Звільнені директори хмельницьких шкіл судяться з департаментом освіти

Звільнені директори хмельницьких шкіл судяться з департаментом освіти
Колишній директор ЗОШ №6 Андрій Попик хоче відновитись на посаді
  • Після кадрових “чисток” в освіті без роботи залишилось вісім директорів шкіл
  • Троє екс-керівників вже подали до суду, щоб відновитись на посаді. Департамент освіти не забарився – відповіли апеляцією.

 

Кадрові «чистки» у школах і садочках Хмельницького викликали хвилю обурень. У липні головний освітянин міста заявив – у директорів навчальних закладів закінчуються терміни трудових договорів. Мали звільнити директорів 10 шкіл і 13 садочків. Ставали на захист керівників вчительські і батьківські колективи. Звучало багато аргументів, слів підтримки і навіть шантажу. Та ніхто не слухав. Екс-директори ЗОШ №6, ЗОШ №8 і ліцею №17 подали до суду на департамент освіти. Вважають, що звільнили їх незаконно і вимагають поновитись на посаді. Журналісти vsim.ua поспілкувались з колишнім директором ЗОШ №6 Андрієм Попиком. Його позиція залишилась незмінною. Каже, претензій до його роботи не було. Конкретних причин звільнення так і не почув. 

 "Така процедура аморальна"
Андрій Попик каже, що хоче відстояти свої конституційні права на працю. Перед новим роком суд задовольнив позов екс-директора. А вже в січні апеляцією відповіли з департаменту. Найближчим часом триватимуть судові засідання. Чи є ймовірність того, що Андрій Попик знову стане директором – невідомо. 
 - Я хочу відновлення своїх прав. Сама процедура звільнення і сам термін попередження є не зовсім об’єктивним. Конфліктів можна було уникнути. Крім того, Олександр Симчишин, ще будучи депутатом міської ради, сам виступав, що дана процедура звільнення була б більш цивілізованою, якби про це попереджали не менше, ніж за два місяці. Більше того, якщо до людини немає жодних претензій. Тоді можна було  запропонувати їй якісь альтернативи. Обіцянок було багато. Я не прихильник того, що звільняти нікого не можна. Є підстави – будь ласка. Є звинувачення у корупції – подавайте звернення у правоохоронні органи, хай розслідують, - говорить екс-керівник ЗОШ №6.

Читайте також: 100 днів на результат: що зробили нові директори в хмельницьких школах
 

Відео дня

"Порушень не було"
Директор департаменту освіти і науки Роман Миколаїв свою думку не змінив. Досі вважає, що жодних порушень при звільненні керівників не було. За його словами, до суду подали лише три директори шкіл та садочку № 25.
- Ще один директор СЗОШ № 22 відкликав свій позов. Вирішувати будемо не ми, а суд. Департамент вважає, що трудові права осіб, що працювали за контрактом, не були порушені, - так коментує ситуацію Роман Миколаїв.

"Претензій не чув"
Колишнього директора ЗОШ №6 Андрія Попика звільнили 15 липня. Про те, що йому не продовжуватимуть контракт, дізнався за два дні до цього. Каже, претензій до його роботи не було. Конкретної причини від начальника управління освіти так і не почув. Тоді колектив почав відстоювати директора і кілька разів скликав збори. 
- Начальник (департаменту освіти і науки Роман Миколаїв, - прим.автора) сказав, що причина мого звільнення – це відсутність довіри. Нібито, було звинувачення в тому, що з моєї вини не був підписаний акт виконаних робіт на капітальний ремонт фасаду початкової школи. Але згідно листа КП «Технагляд» я не мав права підписати акт, бо будівельні роботи були виконані неякісно. Якщо я його підписую, я беру на себе гарантії зобов’язання, що роботи проведені неякісно. Такі звинувачення начальника виглядали дещо несерйозними і дитячими? – розповідає журналістам vsim.ua Андрій Попик.

Пішов у сільську школу 
Андрій Попик за освітою вчитель історії та основ правознавства.  Зізнається, коли з ним не продовжили контракт, розраховував хоча б вчителювати. Та, як виявилось, у Хмельницькому для нього місця не знайшлось. Говорить, що альтернативу йому не запропонували. Через це і виникли підозри, що причиною звільнення могла стати особлива неприязнь головного освітянина міста.

-  Після того, як зі мною не був продовжений контракт, я автоматично не міг працювати, бо не був тарифікований як вчитель. Годин історії для мене в нашій школі не було. Іншої роботи мені не запропонували, - розповідає Андрій Попик. – Я ж не претендував обов’язково на посаду директора. Андрій Попик  написав заяву на ім’я начальника управління освіти. У ній екс-директор просив забезпечити його роботою у навчальних закладах Хмельницького у зв’язку з закінченням терміну контракту. У відповіді йому написали, що вакансій вчителя історії у місті немає.  Андрій Попик знайшов роботу в районі. З кінця серпня викладає історію у сільській школі в Шумівцях,  а також працює на посаді завідуючого районним методичним кабінетом відділу освіти та науки Хмельницької райдержадміністрації.

Читайте також: 100 днів на результат: Роман Миколаїв розповів про нові "правила гри" для директорів
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анастасія Босюк

    КОЛИ Ж БУДЕ СПРАВЕДЛИВІСТЬ Й СУДИ УХВАЛЮВАТИМУТЬ РІШЕННЯ ОБ'ЄКТИВНО, А НЕ КОЛИ ХТО БІЛЬШЕ ЗАПЛАТИТЬ?



    ЧОМУ КОЛИ #СУДДЯ #ПРОДАН Б.Г.  - ТО #БЕЙДЕРМАН З #ПОПИКОМ ВИГРАЮТЬ ТАКУ Ж САМУ СПРАВУ, ЯКУ #АНДРІЄНКО(ДИРЕКТОР ТІЄЇ Ж ШКОЛИ) ТА #ГЕВАЛА ПРОГРАЮТЬ У НИЗКИ ІНШИХ СУДДІВ!?!?



    Нагадаю, що справа стосується директорів шкіл: Хмельницького ліцею №17, ЗОШ №6, ЗОШ №2 й мені зовсім не зрозуміло, як так може відбуватися правосуддя в Україні, коли одну ту ж саму ситуацію переграють зовсім по іншому? Виходить в кого більше грошей й зв'язків той правий?!?!
  • Aloyna Dzurba

    Чому всі мовчать за Бейдерман, вона ж найбільшу мала підтримку(кришу)?
  • Сергій Якубенко

    Миколаїв і Симчишин певно думали, шо вони в місті головні і ніхто їм перечити не буде. а тут знайшлися сміливці і пішли до суду. надіюсь на те, шо директори їх виграють

    Сергій Коваленк reply Сергій Якубенко

    "лише три директори шкіл подали до суду". Інших все влаштовує? Чи їм Миколаїв знайшов альтернативу?

    Сергій Якубенко reply Сергій Коваленк

    інші бояться пікнути і сидять тихенько

    Olga Yanevich-Fedyshina reply Сергій Якубенко

    Всі решта послідують по аналогії.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up