25 зниклих безвісти. Що робити хмельничанам, які втратили зв’язок з рідними

25 зниклих безвісти. Що робити хмельничанам, які втратили зв’язок з рідними
  • У Хмельницькому і районі 25 людей вважаються безвісти зниклими.
  • У поліції кажуть, найчастіше несуть заяви про зникнення напередодні свят. 
  • Що робити, якщо близька людина не виходить на зв’язок, дізнавались журналісти vsim.ua.

 

Інформація про зникнення людей поширюється у соцмережах як вірус. Хмельничани часто «спамлять» повідомленнями «Допоможіть знайти», «Увага, зникла людина!». Хвора бабуся, яка пішла з дому без документів і грошей, школярка, яка посварилась з мамою і поїхала до коханого в інше місто або ж дружина, яка не може додзвонитись до чоловіка, коли той загуляв з друзями й у вус не дує. Таких випадків безліч.

З початку 2018-го року до поліції надійшло 11 заяв про зникнення людей. Правоохоронці розповіли, як шукають хмельничан і що робити, коли рідні загубились. 

Щомісяця – 10 заяв

Щотижня до поліції надходить по дві-три заяви про зникнення людей. В середньому в місяць ця цифра набігає до 10-12. Про це журналістам vsim.ua розповів оперуповноважений сектору кримінальної поліції Хмельницького відділу поліції Сергій Константюк. Рідні приносять заяву, а через 24 години у відділі відомості вносять до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 115 «Умисне вбивство». Лише після цієї процедуру людину оголошують в розшук. На сьогодні по місту і Хмельницькому району безвісти зниклими є 32 людини. 

Відео дня

- Буває, що не встигаємо реєструвати в ЄДР, за цей час людина знаходиться. Переважно сваряться, розходяться. Жінки часто пишуть заяви, що чоловік зник безвісти. А чоловік в цей час десь пішов відпочивати на два дні. Є жінки, які пишуть заяву, щоб виписати чоловіка з квартири.  Якщо дружина чи близькі обдзвонили родичів, друзів, перевірили всі місця, тоді треба звертатись до поліції і не чекати три дні, - пояснив Сергій Константюк. 

Що робити, якщо зникла близька людина

Найчастіше «сипляться» заяви про зникнення людей напередодні свят, додають у секторі кримінальної поліції. От дітей гублять не так часто. Та все ж, такі заяви надходять раз на кілька місяців. З дому переважно йдуть через конфлікти. Підлітків найчастіше підштовхують напружені стосунки з батьками і бажання самостійності. Подружжя часто скандалять і вирватись з дому на кілька днів для когось з пари є спасінням. Пенсіонери часто губляться і не можуть повернутись додому через проблеми зі здоров’ям і психічні розлади. Таких людей оперативники шукають по лікарнях і цікавляться у рідних історією хвороб. 

У міському відділі поліції кажуть, іноді  стикаються з тим, що люди, яких шукають, самі не бажають, аби їх знайшли. Були випадки, коли доводилось шукати хмельничан за кордоном. За минулий рік знайшли дівчину в Росії і чоловіка, який знаходився в Італії. В таких випадках правоохоронці працюють за допомогою інтерполу.

Якщо ваші рідні не виходять на зв’язок:

  • Зверніться до найближчого відділу поліції і повідомте про зникнення.
  • Вкажіть номер телефону, паспортні дані людини, дайте інформацію про місця, куди б ваш родич міг піти і де частіше за все буває
  • Візьміть з собою «свіжу» фотографію.
  • Знадобиться інформація про захоплення і місце роботи.
  • Не зайвим буде розмістити дописи у всіх соцмережах і максимально поширити серед знайомих і друзів. 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up