Осіння погода призводить до збільшення ДТП на дорогах Хмельниччини

Осіння погода призводить до збільшення ДТП на дорогах Хмельниччини
Восени на дорогах Хмельниччини кількість аварій з тяжкими наслідками виросла втичі. А все через неуважність водіїв, грубі порушення правил дорожнього руху та складні погодні умови.

З настанням осінніх дощів почастішали випадки коли туман упускаться на дорогу в результаті чого водій втрачає орієнтир, що призводить до ДТП.

-Ніч, тьмяне світло ліхтаря біля дороги , напівстерта розмітка зебри і магазин через дорогу - типовий опис декорацій, посеред яких збивають пішоходів, - розповідає  речник управління ДАІ у Хмельницькій області Андрій Лужняк. -  Якщо такий перехід знаходиться на трасі, то збивають, звичайно, смертельно.  Пішохід схожий на тінь від стовпа або дерева, причому чим вищою є швидкість автомобіля, тим більшою є ця схожість.

Гальмівний шлях на мокрому асфальті збільшується на третину. У ДАІ кажуть, аби уникнути травмування на дорозі, потрібно  знизити швидкість руху автомобіля  на 15-20% - до 60-65 кілометрів на годину.Водії також не повинні забувати про правильне використання світла.  Відрегульовані фари повинні освітлювати дорогу на 100 метрів, якщо увімкнене дальнє світло, або на 45 метрів, коли працює ближнє.

Відео дня

-На порожній дорозі обов'язково потрібно вмикати дальнє, а при наближенні до зустрічного авто ближче, ніж на 200 метрів, знову переходите на ближнє, щоб нікого не сліпити, - каже Андрій Лужняк. -  Радимо не забувати і про передні протитуманні фари. Якщо ж на вулиці сильний туман, включайте аварійку - яскраве миготіння помаранчевих вогнів допомагає побачити вас як пішоходам, так і іншим водіям.

Велике значення має і поведінка пішохода. Наприклад, можна істотно підвищити свою безпеку, прикріпивши до одягу світлоповертаючі елементи. Згідно з численними дослідженнями, такого пішохода навіть при дуже поганій погоді видно не за 50-80 метрів, а за 150-200 - у водія є час і знизити швидкість, і об'їхати, кажуть у Державтоінспекції Хмельниччини.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • PAL

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up