У центрі Хмельницького хочуть збудувати новий паркінг

У центрі Хмельницького хочуть збудувати новий паркінг

Неподалік від «Рукавички» вже ведеться будівництво. Робітники і спецтехніка працюють впритул до музичної школи імені Миколи Мозгового . Вона вважається об'єктом культурної спадщини. Активісти вже висловили своє обурення. 

Знову будівництво, і знову скандал. Поки діти на канікулах, біля музичної школи почали активно працювати над новим паркингом. Відкрити його хочуть у дворику навчального закладу, який знаходиться на Проскурівській, 18. Там раніше були складські приміщення. Вони знаходились в аварійному стані.

Про законність такого будівництва говорити рано. Дізнавшись про його початок, активісти почали виясняти що і до чого. Причина стурбованості досить проста: музична школа є об’єктом культурної спадщини. З часом виникла підозра, що у ТОВ «Діамант», який є забудовником, немає, усіх необхідних документів. Про це свідчить відповідний припис. В ньому говориться, що будівництво має бути призупинене до того часу, поки не буде досліджено усі деталі. Його отримала Хмельницька міська рада і забудовник. Та для останнього, схоже, він не має особливого значення. Роботи сьогодні, 13 липня, тривали.

Паркинг і офісні приміщення мають будуватися впритул до музичної школи.  - Підрядник відмовився припиняти роботи. Сказав, що немає на це право. Має виконувати замовлення, - розповідає «ВСІМ» лідер «Правого сектору» Хмельниччини Олександр Чорний. – Сьогодні ми стояли на фундаменті, щоб не дати продовжити будівництво. Відстоюватимемо свою позицію до того часу, поки все не стане в законне русло.

Відео дня

Активісти зібралися біля музичної школи близько першої години дня. Після цього мали діалог із представниками забудовника. Кажуть, що домовитися ні про що не вдалося. Тому й викликали правоохоронців. Патрульні приїхали і майже до шостої вечора слідкували за дотриманням громадського порядку. Слідчо-оперативна група прибула на місце також. За словами Олександра Чорного, поліцейські сказали, що вияснятимуть всі обставини і лише тоді якось діятимуть.

 - Поки вони думатимуть, ми відстоюватимо свою позицію. Більше того, ми подали в прокуратуру на директора музшколи імені Миколи Мозгового. За керівництва Миколи Бухти забудовнику була віддана ця ділянка. Вважаємо, що він зробив це незаконно. Він навіть не отримав відповідних дозволів від міської влади, - каже Олександр Чорний. – Також ми звернулися до ДАБІ, аби скасували декларацію на будівництво.

Котлован біля школи вже викопали. Закладають фундамент.Активісти розуміють, що ТОВ «Діамант» вже встиг виконати чимало роботи. Вважають, що припинити будівництво і відновити все, як було – мало реально. Тому хочуть запропонувати мерії альтернативний варіант. Мова йде про арт-дворик у музичній школі. Його відкрили цього літа. Навіть програму вже розрекламували. Але закрили на ремонт. В управлінні культури сказали, що коштів на його оздоблення відразу знайти не змогли. Відгукнулись спонсори, які пообіцяли відреставрувати дворик до кінця літа. Заступник начальника управління культури і туризму Хмельницької міськради Світлана Шевченко так прокоментувала ситуацію журналістам "ВСІМ":

- Ми поки призупинили концертну програму у дворику десь до кінця серпня – початку вересня. Інвестори зголосились допомогти нам обкласти територію кам’яною плиткою, а також відреставрувати цеглу. Потрібно шви привести до належного стану, - сказала Світлана Шевченко.

Дана історія лише набирає обертів. Чиновники будуть розбиратися не один день. Яким буде продовження, поки не може точно сказати ніхто. Чи буде біля музичної школи на Проскурівській новий паркінг чи відкриють там мистецький дворик? Варіантів є декілька. Слідкуйте за розвитком подій разом із «ВСІМ».

"Громадський порядок забезпечили. Можна йти"

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Активісти-онаністи, ви спочатку організуйте капітальний ремонт, реставрацію як ви кажете культурної памятки. а потім охороняйте. Та памятка скоро сама без будь-якого будівництва поруч розвалиться, якщо її не підтримувати. А то вже набридло. Якась розвалюха якій понад 100 років і всі мають чуть не молитися на неї і не чіпати, бо бач вона побудована понад 100 років назад. Якщо вона дійсно має нормальний вигляд, то нехай буде звісно, але навіщо залишати розвалюхи і нічого не дозволяти будувати замість них? Щоб там алкоголіки і наркомани тусувались?
  • Анонім

    Реконструкція колишньої конюшні під аудиторію музичної школи на 57 метрів. Ніякий не паркінг.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up