимі. Відповідні рішення щодо вибору форми навчання ухвалюють на місцях. 

 

До слова, на Хмельниччині дозвіл на очну форму навчання отримали 368 шкіл — це 67,4% та 384 заклади дошкільної освіти — 56,1%. Про це повідомив голова області Сергій Гамалій.

Додамо, що із 39 шкіл Хмельницького рекомендованими до навчання в очному форматі є 34 заклади. А із 54 дитячих садочків працюючих буде також лише 34. Всі інші укриття не мають.Тож вихованцям такихзакладів доведеться відвідувати заклади хіба що дистанційно.  

А от в школах, де є очна форма навчання функціонуватимуть ще й групи продовженого дня. За яких умов їх відкриють та яким учням надаватимуть пріоритет для зарахування до ГПД читайте за посиланням. 

Нагадаємо, до освітнього процесу в умовах війни цьогоріч готувались, як ніколи. На ремонтні роботи в укриттях пішло з бюджету понад 15 мільйонів. Журналістка vsim.ua перевірила укриття у школі, описала як виглядає, чи будуть там проводити уроки і що всередині. Детальніше про це читайте в матеріалі Укриття у хмельницькій школі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Ларіса Швед

    страшно не тільки дітей до школи пускати, страшно скрізь наприклад у магазині
  • Вадим Кирничный

    Брехня
  • Ірина Микуляк-Сідорук

    Що за ненормальні працюють у цій реакції 😡 Навіщо ви таке пишите? Ви для когось збираєте інформацію?? 😡😡😡😡
  • Светлана Литвинова

    Дуже  страшно  пускати  дітей  до  школи.

keyboard_arrow_up