У Хмельницькому перейменують усі школи. Навіщо це потрібно

У Хмельницькому перейменують усі школи. Навіщо це потрібно
НВО №1 — один із перших закладів, які планують перейменувати. Фото з сайту Хмельницької міської ради
  • Нові назви вже запропонували для п’яти закладів освіти.

  • Це чекає й на всі інші.

  • Дізналися, чому так відбувається.

У Хмельницькому розпочали процес перейменування закладів середньої освіти. Відповідний проєкт рішення з’явився на сайті міської ради. Документом пропонується змінити назви закладів таким чином:

  • Відео дня
    /li>

Виконувач обов’язки директора департаменту освіти міськради Ольга Кшановська у коментарі журналісту vsim.ua пояснила, що перейменування відбувається на вимогу законодавства.

Воно передбачає, що заклади початкової освіти повинні називатися початковими школами, заклади базової середньої освіти — гімназіями, заклади профільної середньої освіти — ліцеями.

Початкові школи можуть бути окремими юридичними особами або бути структурними підрозділами гімназій. Ліцеї можуть забезпечувати здобуття базової середньої освіти та як виключення — початкової.

За словами Ольги Кшановської, всі заклади середньої освіти Хмельницької ОТГ будуть перейменовані щонайпізніше до вересня 2024 року. Такий термін встановлений законом.

Перейменування закладів освіти передбачає в тому числі зміну їхньої нумерації. Вона може бути як єдиною для всіх закладів, так і окремою для початкових шкіл, гімназій та ліцеїв. Який саме варіант оберуть, у міськраді поки не знають.

Нагадаємо, що у грудні 2021 року в мікрорайоні Озерна відкрили нову школу. Її назва вже тоді відповідала сучасним вимогам закону — комунальний заклад загальної середньої освіти «Початкова школа №1 Хмельницької міської ради».

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Varusha Time

    А бомбосховища діткам до ладу привести до 1 вересня ви не хочете? Це жах...
  • Читач98

    Коли пес не має що робити,то лиже свої бубенчики,приблизно те саме з школами.
    Хіба це на часі,коли в країні війна.Люди гинуть як мухи!!!!
  • Читач 007.

    Хто буде  в Раково зайдіть якось у восьму школу у спортзал , там зрозумієте що таке ідеологія країни по відношенню до нашого майбутнього( там не спортзал а катастрофа 21 століття)
  • Vladimir T

    А слово усі- це як, чи інші школи ще в проекті? А чому б не почати змінювати зарплату до європейської, а то починають манеполювати школами? Є важливіші справи. Наприклад почистити річки, встановити контроль за дотриманням чистоти цих річок, заставити БЛАГОУСТРІЙ працювати. А то зайнялись шахматними іграми, переставлчють одне на друге...

keyboard_arrow_up