Хмельницький гудить від ритмів “Республіки”. Хто виступав у другий день фесту

Хмельницький гудить від ритмів “Республіки”. Хто виступав у другий день фесту

Другий день фестивалю зібрав трохи менше людей на березі Бугу, порівняно із першим, вхід на який був вільний. Але саме сьогодні "Республіка" прийняла справжніх фестивальних людей, які готові їхати за фестом у будь-який куточок України. Хто ж розважав "республіканців"?

Цьогоріч лайн-ап фестивалю відмінно пропрацювали і підібрали. Адже орієнтувалися не тільки на “свою” звичну аудиторію, а й на жителів Хмельницького, яким в принципі фестивалі такого формату трохи нові. Хмельницький лише починає розвивати подієвий туризм і далеко не всі його жителі готові прийняти це. Так, хмельничани, на відміну від кам’янчан, ще не звикли до того, що вулицями міста ходять молоді люди у піжамах і з різнокольоровим волоссям, що на все місто чути хриплі голоси у мікрофоні. Але цього року у черзі ву“Сільпо” і в “Принципах” можна було й не таке побачити і почути. Креативна і весела молодь вводила у ступор пенсіонерів.

Дійсно, кількість і якість гуртів цього року дивують. Музиканти робили сміливу, цікаву та експериментальну музику зі своїм звуком, не зважаючи на те, що подекуди під сценою було лише зо три десятка слухачів.

Відео дня

“Республіканці” справді дивують і захоплюють водночас. Масштабний захід, який позиціонує себе, як фестиваль вуличного мистецтва, зібрав під одним дахом зовсім різних і не схожих між собою людей: тут і матусі з дітками відпочивали, і байкери проїжджали, і консервативні чиновники гуляли. Так було першого дня, який був вільний для всіх. А вже сьогодні, 1 вересня, контингент помітно змінився, а музика була трохи “важчою”. Вхід був платний, тому багато хмельничан слухали музику за парканом “Республіки”. Але під сценою, з кожною годиною, чим ближче було до вечора, людей було все більше.

За підбір виконавців, як у перший, так і у другий день, відвідувачі поставили організаторам великий і широкий “плюс”. Музика була на будь-який смак.

Були цього року зовсім неочікувані гурти, втім вони безумовно створювали найважливіший музичний рельєф цієї “Республіки”. 

На території Молодіжного парку розмістили три сцени: Main stage, Drift stage та Party stage. Отож, хто не потрапив на другий день фесту, читайте, що відбувалося на кожній локації.

Хто виступав на Main Stage

На головну сцену першими вийшли "важкі" хлопці з "DIMICANDIUM". Під ритми металу прокинулися ті, хто ще спав. З наметового містечка народ у масках і крутецьких костюмах побрів до сцени. З кожною піснею натовп ставав все більшим. 

Далі на сцену вийшла магічна група - Motanka з Луцька. Хлопці знайомі хмельницькій публіці. Вони три місяці тому виступали на Rock&Buh. Класичні для рок-гурту інструменти вони використовують разом із народними. Усе це у поєднанні із доволі нестандартним голосом та виконанням на виході дає натовпу під сценою неповторну музику.

До своїх інстументів учасники гурту прикріплюють мотанки. Під час виступу частина хлопців ходять по сцені босими.

"Кози вверх" - під музику гурту "DASH" руки із традиційними двома пальцями догори тримали усі. Хлопці розкачали навіть тих, хто декілька хвилин до того куняв під вербами після другої літри пива. На сцені з кожною піснею ставало все "важче", а під нею - тісніше. Хлопці почали слемитися, а дівчата активніше стрибати і крутити волоссям.  

Захвату в публіки викликав виступ старих знайомих хлопців із львівського рок-гурту  "АННА". Виконавці потішили публіку знайомими піснями. Зі сцени згадали, як грали під зливою на минулому фесті у Кам'янці. Задану попередніми музикантами високу хвилю року музиканти лише підняли. Вони віддалися на повну і розкачали. Та й так, що земля біля сцени ніби заворушилася від стрибків та вигуків захоплення. Фронтмен гурту максимально наблизився до публіки, співавши не зі сцени, а паркану, який відгороджує музикантів від натовпу.

Один із найвідоміших метал-гуртів в Україні і далеко за її межами - "Jinjer". Музиканти із Горлівки привертають до себе увагу потужністю голосу вокалістки Тетяни Шмайлюк. Хто не знає виконавців, то відразу й не здогадається, що пісні виконує жінка. Потужний вокал Тетяни та унікальний стиль “Jinjer” давно полюбились фестивальникам. І сьогодні вони закривали другий день фестивалю “Республіка-2018”. До слова, у 2016 році “Jinjer” визнали найкращою метал-групою України.

Хто виступав на Drift Stage

Першими на дріфт сцені виступила співачка Тетяна Власова зі своїм новим проектом VLASNA. Гурт раніше називався "АССА" і за час існування встиг стати номінантом всеукраїнської музичної премії YUNA як "Новий подих" української музики. 

По-спражньому змусив встряхнути дупм гурт "Unsleeping". П`ять років тому п`ятеро хлопців з Умані почали грати бруднуватий рок, по-тихому випускали сингл за синглом. Однак переламний момент у творчості стався у квітні 2018, коли вони випустили кліп «You Drive My Four Wheel Coffin» - з купою урбаністичних метафор і в оновленому звучанні. 

Після рокерів на сцену вийшов Sasha Boole. Він грав музику, що знаходиться на межі між традиційним американським кантрі, блюзом, українським фольклором і музикою епохи folk-revival. Творчість музиканта сповнена таким глибоким сенсом і сильним настроєм, що його розуміють у різних куточках світу.

Гурт "Latexfauna" з’явився раптово і одразу привернув увагу багатьох українських меломанів. Нетиповий, як для української сцени, дрім-поп з дивними, але дуже чіпкими текстами. Гурт одразу ж зібрав біля сцени велику кількість глядачів. Кожен просто релаксував під кайфову музику. 

Хто виступав на Рarty Stage

Найменшою була сцена, яку розмістили на пляжі - прямо на піску. На Рarty Stage сьогодні виступали музиканти з України та танцюристи з Німеччини. У рамках проекту Music Factory Project  група молодих музикантів та арт-менеджерів беруть участь у тижневій програмі обміну у кожній із країн.

Це місце і для клубної музики. Учасників фестивалю розважав діджей із Хмельницького Ростислав Поляруш, більш відомий нічним тусовщикам, як Faburden. Хлопець грає у стилі Tech house (Тек-хаус).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up