Коміксам - 122: де можна придбати у Хмельницькому і за скільки їх продають

Коміксам - 122: де можна придбати у Хмельницькому і за скільки їх продають
  • На них зростали цілі покоління. 18 жовтня перший у світі комікс святкує день народження.
  • Український виробник має всі шанси посунути з п’єдесталу китів світової комікс-індустрії.
  • Де можна придбати комікси у Хмельницькому та в скільки обходиться таке хобі сьогодні, дізнавалися журналісти vsim.ua.

18 жовтня весь світ святкує народження комікс-індустрії. Для багатьох комікс - не просто розмальовка, а цілий всесвіт. Всесвіт пригод, супер героїв, небезпеки та романтики.  Перший комікс побачив світ у 1896 році на сторінках "New York Journal American". З того часу минуло 122 роки, а він все не втрачає своєї популярності. В чому секрет такого довголіття, де можна придбати комікси у Хмельницькому та скільки вони коштують, дізнавалися журналісти vsim.ua.

У Хмельницькому комікси можна знайти лише у одному магазині під назвою “ГІК”. Він розташований напроти Вічного вогню на Проскурівській, 67. Асортимент вибору в магазині досить широкий. Продають тут книги, настільні ігри, журнали і різноманітні аксесуари з улюбленими героями. Та все ж головним товаром є комікси.

Бетмен VS Супермен

Скільки існують ці герої комікс-історій, стільки і триває суперечка про те, хто переможе в їх поєдинку. Не одне десятиліття фанати наводять свої вагомі аргументи, але розходяться кожен при своїй думці. Така ж ситуація і з коміксами у Хмельницькому.

Відео дня

За популярність серед покупців у магазині змагаються два кити комікс-світу - MARVEL і DC. Із DC коміксів неабиякою популярністю традиційно користується “Бетмен”. При чому конкретно серія “Вбивчий жарт” про взаємодію Бетмена і Джокера. Далі серед затребуваних йде “Джокер” видавництва “Рідна мова”. Дуже популярна “Ліга справедливості”, де розповідається про всіх супергероїв. Користується попитом і “Загін самогубців” через свій доволі нетиповий склад головних героїв-злодіїв.

- Поки, що не дуже популярний з коміксів DC - “Аквамен”, хоча ми сподіваємося, що це тимчасово, ось незабаром вийде фільм в кінотеатрах, то я думаю попит на комікси з ним зросте, - розповідає консультант магазину Юлія.

А от із коміксів “Марвел” - популярне абсолютно все. Все через те, що вони розраховані на широку аудиторію. В магазині розповідають, що набагато легша та м’якша подача роблять свою справу. Навіть той самий Дедпул, який є доволі таки “кровожерливим” персонажем, користується величезним попитом. 

- Марвел і DC - це два найбільші виробники коміксів. Це - два кити, на яких тримається весь ринок. DC - розрахований на більш старшу аудиторію. Там іноді навіть вікові обмеження присутні. Коли ти читаєш комікс, то відчуваєш по тексту, що він для більш дорослої аудиторії, - пояснює Юлія. 

Крім того, шаленою популярністю у Хмельницького користується “Відьмак”. Абсолютно все, що пов’язано з його всесвітом. Купують кулони, брелки, чашки, книги, прапори. Малеча обожнює комікси “Астерікс і Обелікс”, “Пригоди Тінтіна”, “Гарфілд”.

“Набирають обертів українські комікси”

В останні роки все більше купують українського виробника. Особливо популярні вже розкручені "Воля", "Максим Оса", і "Даогопак". Заходять і за менш знаменитими, але не менш цікавими - "Хронікою Аптауна" та "Героєм по неволі".

- Набирають обертів наші українські комікси. Є такий автор - Баранько. Його комікси просто розмітають з полиць. У нас уже всі розібрали. Досить популярний комікс “Серед овець” - це для більш дорослої аудиторії. Комікси в стилі стім-панк “Воля”, “Орда”, - каже Юлія.

Щоправда, нових коміксів зараз в магазин не постачають. Як пояснює консультант, справа в тому, що попит на них зростає, а от пропозиція падає. Українські видавництва не встигають друкувати нові. 

- Ми трішки припинили зараз постачання нових коміксів. У зв’язку з тим, що попит зростає, а видати комікси не так вже і легко. Потрібно мати ліцензію, займатися перекладом, надрукувати тираж. Попит зростає - і це добре, - говорить Юлія.

