На майдані зібралися активісти. Вимагають у депутатів прийняти звернення щодо блокади на Сході

На майдані зібралися активісти. Вимагають у депутатів прийняти звернення щодо блокади на Сході

Хмельничани вимагають, щоб депутати міської та обласної рад прийняли звернення до вищого керівництва держави щодо блокади на Сході України. 

 

Сьогодні, 15 березня, на майдан вийшли представники кількох громадських організацій. Активісти вимагають, щоб депутати затвердили звернення до Верховної Ради та Уряду через силовий розгін учасників блокади торгівлі з окупованими районами Донецької та Луганської областей. Нагадаємо, що сесії в обласній та міській радах скликали через побиття та затримання 13 березня у Кривому Торці учасників торговельної блокади з тимчасово окупованими територіями. Цього вчора, 14 березня, вимагали хмельницькі активісти.

Перед початком засідань на майдані Незалежності зібралося біля сотні людей. Спочатку пішли до міськради. Тут депутати зібралися на 15:30. Після голосування місцевими обранцями, підуть до облради. Позачергова сесія там запланована на 16:30.

Відео дня

 - Ми хочемо подивитися, як будуть голосувати міська і обласна ради. Хочемо, щоб депутати зрозуміли, що люди проти зняття блокади. Коли Верховна Рада не робить того, що потрібно, то нехай побачить, що на місцях людям не байдуже. Люди обурені їхніми діями. Хлопці, які зараз на Сході, кажуть, що вони воюють на два фронти. А ми тут проконтролюємо, як голосують депутати. Якщо хтось не підтримає, то ми йому це потім особисто пригадаємо, - каже громадський активіст Сергій Скоробагатий.- Ніхто не погоджується із тим, що в один кінець ідуть вагони з вугіллям, а в другий гроби з нашими хлопцями. Нам не потрібна електрика і тепло такою ціною. Потрібно відмовитися від будь-яких стосунків із ворогом. Невже під час Другої світової війни хтось торгував із фашистською Німеччиною? Ніхто. А зараз вся Європа застосовує санкції до Росії, а ми одні торгуємо з нею. Тому думаю, що сьогоднішня влада – тимчасова. Ми прийшли на майдан не заради загострення ситуації. Хочемо, аби винних у побиті хлопців на блокаді звільнили. Також виступаємо за припинення будь-яких відносин із агресором. І чим більше місцевих рад це підтримає, тим краще. Тоді влада може побачить, що люди проти, - розповідає громадський активіст Анатолій Кравець.

Зокрема, серед вимог присутніх, є підтримка вимоги щодо закриття кримінальних справ проти учасників блокади поставок з території ОРДЛО і звільнення полонених-військовослужбовців. Активісти обіцяють проконтролювати усіх депутатів - хто був "за", а хто "проти" прийняття звернення. 

Трибуну в Хмельницькій облраді "прикрасили" ось таким плакатом. 

У підсумку депутати обох рад підтримали звернення до Києва. Міська справилася майже за пів години. В облраді все затягнулося на дві години. Чимало часу тут забрало узгодження тексту звернення. Проходило воно під час перерви. На її початку депутат від ВО "Свобода" Віктор Бурлик кувалдою розтрощив КПП на вході до Будинку рад. За це він та хлопці, що допомагали "свободівцю" можуть постати перед судом і отримати покарання.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • дейв мастер

    де сотні активистів? не дуріть людей ,так як київські змі.
  • Олег

    дурниці якісь . що місто має до держави7
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up