Побиття АТОвця проросійським блогером у Хмельницькому: кримінальну справу перекваліфікують

Побиття АТОвця проросійським блогером у Хмельницькому: кримінальну справу перекваліфікують
  • Скандальний блогер Артур Сороченко побив АТОвця у Хмельницькому ще минулого літа.
  • Підготовче засідання по справі не могли розпочати через відсутність то потерпілого, то обвинуваченого. 
  • Сьогодні, 1 грудня, Сороченко постав перед судом “онлайн”. 
  • Потерпілий не прийшов, бо напередодні йому нанесли тілесні ушкодження. 
  • Що відбувалося в судовій залі?

Більше року триває розгляд справи побиття АТОвця у Хмельницькому. Сталося це ще минулого літа. В епіцентрі подій - проросійський блогер Артур Сороченко. Особливої уваги йому приділили хмельницькі активісти. Адже на відео, що потрапило в мережу, було видно, як Сороченко наносить тілесні ушкодження учаснику бойових дій на Сході. Нагадаємо, останній казав, що воює проти Росії. Блогер відповів: “Росія з нами не воює”.

Постраждалим виявився боєць 130-го рівненського окремого розвідувального батальйону Володимир Баула. Чоловік написав заяву про злочин. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Зараз блогера обвинувачують за частиною 1 статті 296 (Хуліганство) ККУ. 

Значної уваги приділили цій справі хмельницькі активісти. Під час розгляду справи в суді блогера Артура Сороченка обливали то зеленкою, то сечею. Йому був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. А через три дні його відпустили під заставу.

Відео дня

Підготовче засідання по цій справі довго не могло відбутися через відсутність то потерпілого, то обвинуваченого. Сам Артур Сороченко не з’являвся на засіданнях і передавав через свого адвоката медичні довідки про різні хвороби. Туберкульоз, пухлина, зламане ребро - це стало причиною його тривалої відсутності в хмельницькому суді. Отож, розгляд справи постійно переносили. При цьому Сороченка навіть оштрафували на суму 4 236 гривень за систематичну неявку.

Сьогодні, 1 грудня, Артур Сороченко врешті постав перед судом. Щоправда, в режимі онлайн. Адже зараз він перебуває у житомирському СІЗО за підозрою в іншій кримінальній справі. Про його “пригоди” в Бердичеві ми вже розповідали вам раніше. Що відбувалося в залі Хмельницького міськрайонного суду?

Адвокат Сороченка просив скасувати накладення штрафу й повернути підзахисному документи

На судове засідання сьогодні з’явилися майже всі учасники, окрім потерпілого Володимира Баули. За словами прокурора, той зобов’язувався бути присутнім. Втім його дружина повідомила, що вчора, 30 листопада, невідомі нанеслі Баулі тілесні ушкодження. Тож він перебуває в травматологічному відділенні лікарні. Засідання погодилися провести за відсутності потерпілого.

На зв’язок вийшов блогер Артур Сороченко. Під конвоєм він відповідав на запитання судді. Обвинуваченого попросили пояснити причину його неявки до суду. “Я ж надавав довідки, я лікувався”, - відповів Сороченко. 

Нет описания.

Артур Сороченко відповів: документи, що підтверджують його хворобу, він має. Мовляв, знаходяться вони в лікарні. Крім того, під час розмови зі своїм захисником, блогер сказав, що визнає свою вину.

Згодом адвокат обвинуваченого подав до суду клопотання про повернення документів його підзахисному, які вилучили на час розгляду справи. А також попросив скасувати накладення штрафу за неявку Сороченка. Суддя обидва клопотання не задовольнив. 

Справу перекваліфікують і розглянуть в спрощеному порядку

Через те, що підготовче засідання по справі відкладалося, тепер її розглядатимуть по-іншому. Суддя Олександр Трембач повідомив, що 1 липня до законодавства були внесені зміни. Згідно із ними, кримінальні правопорушення, за вчинення яких передбачене основне покарання у вигляді штрафу, слід віднести до кримінальних проступків. За словами судді, порядок розслідування і розгляд кримінальних проступків відрізняється від кримінальних проваджень. 

Тепер матеріали по справі побиття АТОвця заново розглядатимуть правоохоронці. Замість слідчого робитиме це дізнавач. Тоді документи перейдуть до прокурора. А він, у свою чергу, подасть обвинувальний акт до суду. Розглянути цей кримінальний проступок мають в спрощеному порядку. Скажімо, без виклику в судову залу свідків. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юрій Гудок

    Цей суддя ще той корупціонер. Видно десь гроші зайшли в суд через адвоката і видумують як справу злити
  • Ігор Воронюк

    Суддя адекватний, маю надію на справедливість.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up