"Хмельницькгаз" жаліється, що не вистачає грошей. Вимагають підняти тариф або ввести абонплату

"Хмельницькгаз" жаліється, що не вистачає грошей. Вимагають підняти тариф або ввести абонплату
  • На сайті ПАТ «Хмельницькгаз» з’явився відкритий лист від Асоціації газового ринку України.
  • Газовики вимагають від від керівництва держави вирішити питання щодо розрахунку за спожитий газ та плати за його транспортування.
  • Кажуть, що коштів, які сплачують хмельничани за газ не вистачає для обслуговування мережі. 

 

На початку квітня в Україні мали встановити абонентську плату за користування газом. Таким чином газорозподільні компанії планували підвищити фінансування підприємств. Однак, 10 квітня, після обурення громадськості, Нацкомісія, що здійснює регулювання в сфері енергетики, скасувала рішення про абонплату на газ.

На сайті приватної компанії «Хмельницькгаз» сьогодні, 20 квітня, з’явився відкритий лист від Асоціації газового ринку України. У ньому газовики вимагають від Президента України, Прем'єр-міністра України та Голови НКРЕКП вирішення питання щодо розрахунку за спожитий газ та плати за його транспортування. 

"через відсутність нових правил щодо взаєморозрахунків на ринку, сьогодні підприємства галузі залишаються без фінансування. Як наслідок - це унеможливлює виконання робіт з експлуатації та ремонту газорозподільної системи, ставить під загрозу виплату заробітної плати тисячам працівників та призводить до вимушеного припинення постачання газу споживачам України", - йдеться у листі. 

Ми зателефонували в пре-службу «Хмельницькгазу», аби з'ясувати вимоги акціонерних товариств. Нам поскаржилися, що відміна введення абонплати може вплинути на подальшу роботу підприємства. 

- Того тарифу, який є на сьогоднішній день в структурі ціни за газ, не достатньо, - каже прес-секретар ПАТ " Хмельницькгаз" Леся Андрейко. - І це роками триває така ситуація. Ми просимо і констатуємо той факт, що треба зробити абонплату чи підвищити тариф взагалі. Газова система стара, їй близько 60 років. Вона вимагає постійних капіталовкладень. Тариф має бути таким, щоб покривати усі витрати на функціонування облгазів та міськгазів. 

У «Хмельницькгазі» пояснюють, що 90% коштів, які хмельничани сплачують за користування блакитним паливом йде на закупівлю газу. На решту 10% здійснюються бюджетні витрати, обслуговування і ремонт газорозподільної мережі та виплата заробітної плати працівникам. 

- Ми вже кілька років ходимо на 4- чи 3-денку, - жаліється Леся Андрейко. - Минулого року в нас звільнилося 237 працівників. Це газозварювальники, слюсарі, водії. Той кістяк, без якого неможливе функціонування мережі. 

Каже, якщо не підвищуватимуть тариф або не вводитимуть абонплату, то на підприємстві можуть затримувати заробітну плати працівникам. А газорозподільну мережу не буде за що ремонтувати. Тому Уряд просять прийняти рішення щодо врегулювання тарифів до 25 квітня 2017 року.

Учасники газового ринку поставили у відкритому листі вимоги до керівництва країни:

Відео дня
  •  в термін до 25 квітня 2017 року прийняти будь-яке законне рішення щодо встановлення тарифів за послуги розподілу природного газу;
  • поновити повноваження  НКРЕКП щодо встановлення  алгоритму  розподілу  коштів  на  банківські  рахунки  із спеціальним  режимом  використання.  

До відповідного звернення долучилися голови правлінь десятків облгазів та газорозподільчих компаній різних міст України. 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Александр Святецкий

    Комуналка більша за пенсії і їм ще не вистачає???
  • Александр Святецкий

    Якщо скоротити активи і штат апарату управління,  а також автоматизувати систему,  виявиться,  що коштів достатньо. Щоб підписати договір на підключення потрібно оббігати 2 корпуси...
  • Гена Гена

    60 років ніхрена не робили тільки крали гроші, а зараз кажуть що криза. Може хай активісти оприлюднять в яких умовах живуть керівники та заступники ціх структур. Може їх трошкі розкошелити? Хай поділяться нашими грошима.
  • Anna Blonska

    Нема грошей.....платити не буду
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up