Кадрові "чистки" в освіті. Екс-директорку ліцею №17 захищають батьки і вчителі

Кадрові "чистки" в освіті. Екс-директорку ліцею №17 захищають батьки і вчителі

Навчальний заклад, випускники якого майже стовідсотково вступають до вишів, став епіцентром скандалу. Перед початком навчального року управління освіти залишило ліцей, як і 10 інших шкіл, без керівників. Сьогодні батьки і вчителі разом з екс-директоркою Броніславою Бейдерман влаштували під школою акцію протесту. 

- Я довго мовчала, бо мені важко себе обороняти. Але ми всі маємо право сказати свою думку, - з таких слів екс-директорки Броніслави Бейдерман розпочалось зібрання під стінами ліцею №17. 
 
З самого ранку, 3 серпня, під стінами ліцею зібралися батьки, вчителі та учні.  До останнього колектив хоче відстояти свою директорку Броніславу Бейдерман. В неї, як і в десятка інших керівників, закінчився термін трудового договору. Підписувати новий з пані Бейдерман в управлінні освіти відмовились.  

Батьківський колектив дізнався, що сьогодні в ліцеї мали представляти нового керівника. Вони прийшли під стіни закладу. Але марно. Вже другу годину сотні людей чекають на приїзд начальника управління освіти, який би мав привести новопризначеного директора. 

Батьків обурює той факт, що до директора ліцею за 7 років роботи на керівній посаді не було жодних претензій. Кажуть, що свідомо віддали своїх дітей на навчання у цей навчальний заклад лиш тому, що знали про його високий рівень. 

Батьки теж стоять «горою». Іншого директора у своїй школі поки не уявляють. 
- Мій син перейшов у дев’ятий клас, а донька минулого року закінчила школу. Жодних поборів тут не було, як всі кажуть. Що поганого в тому, що були поміняні вікна і зроблені санвузли. Школа розцвіла. Зараз ми не знаємо реального претендента на посаду нового керівника. Нам ніхто не казав нічого, ніби все тримається в таємниці. Чому це так відбувається – не знаємо, - обурюється Тетяна Власюк. 
Сьогодні все йшло вже за звичним сценарієм. Як і в інших школах, де поміняли керівників, батьки та вчителі ліцею вимагали пояснень. Вони не розуміють,чому Броніславі Бейдерман не продовжили трудовий договір, чому не врахували їхньої думки та чим буде кращий новопризначений керівник.

Начальник управління освіти, як і у випадку з ЗОШ№6, НВК№4 та іншими навчальними закладами, конкретики щодо звільнення Бейдерман не надав. Роман Миколаїв досі не приїхав до протестувальників, щоб поговорити. Але раніше він наводив лише деякі приклади, яких, на його думку, достатньо для того, щоб замінити людину на посаді.  Нагадуємо, що Роман Миколаїв казав, що в ліцеї були недоліки, зокрема з проходженням медичного огляду дітей. 

Відео дня

Але головний аргумент головного освітянина - термін договору закінчився і управління освіти в праві без жодних пояснень звільнити одного і призначити іншого керівника загальноосвітнього закладу. Про це він неодноразово заявляв обуреним батькам та вчителям.  

Батьки вихованців 17-го ліцею, не почувши вагомих аргументів під обговорень, натякнули, що на вакантну посаду "Свобода" хоче привести «свою людину».

Вони стають на захист Броніслави Бейдерман і розповідають про її численні заслуги, зокрема про те, що в 2011 році колектив ліцею отримав Диплом міністерства освіти і науки, молоді і спорту України, а досвід роботи ліцею занесено до книги «Флагмани освіти України-2011», за що колектив відзначили спеціальною нагородою «Кришталева сова».  

Сьогодні екс-директорка теж була красномовною. Були і сльози. 
- Я людина, яка пропрацювала у цій школі 24 роки. Я сім років тому прийшла директором, коли про цю школу говорили багато поганого. Сьогодні ще мало під школою людей. Збираємось вже не перший раз. Якби питання про звільнення вирішувалось в червні, то б тут було 10 тисяч людей, - каже Броніслава Бейдерман. 
 
 
Нагадаємо, що нині лише 2 із 10 шкіл не отримали нового керівників - ліцей №17 і ЗОШ№22. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (69)
  • Анонім

    ...Поборів не було...",-каже якась *ополизлива мамка..Брехня!!! Моя дитина закінчила цей ліцей у 12-му році, побори на кожних батьківськх зборах! за приписо директорки! класні керівники ніби-то "не прі дєлах", але  через батьківські комітети за вказівкой Бейдерман збирал кошти на все! вікна, двері, туалети, "періла по 200$ за метр кв.(пам*ятаєте, Броніслава Володимирівна?), "листи щастя" більш-менш забезпеченим батькам помогти "хто чим може.." В основному це були 1000 грн. в конверті. Не брешіть, що "не було поборів", *ополизливі батьки!!!

    Анонім reply Анонім

    А Ви б хотіли,  щоб дитина вчилася у свинарнику, чи в гарному та теплому приміщенні? Ну не впадуть нові вікна, нові туалети з неба. Це все коштує грошей. Може, я не правий. Це прсто точка зору.

    Анонім reply Анонім

    За ті гроші, що ми здавали на ремонт туалету, у моєї дитини мав би бути особистий, переносний унітаз

    Julia Kotuk reply Анонім

    Ага а ще  за пів року до першого вересня  першого класу роблять батьківські збори і в фонд школи здавали гроші,а першого вересня знов здають!!!! І така коронна фраза "Ви ж знали в яку школу йшли"
  • Εрмакова Елена

    Я вчилась в цьому ліцеї.....І коли ми вчились були потрібні і звязки, і батьківська допомога школі, а ось коли я прийшовши через 4 роки попроситись на пратику( безоплатну на 2-ва тижні) мене і моїх батьків відшили як непотріб.....Все що залишилось це тільки грамоти за активну участь у шкільному житті, які урочисто вручали офіційній частині на випуску......

    Анонім reply Εрмакова Елена

    А якби Вас попросили безкоштовно попрацювати 2 тижні, Ви б погодились? Перед тим, як когось звинуватити, поставте себе на їхнє місце.
  • Аня Греснюк

    Директор ліцею підписувала контракт. Він не на вічно і вона знала що цей договір закінчиться. Склалось враження що ранішній мітинг був запланований добровільно примусово. Якщо так хотіли думку свою висловити то чому не дочекались представлення.

    Люди перестаньте. Усі так хочуть змін а коли вони відбуваються то одразу хочуть щоб залишилось все як було.

    Дайте новій людині на посаді попрацювати а потім будете судити. Головне палки в колеса не встромляти)

    Julia Kotuk reply Аня Греснюк

    Добровільно прийшли ті які знають що при іншому керівнику їхнім дітям буде важко,тому що все було договорено,інші пришли примусово,викладачі дзвонили ,писали щоб прийти на підтримку директорки!!!!!!!
  • Сашко Тихий

    Образили таку заслужену, що немає де і медаль вчипити))) Просто бридко від цих батько-вчительо водів(((  Корупції не місце у Хмельницьких школах!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up