Парк Чекмана хочуть об'єднати з майбутнім Молодіжним

Парк Чекмана хочуть об'єднати з майбутнім Молодіжним
  • На громадських обговореннях хмельничани підтримали перейменування парку Чекмана. 
  • Більшість вказала, що хоче, аби територія носила назву "Центральний парк". 
  • У топонімічній комісії вирішили парк не перейменовувати. 
  • Але внесли пропозицію об'єднати його з Молодіжним під єдиною назвою.

Пропозицію щодо перейменування парку Чекмана висунула "свободівка" Тетяна Калюжна. Ще навесні вона звернулась до топонімічної комісії з проханням переназвати парк. Аргументувала тим, що до неї неодноразово зверталися мешканці.

В мерії вирішили висунути ідею на громадські обговорення. Вони тривали з 25 травня до 26 липня. Як виявилось, бажаючих підтримати або не підтримати перейменування було лише півтисячі. Більше половини виступили "за", решта сказали "ні" іншій назві парку. Найбільше хмельничани голосували за назву "Центральний парк". 

Сьогодні, 26 вересня, топонімічна комісія зібралась, аби розглянути пропозиції мешканців. Перш за все, говорили за те, чи можна вважати достатнім лише 500 голосів хмельничан, аби перейменовувати парк. Член комісії Володимир Швець запропонував поки парк не переназивати, а об'єднати його з Молодіжним парком, який створюється за міським пляжем. 

Відео дня

- Зовсім скоро буде створений Молодіжний парк. Можна поки не перейменовувати, а коли організують Молодіжний парк, тоді об'єднати його з парком Чекмана. Тоді автоматично вирішиться питання з перейменуванням. Це напрошується, тому що територія парку Чекмана, водне плесо і територія Молодіжного парку - це одна природно-охоронна зона, - пояснює Володимир Швець. 

За цю пропозицію і проголосували всі присутні члени топонімічної комісії. А от від перейменування парку Чекмана поки відмовились. 

Читайте також: За півроку дизайнери розроблять бренд Хмельницького

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анна Островська

    краще був би Центральний парк
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up