Будні хмельницьких копів: "Без бійки дали руки, щоб одягнув кайданки"

Будні хмельницьких копів: "Без бійки дали руки, щоб одягнув кайданки"

Минає рік, як у Хмельницькому запрацювала патрульна поліція. До кінця грудня на vsim.ua з'являтимуться історії з роботи поліцейських. Чого навчилися, що побачили і де відзначилися - про це все дізнавалися наші журналісти. 

23-річний Роман Дрозд – старший лейтенант патрульної поліції. Його екіпаж здебільшого виїжджає бійки, конфлікти і розбірки. Говорить, потрібно діяти холоднокровно і спокійно. Саме це допомогло йому спіймати трьох грузинів, які два місяці тому порізали хмельничанина біля нічного клубу "Шторм".

Троє на одного
На початку жовтня бійка біля нічного клубу «Шторм» закінчилась різаниною. Хмельничанина з ножовим пораненням у живіт забрали до лікарні. Старший лейтенант Роман Дрозд того вечора якраз патрулював у складі 120 екіпажу. У групі швидкого реагування, яка виїжджає на бійки, крадіжки і різні п’яні розбірки. Каже, на перший погляд, звичний виклик, тому не очікував нічого небезпечного. 

- Близько першої години ночі прийшов виклик – бійка біля нічного клубу. Через деякий час вже іншому екіпажу прийшло повідомлення, що там порізали людину. Буквально за дві хвилини на місце з’їхалось три екіпажі, - розповідає патрульний. 

Шестеро поліцейських одразу розподілили обов’язки. Одні надавали першу медичну допомогу, інші кинулись наздоганяти нападників. Роман Дрозд пригадує, в натовпі люди емоційно говорили між собою про те, що сталось.

«Поножовщину» влаштували троє грузинів. Щось не поділили з ще одним відвідувачем клубу і пішли з’ясовувати стосунки. Згодом бійка закінчилась тим, що один з іноземців витягнув ножа і вдарив ним чоловіка в живіт. Потім компанія кинулась навтьоки. 

Здалися без бою 
Двоє поїхали шукати нападників на службовій автівці, троє, в тому числі і Роман Дрозд, рушили пішки. 

Відео дня


- Ми пішли в сторону Кармелюка. По дорозі зустріли групу осіб, спитали чи вони не бачили трьох чоловіків кавказької зовнішності. Вони сказали нам, що ті побігли в двори. Ми побігли навпростець, вже там почули шум і знайшли їх. Поки йшов до них, всередині було відчуття, що може трапитись все, що завгодно. Але налаштований був холоднокровно, - говорить патрульний. - Знав, що люди мали при собі ніж, тому вже був готовий до застосування сили, щоб захищатись. Почали говорити з ним голосно і чітко. Ті зрозуміли, що вже немає куди тікати. Без бійок і застосування сили дали руки, аби одягнули кайданки. А тоді спокійно і врівноважено чекали до приїзду слідчо-оперативної групи. 

Як виявилось, компанія таким чином розважалась. Чоловіки за день до того відпочивали у Львові, а тоді поїхали у Хмельницький. Звідси мали попрямувати на пошуки пригод ще кудись.

Про роботу розповідати не любить

Роман Дрозд навчався в університеті внутрішніх справ, тому одразу визначився, що хоче працювати у поліції. Після навчання працював оперуповноваженим карного розшуку. Коли почув, що стартував конкурс до патрульної поліції, одразу зрозумів, що має бути там. 

Зізнається, рідні і близькі завжди підтримували. Однак про складну службу розповідати їм не любить. Мовляв, це робота, де бувають різні ситуації. Тому його важко чимось здивуватись і вибити з колії. 

- Складності в роботі для мене немає. До всього стараюсь ставитись з професійної точки зору. Не приймати все близько до серця, а ставитись холоднокровніше. Якщо хтось потребує допомоги – обов’язково потрібно надати. Наш екіпаж займається такими викликами, як бійки, різні конфлікти. Приїжджаємо, спілкуємось з людьми і запитуємо, у чому проблема. Зазвичай, в більшості випадків, вона вирішується на місці. Одна сторона наліво, інша – направо і ситуація вичерпана, - каже поліцейський.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up