Коронавірусний карантин: найважливіше за 23 березня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Коронавірусний карантин: найважливіше за 23 березня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Фото ілюстративне
  • В Україні триває карантин через коронавірус SARS-CoV-2.
  • Щодня випадків інфікування стає все більше. 
  • Переглядайте оперативну інформацію про всі події.   

У світі триває пандемія коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає хворобу COVID-19. Перші випадки захворювання зафіксували в китайському місті Ухань ще у грудні минулого року. З того часу вірус поширився на понад 160 країн світу, в тому числі й Україну.

Через поширення COVID-19 майже увесь світ "пішов на карантин". В країнах було введено ряд заборон та обмежень, зокрема і в Україні 

У цій новині ми будемо вас інформувати про останні новини та події в Україні та у Хмельницькому. Слідкуйте за оновленнями.

Відео дня

Найважливіше за 23 березня

- “Не впаде корона, якщо посидиш вдома”: хмельничанин Олег записав відеокліп про карантин

18:15 - хмельничани запустили флешмоб #яневірус задля порятунку тварин.

17:20 - в Україні все частіше говорять про запровадження надзвичайного стану. Що може змінитися, якщо це все ж станеться - читайте у нашому матеріалі з інфографікою..

16:00 - у міській раді повідомили, що з 24 березня у Хмельницькому в громадський транспорт допускатимуть лише пасажирів у медичних масках.

“Варто її вчасно змінювати”: як носити захисну маску і чому вона необхідна

15:00 - Хмельницька ОДА інформує, що станом на 15:00 23 березня в Хмельницькій області не підтверджено випадків зараження коронавірусом.

 

 

13:30 - Коронавірус запідозрили у мешканця Кам'янця, який повернувся з відпочинку

12:40 - Українці можуть безкоштовно проконсультуватися з лікарем онлайн. Дивіться список медиків і номери телефонів.

11:35 - У Хмельницькому з’явився апарат, який оперативно визначатиме наявність COVID-19 у пацієнтів

10:00  - станом на ранок понеділка нових хворих на коронавірус в Україні не виявили. Таким чином, наразі в країні офіційно зафіксовано 73 випадки COVID-19. 

9:00 - виявлених хворих на COVID 19 у Хмельницькому немає. В інфекційній лікарні 2 пацієнтів з підозрою (чоловіки з Летичівського району і Нетішина).

Що відбулося 22 березня 

22:50 - в Україні кількість випадків захворювання на коронавірус сягнула 73. Із них 26 були лабораторно підтверджені цієї доби.Про це інформує МОЗ та Центр громадського здоров'я України.

Більшість випадків вчора були зафіксовані у Києві - 20. Ще 3 хворих — мешканці Івано-Франківської області. Ще по одному виявили в Київській, Львівській та Черкаській областях.

Захворюваність на коронавірус (станом на 22:50 неділі, 22 березня):

  • Дніпропетровська область — 2;
  • Донецька область — 1;
  • Житомирська область — 2 (1 летальний);
  • Івано-Франківська область — 5 (1 летальний), з яких 3 за останню добу;
  • Київ — 29, з них 20 протягом доби;
  • Київська область — 5, 1 протягом доби;
  • Львівська область — 2, з них один протягом цієї доби;
  • Тернопільська область — 1;
  • Чернівецька область — 25 (1 летальний);
  • Черкаська — 1 підтверджений протягом останньої доби.

Усього в Україні зафіксовано 3 летальні випадки від COVID-19. Один пацієнт вже одужав. 

15:00  - у МОЗ повідомили про те, що в Україні від коронавірусної інфекції одужали вже восьмеро людей. Щоправда, згодом цю інформацію спростували. Як виявилося, мова йшла лише про підозру на коронавірус. Відтак, станом на 22 березня, в Україні від китайського коронавірусу одужав лише один пацієнт.

- пропонуємо вам підбірку від “карантинної депресії” про тварин. В ній є кумедні епізоди із життя домашніх улюбленців та представників дикої природи.

- хмельничан лякають страшилкою про те, що їх оселі можуть обікрасти люди, які нібито проводять дезінфекцію від коронавірусної інфекції. Правоохоронці запевнили, що це "фейк". У Хмельницькому відділі поліції станом на 22 березня не зареєстровано жодного такого повідомлення. 

11:30 - У чоловіка, який повернувся напередодні з Будапешта до Нетішина, підозрюють коронавірусну інфекцію. Про це повідомив мер Нетішина Олександр Супрунюк. Як зазначається, пацієнт був одразу ізольований в окремий бокс інфекційного відділення. Згодом було прийняте рішення, про транспортування чоловіка в Хмельницьку інфекційну лікарню.

11:00 - начальник управління охорони здоров'я Хмельницької міськради Борис Ткач повідомив, що виявлених хворих чи нових підозр на коронавірус у місті немає. 

10:00 - станом на ранок 22 березня 2020 року до Центру громадського здоров’я надійшло 81 повідомлення про підозру на COVID-19. Повідомили у МОЗ. На початок доби в Україні зафіксовано 47 випадків COVID-19:

  • Чернівецька область (25), Житомирська (2), Дніпропетровська (2), Київська (область 3), м. Київ (9) Донецька (1), Івано-Франківська (2), Харківська (1), Львівська (1), Тернопільська область (1).

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up