- Інколи буває, що заходить бабуся з внуком і каже: “Боже, нарешті мій внук почав щось читати”, розкриває комікс і говорить: “Та тут же немає що читати”. Дехто закриває, бере дитину, розвертається і йде. А дехто каже: “Ну хоч так. Нехай хоч це почитає, може, пізніше доросте до чогось серйознішого”.

“Наша вікова категорія - діти і дорослі діти”

Кому ж найбільше до душі комікси? До магазину найчастіше заходять діти, підлітки, бувають і респектабельні чоловіки та вічно юні хіпстери. Є колекціонери, яких у магазині добре знають та вже навчилися розуміти без слів.

- Наша вікова категорія - діти і дорослі діти. Справжніх поціновувачів-колекціонерів у Хмельницькому не так вже й багато. Ми їх уже знаємо в обличчя і завжди впізнаємо, - говорить Юлія.

Колекціонери - категорія вибагливих покупців. Вони завжди шукають щось неординарне, цікаве, ексклюзивне. Обирають за принципом “Чим менше народу цікавиться, тим для них це вагоміше”. Полюбляють класику: “Бетмен. Вбивчий жарт”, “Бетмен. Тихо”, “Вартові”. Цікавляться світом “Відьмака”, “Вархаммера”, “Варкрафта”, звертають увагу на ігрові масштабні комікси, які не всім зрозумілі. “Марвел” і “DC” - захоплення у них не викликають.Такі комікси колекціонери вважають “попсовими”.

Комікси - задоволення недешеве

Ціни на комікси в магазині стартують від 150-200 гривень. Продають і сингли - короткі історії, які дуже полюбляє малеча. Коштують вони недорого, в районі 50 гривень. Є україномовні комікси по 30 гривень, які розповідають історії Спайдермена та Людини-павука.

- Такі сингли у нас довго не залежуються, їх малеча просто згрібає з полиць. Популярні вони через саму історію та привабливу ціну, - пояснює Юлія.

Найдорожчі комікси - подарункові, йдуть переважно англійською мовою і ціна на них стартує від 300 гривень. Україномовні комікси дешевші і в порівнянні з російськомовними також. За словами продавців, велику роль у вартості відіграє видавництво. Наприклад, “Джокер” видавництва “Рідна мова” коштує 200 гривень, видавництва “Азбука” - 350 - він більший за розміром та значно якісніший. Є в магазині комікси і по 470 гривень, і навіть по 600.

- Комікси з Америки - це кожна окрема історія, вони не приїжджають до нас серіями. Нещодавно зі США отримали “Флеша”, він уже іде конкретно подарунковий, коштує 600 гривень.Трохи нагнав у ціні й “Дедпул”, думаю за рахунок своєї популярності, - додає консультант Юлія.

За коміксами легко вчити англійську

За словами продавців, до магазину часто заходять вчителі англійської мови. Говорять, що комікси - ідеальні для вивчення іноземної мови. Мовляв, там небагато тексту і багато яскравих картинок. З ілюстрацій дитина розуміє, про що йдеться і навіть сама може приблизно перекласти текст.

- Комікси хороші тим, що мають багато картинок, які допомагають зрозуміти зміст. Дітям це цікаво, вивчення мови проходить граючись. До цього дитину не треба змушувати. Вчителі часто купують щось для уроків, - стверджує Юлія. 

Друзі, а як ви ставитесь до коміксів? Свої думки пишіть у коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Dmitry Dzubak

    Класно, не знав, що у нас є подібний магазин. Потрібно буде туди завітати. Ціни кусаються, але потрібно дивитись на якість видання, якщо там хороший папір з з нормально надрукованою картинкою, то ціна цілком виправдана.

    Ось тільки не зрозуміло, чому "Наприклад, “Джокер” видавництва “Рідна мова” коштує 200 гривень, видавництва “Азбука” - 350 - він більший за розміром та значно якісніший". Як це так виходить? Переводять з оригіналу, чому ж розміри різні не розумію? Картинка просто більшого розміру чи як, адже це не текст, де в одній мові може бути 600 сторінок, а в іншій 700.
  • Мастер Автополив

    Кому они тут нафиг нужны. вот дали бы лучше информацию, где вогодно горилки, сельодки и ковбаски прикупить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up