"Республіка" прокинулася. Як фестивальники пережили ніч

"Республіка" прокинулася. Як фестивальники пережили ніч
  • Жителі наметового містечка кажуть, було прохолодно та волого.
  • На що ще скаржилися та що хвалили гості фестиваль, знають журналісти vsim.ua.

Сьогодні, 1 вересня, продовжується фестиваль «Республіка», який цього року проходить у Хмельницькому. Це вже другий день фесту і сьогодні вхід - платний. Журналісти vsim.ua розпитали людей, що приїхали з інших міст та поселилися у наметовому містечку, про їхні враження від проживання тут.

Віктор, фотограф

Відео дня

- Провів ніч шикарно. Туалети є, вода є. — розповідає Віктор — Єдине, що мене здивувало і те, що відрізняється від інших фестивалів, — забороняють палити багаття. Це мене здивувало. Тобто заходи безпеки і так далі. А все інше ідеально. Маленьке місце, дерева, тінь. Там трішки інакша ситуація, бо там інші масштаби. Там набагато більше людей. Бувало так, що величезні черги до туалетів, до душів. Тут трішки інакша ситуація. Я ще не бачив якогось натовпу, черг. Тут спокійніше і зручніше, за рахунок того, що невеликий масштаб. Не можна порівнювати з іншими фестивалями, Файним чи Заходом. Республіка це такий собі окремий фестиваль, окремий такий світ. Він не схожий ні на що інше. Так що загалом усе класно. Єдине — забороняють палити багаття. Багаття біля палаток — невід’ємна частина фестивалю. Забороняти таку штуку це просто недобре. Багато людей розраховують на це. Приїхати на фестиваль, посидіти біля багаття, поспівати пісень. Забороняють і це не добре. Маленьке таке гарненьке місце, все класно.

Марта, студентка

- Ніч я провела добре. У мене є моя палатка, я не змокла від дощу. — говорить Марта — Я була у кращих наметових містечках, тобто це не найвищий рівень, через те, що немає організованості. Це вже не перша моя Республіка, я була на багатьох фестивалях, їжджу на них з 14 років. Є вода, це дуже добре, великий плюс. Також немає таких проблем з біотуалетами. Більше ще на бачила ніяких плюсів. Є дрова також, це дуже добре, але проблема у тому, що не дозволяють розводити вогонь. Тому потрібен мангал, добре, що у нас сусіди збоку мають його. Але ми були на Бандерштаті, там немає наметового містечка, там суто одна територія. Ти купуєш квиток на фестиваль і ти вже маєш своє житло,  і ти вже маєш дрова. Було так, що ми розводили вогнище біля палатки, тому що у нас не було вибору, було багато людей. Біля мене наступного дня загорілася палатка. Просто впали жаринки, палатка згоріла, прийшли пожежники і просто її загасили. І ніхто не робив ніяку проблему і ве одно дозволяли палити вогонь. Я вважаю, що це питання потрібно вирішувати якось по-іншому, аніж приходити і казати людям —ви не будете їсти, бо ми загасимо вогонь. А як мають ці люди жити? Чому вони не продумали цього? Я вважаю, що це не нормально. Тут не вистачає організованості. У наметове містечко може зайти будь-хто. Виходить так, що одні купували квитки, одні просто прийшли. Це не нормально.

Ксенія

- Цієї ночі було холодно та волого, — скаржиться Ксенія, — Треба було врахувати той факт, що це все біля вологості. Величезне озеро полюс дамба. Тут волого. У всіх наметах конденсація. Зараз будуть заливатися алкоголем, тому що треба якось себе зігріти. Чай з лимоном тут мало хто практикує. Враховуючи минулі роки, я їздила на Республіку ще у 2012-му, це провал. Наше наметове знаходиться у тіні. Це плюс. Привезли душ, який постійно є холодним. У нас є туалети і ми нібито відгороджені.

Станіслав, безробітний

- Та просто супер усе поки що. Цього дня людей мало, туалет чистий, душ чистий, — говорить Станіслав — Усі гуляють, одні заснули, інші прокинулись. Усе чудово. Учора та позавчора ніхто нічого не знав, що робити і що буде. Можна було б і краще. Я знаю, що Республіка, — бюджетний фест. На інших фестах усе набагато краще. Багато чого не вистачає. Головна проблема полягає у тому, що це міська локація. Краще Кам’янця вже нічого не буде. Це не для звичайних людей робиться, а для фестивальників.

Фестиваль триватиме до 2 вересня. Журналісти vsim.ua уважно стежать за усіма подіями заходу.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up