Помилку виправили, має сканувати. У міськраді кажуть - QR-коди вже працюють

Помилку виправили, має сканувати. У міськраді кажуть - QR-коди вже працюють
  • Проект «Говорять старовинні будівлі» запустили, презентували, але помилку не усунули.
  • Три тижні хмельничани не могли просканувати QR-коди на історичних будівлях міста.
  • Зараз, кажуть в міськраді, збоїв бути не повинно. 

 

Таблички з QR-кодами на будівлях Хмельницького презентували на відкритті туристичного сезону 28 квітня. В день запуску, все працювало, систему тестували. Однак за тиждень після презентації QR-коди перестали працювати. 

Сьогодні, 18 травня, на сайті міськради написали повідомлення, що тимчасові збої у системі проекту «Говорять старовинні будівлі» усунули. І тепер QR-коди на історичних будівлях міста безперешкодно скануються.

В управлінні культури і туризму обіцяють працювати над вдосконаленням проекту, додавати більше інформації та фото. 

Відео дня

Поки що таблички повісили лише на Проскурівській. Вони вже зайняли місце на музичній школі, кінотеатрі Шевченка, художньому музеї. У мерії пообіцяли, що згодом з'явиться 112 подібних на всіх архітектурних пам'ятках Хмельницького. 

Довідково: QR-код - це двомірний штрих-код, який дозволяє закодувати велику кількість інформації. На відміну від звичайного тексту QR-код  простіше розпізнати за допомогою обладнання і перевести його вміст в цифровий вигляд. У багатьох містах світу поруч з пам'ятками стоять невеликі таблички. Відсканувавши їх, можна дізнатися всю інформацію про пам'ятник чи будівлі. У туристичній столиці України- Львові - QR-коди розміщені більш ніж на 80 об'єктах. Їх встановили перед Євро-2012 для допомоги іноземним уболівальникам, але продовжують ними користуватися туристи і зараз.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up