Міліція закрилася. Тепер в Україні працюватимуть поліцейські

Міліція закрилася. Тепер в Україні працюватимуть поліцейські
Відсьогодні набирає чинності закон "Про Національну поліцію", натомість міліція в Україні припиняє своє існування. І поки співробітники міліції не пройдуть переатестацію, вони будуть у якості «виконувачів обов’язків».

Сьогодні міліція стала структурою минулого. Але це не означає, що всі співробітники МВС залишилися без роботи. Ні. Деякі міліціонери будуть призначені такими, що «тимчасово виконують обов'язки» на посаді у відповідних органах Національної поліції. До речі, усіма українськими поліцейськими тепер керує грузинка Хатія Деканоїдзе. Її заступником, як повідомив на сторінці у Facebook  міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, став Олександр Фацевич, який з серпня 2015 року, керує патрульною поліцією Києва.

Там, де поліція ще не сформована, на дорогах залишаться працювати інспектори ДАІ. Але це буде максимум до кінця 2016 року.

 Згідно закону про Національну поліцію, основними завданнями Нацполіціі визначено:

Відео дня

реалізація державної політики у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку;

внесення на розгляд міністра внутрішніх справ пропозицій щодо забезпечення формування державної політики в зазначених сферах;

надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або внаслідок надзвичайних ситуацій потребують такої допомоги.

Щодо Хмельницького, то наші нові поліцейські уже розпочали своє навчання. Загалом до патрульної поліції відібрали 255 осіб. Серед є 38 працівників міліції, які пройшли переатестацію.  Усіх призначили на посади інспекторів патрульної служби батальйону патрульної служби УМВС.  Навчатимуться вони до кінця 2015 року. Під час двомісячного навчання вони отримуватимуть стипендію. Хлопців і дівчат поділили на групи.

Всі атрибути колишньої міліції, зокрема, печатки, посвідчення, емблеми та інше, діятимуть ще рік до 31 грудня 2016. Теж саме стосується форми - нову впроваджуватимуть поступово.  Головний міліціонер Хмельниччини Микола Семенишин отримує нову посаду начальника управління Національної поліції області.  Для він також проходить переатестацію, яка має декілька етапів.

 «Керівництво в областях призначене т.в.о. начальників поліції, аби не наступив правовий коллапс.Я думаю, Ви прекрасно розумієте, що не можна за один день всіх звільнити, закрити на замок приміщення і перестати реагувати на заяви, адже життя триває.Усі ми проходитимемо кілька етапів переатестації, за результами якого буде прийняте остаточне рішення про призначення чи не призначення керівників на посади. А тим часом робота має проводитися, потрібно виїжджати на виклики, розслідувати злочини. Паралельно будуть проходити конкурси на посади до різних служб, як це було і досі», - пише на сторінці у Facebook  Микола  Семенишин.

Переатестація працівників та зміна структури правоохоронних органів триватиме, за прогнозами міністра МВС Арсена Авакова, приблизно півроку.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Андрій Бай

    мене насторожує слово "переатестація"-хто і як буде переатестовувати? Це що-тест на вміння бухати треба буде заново проходити???
  • Анонім

    Міліція без роботи не залишиться,  це гарантія
  • Анонім

    Де гарантія шо то не ті самі морди шо були до того.

    Анонім reply Анонім

    Постных рож много. С таким лицом им денег никто не даст
  • PAL

    Ой, ой, ой , а проблем все больше и больше.

    Анонім reply PAL

    з таким настроєм як у тебе то завжди будем жити в попі. тільки негатив шукаєш.

    PAL reply Анонім

    Да ты и есть негатив,анонимст. С такими как ты дрочилой, мы уже в попе.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:21 «Мобілізація – «це не повістка на цвинтар»: інтерв'ю з бійцями 19-го стрілецького батальйону Хмельницького play_circle_filled photo_camera 18:16 Суд конфіскував у росіянина успадковані земельні ділянки на Хмельниччині 17:40 Засудили хмельничанина, який п’яним насмерть переїхав 5-річного хлопчика (ФОТО) 17:04 Дівчина із Польщі приїхала оперуватися у Хмельницький Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:22 На Хмельниччині затримали посадовця за вимагання 8 тисяч доларів 15:34 Третьокласниця із Хмельницького отримуватиме президентську стипендію 14:50 У Кам'янці-Подільському потяги зустрічають та проводжають під мелодію «Щедрика» 14:02 На Пасхальні вихідні сталися три аварії у Хмельницькому районі, – поліція 13:09 Хмельничан попереджають про погіршення погоди і небезпечні стихійні явища 12:02 На проспекті Миру пʼяний на «Hyndai» спричинив ДТП. Постраждала жінка 11:44 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: фотоогляд матчів 10:16 Хмельницькі села, яких уже немає. Де вони були та що про них відомо photo_camera 09:41 У Хмельницькому районі провели футбольний турнір в пам’ять про загиблого воїна photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up