Від ракетних обстрілів на Хмельниччині постраждало два навчальні заклади, — МОН

Від ракетних обстрілів на Хмельниччині постраждало два навчальні заклади, — МОН
Харківський університет імені Каразіна. Тут і далі фото з сайту МОН

Загалом в Україні росіяни знищили 2211 освітніх закладів.

З 24 лютого ворог бомбардує Україну ракетними ударами. І хоч агресор стверджує, що наносить удари виключно по військових об'єктах нашої країни, та це ще одна підла брехня. У Міністерстві освіти і науки зібрали чимало, які спростовують це твердження. російські війська руйнують школи та університети, дитсадки і дитячі будинки.

На сьогодні вже 2211 закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів. 230 з них зруйновано вщент. 1981 заклад пошкоджено. 

У МОН запустили інтерактивну мапу  закладів освіти в Україні, які пошкодили та зруйнували росіяни від 24 лютого. Вона має промовисту назву Saveschoois.

Відео дня

 

Згідно даних на карті найбільше навчальних закладів постраждало на Донеччині — 523, а от на Закарпатті, Івано-Франківщині, Волині та Чернівеччині — жодного. У решті сусідніх з нашою областей ситуація така:

На Хмельниччині від ворожих ударів, згідно інформації на мапі, постраждало 2 заклади — школа та дитячий садок. Який характер руйнувань та де саме знаходяться заклади на сайті не вказується. Інформацію також підтвердив очільник Хмельницької ОВА.

- З початку війни на Хмельниччині два заклади освіти були пошкоджені за результатами російських обстрілів. Це садочок та школа, які пошкоджені вибуховою хвилею від ракет. В закладах були вибиті вікна, пошкоджена покрівля. В садочку дуже швидко змогли усунути ушкодження, зараз продовжено ремонт, аби належним чином відремонтувати заклад. На ремонт школи вже виділено гроші з місцевого бюджету та проходить тендерна процедура, - зазначив Сергій Гамалій. 

 

 

Нагадаємо, на Хмельниччині навчальний рік планують розпочати в очному режимі. Наразі в навчальних закладах облаштовують укриття та проводять підготовчі роботи. 

На Волочищині навчання розпочнеться дистанційно. А загалом понад третина шкіл Хмельниччини буде працювати дистанційно. Причина — відсутні сховища. За дистанційкою працюватимуть 198 із 579 шкіл. Детальніше про це читайте за посиланням. 

Нагадаємо, більшість хмельницьких батьків також за дистанційну форму навчання. Але є й ті, хто краще віддав би дитя до школи. Так, кажуть, точно будуть впевнені, що дитина вчиться, а не швендяє по місту, до того ж перебуває в укритті, адже “вдома його немає”. Що думають про початок навчання в Хмельницькому батьки читайте в матеріалі Віддавати в школу або вчитися вдома? Що думають хмельницькі батьки

Ліцей №25 міста Житомир
Дитячий садок №72 міста Чернігів
Харківська спеціалізована школа №134
Харківська спеціалізована школа №17

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Yadviga Sikorska

    Кацапи здохніть!
  • Зінаїда Шавро

    ХАЙ ПОДИВЛЯТЬСЯ МАМИ ЯКІ ХОЧУТЬ ЩОБ ДІТИ ЙШЛИ ВЧИТИСЯ 1 ВЕРЕСНЯ.

    PutnickFree reply Зінаїда Шавро

    А на зруйновані житлові будинки подивитися не хочете у тому самому Харкові, чи Житомирі, чи Одесі, чи Миколаєві, чи навіть Києві????
  • Людмила Савельева

    Обов'язково всю інформацію оголошувати?

    Новини Хмельницького на vsim.ua reply Людмила Савельева

    Людмила Савельева Ми передамо Ваше запитання в міністерство освіти та голові Хмельницької ОВА

keyboard_arrow_up