На Хмельниччині кожна 10 пожежа виникла внаслідок підпалу


На Хмельниччині з початку року зафіксовано 62 пожежі, які виникли внаслідок підпалів. Особливо гостро ця проблема постає в кінці літа та на початку осені, коли люди підпалюють поля для знищення післяжнивних залишків.

Проведені спеціалістами дослідження показали, що на сьогодні особливо гостро стоїть питання спалювання післяжнивних залишків на полях, яке завдає значної шкоди довкіллю. Рятувальники вважають, що  потрібно збільшити кількість рейдових груп в районах та активізувати їхню діяльність, аби запобігти негативним наслідкам. За словами першого заступника начальника ГУ ДСНС України в області Дмитра Бондара, з початку року на Хмельниччині сталося 717 пожеж, із них в екосистемах — 110.

Часто пожежі на полях перекидаються і на лісові масиви, де загасити полум’я значно складніше. Це одна з найсерйозніших проблем, які на сьогодні турбують наших лісівників. Про це інформує прес-служба Хмельницького обласного управління міліції.

-У зв’язку з відсутністю опадів та спекотною погодою в області вперше склався надзвичайний рівень пожежної небезпеки — 5 клас, — наголосив начальник Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Лісовий. — Але ми мусимо визнати, що 99 % усіх пожеж у лісі спричинені людським фактором. Тому з людьми потрібно працювати, попереджати їх про неминучу відповідальність за протиправні дії.

Відео дня

Нагадаємо, вчора, 18 серпня, горів нагороджений «Ревізором» ресторан «Sobkoff». 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:09 Загинуло семеро воїнів з Хмельниччини. Наймолодшому було 21 17:04 На заводі у місті-супутнику ХАЕС готові платити 32 тисячі гривень 16:13 З якими хворобами не мобілізують до армії. Оновлений перелік 15:25 У Хмельницькому відбудеться свято гаївок: де та коли Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 14:39 Горіло сміттєзвалище. Три пожежі загасили цієї доби рятувальники на Хмельниччині 13:53 У Хмельницькому відключатимуть газ наступного тижня: адреси 13:06 На Хмельниччині у лісі та на полі знайшли артснаряди 12:21 Хмельничани можуть задати питання заступнику Симчишина: як звернутись 11:31 У Хмельницькому чоловік впав з висоти на будівництві багатоповерхівки 10:41 Закон про мобілізацію: що зміниться для жителів Хмельниччини 09:55 Погодинних відключень сьогодні, 18 травня, на Хмельниччині не буде, – обленерго 09:13 У Хмельницькому відкрили виставку, присвячену полеглим за Україну білорусам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up