Прокуратура боїться, що Валерій Дьяченко втече або вплине на свідків

Прокуратура боїться, що Валерій Дьяченко втече або вплине на свідків
  • Бізнесмен Валерій Дьяченко підозрюється у вимаганні 10 000 доларів і може сісти на 7 років.
  • Розгляд справи затягується - на суд не з’явилися свідки.
  • Дьяченко вийшов під заставу в 110 тисяч гривень. Прокуратура вважає, що той може втекти або вплинути на свідків.

 

Дьяченко підозрюється у вимаганні 10 тисяч доларів. Покарання за таке кримінальне правопорушення передбачає до 7 років позбавлення волі. Розгляд даної справи мав продовжитися сьогодні, 23 лютого в Хмельницькому міськрайонному суді. Але засідання перенесли. На суд не з'явився жоден свідок. Тому його перенесли на 6 березня.

Валерія Дьяченка раніше тримали під вартою. Він вийшов із СІЗО, внісши заставу 110 240 гривень. Термін запобіжного заходу для підозрюваного мав завершуватися завтра, 24 лютого. Та в прокуратурі побоялися, що бізнесмен може просто втекти з Хмельницького чи якось вплинути на свідків. Більшість із свідків, до речі, раніше працювали на заводі «Катіон», територія якого належить бізнесмену. Через ці причини прокуратура попросила суд продовжити термін запобіжного заходу.

Відео дня

 - Дана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення. Існують певні ризики щодо обвинуваченого. З метою уникнення відповідальності від кримінальної відповідальності він може незаконно впливати як на потерпілих, так і на свідків. Також є ризик переховування даної особи. Враховуючи майновий стан та соціальні зв’язки обвинуваченого, можливе залишення території України. Тому прошу продовжити строки запобіжного заходу для Валерія Дьяченка на два місяці, - заявила прокурор Ольга Просвітлюк.

Таку позицію державного обвинувачення підтримали усі сторони. Суд вирішив, що Валерію Дьяченку все-таки варто продовжити термін запобіжного заходу. Триватиме він щонайменше до 21 квітня цього року. Протягом цього часу бізнесмену не можна контактувати із свідками, виїжджати без попередження із Хмельницького або ж не являтися без поважних причин в суд чи до прокурора. Якщо він порушить якусь із цих вимог, то вся сума застави піде до державного бюджету. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Нагадаємо, що на попередньому засіданні допитали потерпілого. Чоловік розповів, як його били і як вимагали гроші за свободу.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up