Хмельницьким спецпризначенцям придбали безпілотник за 100 тисяч гривень

Хмельницьким спецпризначенцям придбали безпілотник за 100 тисяч гривень

Пристрій потрібен бійцям для розвідувальних робіт у зоні проведення антитерористичної операції, зокрема й під час бойових операцій.

Вчора, 25 травня, голова обласної ради Михайло Загородний разом із волонтерами передав військовослужбовцям однієї з військових частин міста безпілотний літальний апарат. Про це повідомляють у прес-службі Хмельницької обласної ради.

Кошти на «шпигунський» пристрій збирали волонтери благодійної організації «Хмельницький обласний фонд «Вікторія». До закупівлі безпілотного літального апарата долучились і підприємці, і влада. 

Загальна вартість унікальної розвідувальної техніки сягає майже 100 тисяч гривень. Аналогічний апарат західного виробництва коштує 15 тисяч євро, але зібраний у Хмельницькому за технічними показниками, за словами військовослужбовців, навіть кращий у застосуванні. 

Відео дня

"Сконструював безпілотний літальний апарат мешканець обласного центру Сергій Ледюк, за словами якого пристрій може літати в дощ і вітер, що робить проект кращим з того, що маємо на сьогоднішній день. При правильній експлуатації пристрій успішно працюватиме багато років." - йдеться у повідомленні. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up