Хмельничани заборгували за газ понад 90 мільйонів гривень

Хмельничани заборгували за газ понад 90 мільйонів гривень
Лише 38% мешканців Хмельницької області справно сплачують за спожитий газ, решта – мають борги. З початку року заборгованість збільшилася у 5 разів порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Таке стрімке зростання заборгованості почалося з 1 квітня поточного року, відколи майже у 6 разів підвищилися ціни на природний газ для потреб населення.

Найскладніше з оплатою у тих споживачів, які використовують газ для опалення своїх приватних будинків. Саме серед них - найбільший відсоток боржників.

- Вперше ми маємо таку критичну ситуацію з незадовільними розрахунками споживачів за газ в міжопалювальний період, - цитує прес-служба ТОВ «Хмельницькгаз збут» свого директора Олександру Панькевич. – Тому з початком опалювального періоду ця ситуація викликає серйозне занепокоєння, адже за кілька тижнів почнеться значно більше споживання газу, за який, відповідно, необхідно буде розраховуватися. Тож рекомендую малозабезпеченим родинам прискорити процес оформлення субсидій, а споживачам знайти можливість розрахуватися за спожитий газ.

Відео дня

ПАТ «Хмельницькгаз» планує відключати боржників від газопостачання. 52,3 тисячі боржників вже отримали попередження про відключення від газопостачання у разі несплати заборгованості. На даний час через борги 2,7 тисяч подолян уже залишилися без блакитного палива.

Відновлення ж газопостачання можливе лише за умови стовідсоткового погашення боргу, а також сплати вартості робіт за відновлення газопостачання, сума яких складає в межах 350-400 гривень.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • PAL

    Эх, понеслась п ...а по кочкам !!!
  • 2

    Нехай Хмельницькгаз краще прокоментує чому він присилає платіжки з цифрами, взятими невідомо звідки, коли приходиш до них розібратися - "Вибачте, в нас програма так налаштована, у Вас боргу немає"

    Анонім reply 2

    как часто вы подаете свои показатели газовых счетчиков ? я не хочу защищать ни хмельницкгаз ни его дочку - сбыт, но я и мои знакомые, кто подает показатели ежемесячно - ежемесячно получают правильные квитанции

    2 reply Анонім

    плачу щомісяця, відповідно і показники передаю щомісяця. Знайомим принесли рахунок на 300 грн, на запитання звідки вони взяли таку суму - "А ми по середньомісячних показниках вираховували"

    2 reply Анонім

    плачу щомісяця, відповідно і показники передаю щомісяця. Знайомим принесли рахунок на 300 грн, на запитання звідки вони взяли таку суму - "А ми по середньомісячних показниках вираховували"
  • Anonymous

    Тож рекомендую малозабезпеченим родинам прискорити процес оформлення субсидій!

    А ви сходїть ї спробуйте))) їх оформити)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:39 Горіло сміттєзвалище. Три пожежі загасили цієї доби рятувальники на Хмельниччині 13:53 У Хмельницькому відключатимуть газ наступного тижня: адреси 13:06 На Хмельниччині у лісі та на полі знайшли артснаряди 12:21 Хмельничани можуть задати питання заступнику Симчишина: як звернутись Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 11:31 У Хмельницькому чоловік впав з висоти на будівництві багатоповерхівки 10:41 Закон про мобілізацію: що зміниться для жителів Хмельниччини 09:55 Погодинних відключень сьогодні, 18 травня, на Хмельниччині не буде, – обленерго 09:13 У Хмельницькому відкрили виставку, присвячену полеглим за Україну білорусам 20:51 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 20:14 Міноборони запускає застосунок Резерв+ для оновлення даних онлайн: деталі 19:33 Туристичний сезон відкрили у Старокостянтинові: що цікавого 18:51 Погода на вихідні: чи чекати потепління на Хмельниччині 18:14 Тарифи на світло зростуть вже 1 червня: скільки може коштувати кіловат 17:40 Щорічно у другу суботу травня відзначається Всесвітній день боротьби з гіпертонією (новини компаній) 17:33 На Хмельниччині ув’язнили військового в запасі за ухилення від мобілізації 17:02 Чи готові хмельничанки пройти військову підготовку: опитування play_circle_filled 16:32 Графік аварійних відключень: як дізнатися коли не буде світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up