На “толкучці” розпочали ремонт дороги: де та за скільки покладуть новий асфальт

На “толкучці” розпочали ремонт дороги: де та за скільки покладуть новий асфальт
Фото ХМР
  • Цю дорогу не можуть зробити вже три роки.
  • Наразі там почали класти асфальт поверх старих бетонних плит.
  • Якою буде протяжність нового покриття та коли завершать роботу, читайте у нашому матеріалі.

Хмельницький речовий ринок займає площу близько 18 гектарів. На ньому працюють тисячі хмельничан. На вихідних тут не проштовхнутися, адже на “толкучку” з’їжджаються за товаром з різних куточків країни. Ринок поділений на частини та має різні назви і різних господарів. Особливо популярна тут вулиця Геологів, де продають переважно взуття на опт та роздріб. 

Понад три роки тому на Геологів запланували капітальний ремонт. Мали постелити нове асфальтне покриття. Тоді на окремих відрізках навіть почали знімати верхній шар старого асфальту. Але справа на тому і зависла. Пройшов час і на ринку знову “заворушилися”. Минулого тижня тут таки заасфальтували проїзд Геологів. На це витратили Геологів 1 мільйон 80 тисяч гривень.

Чи піде асфальтоукладка далі? Скільки на це планують витратити з міського бюджету та чому роботи тривають вже роками, дізнавалися журналісти vsim.ua. 

Відео дня

“Роботу тормозять кіоски”

Кошти на новий асфальт по вулиці Геологів були виділені з міського бюджету ще в 2016. Тоді був виготовлений проект та вся кошторисна документація. Окрім асфальту планували провести водогін для того, щоб забезпечити продавців питною водою. 

  • Вулиця Геологів і взагалі той район знаходиться в низовині і його постійно підтоплює. Тому перед тим, як класти досконале покриття, потрібно було провести мережі водовідведення. Водоканал свою роботу виконав, а через кіоски буксується і асфальтоукладка. Саму систему поклали, а павільйони ще не всі підключилися. Зробили це відсотків 30. Інші досі тягнуть труби. Відтак нам гальмують роботу, - розповідає заступник начальника ЖКГ Хмельницького Віталій Гурський. 

Чиновник зазначає, що наразі всіх власників попередили про початок дорожніх робіт. У них є ще тиждень на те, щоб підвести собі воду. Далі це буде неможливо, бо кластимуть асфальт. Завершити роботи обіцяють до кінця середини серпня. 

  • Коли покладемо асфальт, нічого там рити і зривати ми не дозволимо. Ми вже уклали договір із дорожниками. Всіх директорів ринків і власників павільйонів попередили про роботи. Якщо не підключаться зараз, далі їм такої можливості ніхто не дасть. Роботи на Геологів, як і на проїзді, буде виконувати підрядна компанія ШБУ №56, - розповідає Віталій Гурський.

Половину коштів вже реалізували

Проїзд Геологів уже оновлено. Усього заасфальтували площу у 1633 квадратних метрів. Наразі там рівне покриття. Асфальт стелили поверх існуючих бетонних плит.

  • Проїзд Геологів уже завершили стелити асфальтом. Наразі плануємо розпочати роботи по вулиці Геологів. Заасфальтують десь 400 метрів дороги від проїзду в бік початку вулиці.  На дорогу буде реалізовано 1 мільйон 800 тисяч гривень. Щоб не призупиняти роботу ринку з підрядною компанією домовилися, що вони кластимуть асфальт у ті дні, коли ринок не працює, а саме у понеділок та четвер. Ймовірно, щоб швидше зробити, дорожники працюватимуть і в другу половину дня, - пояснює заступник начальника ЖКГ Хмельницького. 

Вцілому, разом із оновленням водомереж, ремонт вулиці Геологів обійдеться міському бюджету у понад 6 мільйонів гривень.

Як виглядає проїзд Геологів, який оновили за понад мільйон гривень, дивіться на фото.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Тролль

    Навіщо баригам робити асфальт за гроші з міського бюджету? Вони не бідні,  хай самі скидуються та й роблять :)

    валентина reply Тролль

    Правильно, село, сельские должны греть своё пузо и щеки на солнышке, получая пильгы, деньги, и сохраняя здоровье. Получая 33 категории пильг.А барыги должны трудится за четверых тунеядцев приезжих, ущемляя себе во всем, и все накопление тратить на приезжих с села. Чтоб недай бог ненароком не разбогатеть, держать барыг в чёрном теле, пусть жарятся на сковороде под крышами базара , подают от тепловых ударов, пекутся весь день на солнце. А зимой пусть ноги морозят на бетоне, сомплии наматывают на рукав. От простуженых седалищных нервов пусть ноги укорачиваются на 15 см у барыг, коленные суставы пусть разбухают, увеличиваются, чтоб барыги новые ноги меняли по 10-20 тыс грн одна на 10 лет. Незря ж доктора волонтеры с ближнего зарубежья приехали тренировался и опыта брать. Пусть у барыг клапаны серца портятся , чтоб операции делали по 60 тыс грн . Где же андрею клапану взять 29 пациентов в день на операции??? Деньги азарову за предоставленую апаратуру нужно ж отдавать. Пусть у барыг от глазного давления глаза вылазят, клиник по операциям на глаза пооткрывали море, где взять пациентов - только барыг.И зачем барыгам трудовая книжка?? Все равно не доживают до пенсии от болезней. Все нужно только приезжим с села , которые будут контролировать , правильно положилиположили им  вмкарман, или себе на горбушку хлеба оставили чтото
  • Вікторія Новіцька

    А в нас завжди перед виборам починають ворушитися. Вже готуються до міських, я так розумію. Будувати дороги треба протягом всієї каденції, а не коли припікає для рейтингу.
  • валентина

    Перед выборами диденка мер ходил с Диденко в воскресенье по базару. Люди его поддержали. Пусть посмотрит по голосованию по микрорайонам. Чем базарники хуже обычных людей? Вот чтоб построить школу и создать рабочие места учителям 40 шт, директору, замам, сторожем, уборщицам, 3 поварам( итого 29 чел обслуж персоналу) , нужно потратить на создание школы по 3 млн грн на каждого работающего , и также содержать школу по 12млн грн в год. А бащарники сами создали свои рабочие места. И менеджер, гружчик, завхоз, економист, бухгалтер, заготовляч, все в одном лице. Мало того базарники содержат депутатов местной и областной рады, кои являются власниками базаров. Плотять дань , столько же как вы за коммунальные в квартире , кто кроме податков , налога, и в юлькин пенсионный фонд. И стаж им зачитывается за год проплат неделя сразу, за месяц проплат точно таких же , как вы платите с зарплаты, столько же, защитывается день трудового сразу. Больничного у базарников нет , неполржено , на детей больничного тоже не дают и не оплачивают. Премии, надбавок за ранг, за престижность нет . Трудовую книжку не заполняют в юлькином пенсионом фонде. Хотя по конституции кожен работающий должен иметь оформленную трудовую книжку. Выходиш на пенсию, а стаж зачитывается по заполненной трудовой книжке, а у базарников нет такой, а кому платил, за что платил в пенсионный х-- й его мамы знает???
  • Виктор

    А вдоль железной дороги когда ямы заделаете.невозможно ездить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up