Проти “драконівських законів”: підприємці Хмельницького вийшли на акцію протесту

Проти “драконівських законів”: підприємці Хмельницького вийшли на акцію протесту
  • Малий бізнес Хмельниччини організував мітинг на майдані.
  • Скандували проти “драконівських законів” та “шалених” податків. 
  • Приватні підприємці розповіли про те, як ведуть бізнес та хто їх витісняє.

Зранку на Майдані незалежності у Хмельницькому почали збиратися представники малого бізнесу. Прийшли вони сюди на акцію протесту проти ряду законів та законопроєктів Верховної ради України. З собою принесли плакати з написами: "Закони Полякова на "бочку" і "точка"", "Владо!Продай собаку - купи собі РРО". Хмельничани та мешканці регіону невдоволені законом про тотальну фіскалізацію бізнесу та вимагають переглянути закон щодо спрощеної системи оподаткування. 

Закони №128 та №129, які запрацюють з 19 квітня поточного року, вони називають “драконівськими” та кажуть, що “влада знищує малий бізнес”. Адже прийняті закони змушують підприємців:

  • вести детальну документацію 
  • облік витрат, доходів та облік списаного товару.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">Також ці закони зобов'язують представників малого бізнесу закупити необхідну техніку у вигляді касових апаратів. Підприємці зазначають, що це зайві витрати й на реалізацію законодавчих вимог їм потрібно витратити щонайменше 40 тисяч гривень. А в сучасних умовах, за словами підприємців, для них це непомірні витрати. 

" Заробітки впали, продажі впали"

Валентина, 47 років

Ще одна законодавча норма, яка обурила хмельничан - це, так званий, “кешбек”. Він передбачає підвищенні права споживачів, що, за словами підприємців, притискає їхні права. Згідно закону, покупець має право поскаржитися на підприємця, якщо він не задоволений продукцією чи обслуговуванням. В результаті - повернути свої гроші та отримати компенсацію від підприємця у вигляді 50% вартості придбаного товару. 

"Дядьку, закінчуй торгувати"

Василь,  74 роки

До акції протесту долучилися представники громад із різних районів Хмельницького. Під Будинком рад були делегації із Нетішина, Старокостянтинова та Кам’янця-Подільського. Просили владу підписати  “законопроєкти Полякова”. А саме: законопроєкт 2644 та 2645  “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відміни норм, які передбачають посилення фіскального тиску шляхом розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій”. Також просили про внесення змін до податкового кодексу та про створення комфортних умов для ведення малого бізнесу. Зокрема у сфері розмитнення та імпортування товарів із-за кордону. 

Зокрема хмельницький підприємець розповів журналістам vsim.ua, що прийшов на мітинг аби захистити малий та середній бізнес. 

"Дайте можливість планувати майбутнє"

Вадим, 44 роки

Після мітингу хмельничани підписали резолюцію з вимогами та подали її на розгляд голові ОДА Дмитру Габінету. Також закликали усіх представників малого бізнесу вийти на акцію протесту під стіни Верховної ради, яка відбудеться 19 лютого у Києві. 

Подібні акції протесту прокотилися сьогодні хвилею по всій Україні. 

Детальніше про те, що відбувалося під стінами Будинку рад у Хмельницькому, дивіться в записі прямого ефіру з акції протесту. 

 

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (53)
  • Марина Коцик

    Хай сначала в Хмельницьку порядок наведуть а потім майдани зберають. Скільки коштує цей раз "Ваш" мітинг
  • Іван Воронюк

    Профсоюзники повиходили...Грати за правилами вони не хочуть, бо думають, що хитріші за всіх інших і далі будуть вести тіньовий(приховувати доходи) бізнес.
    Зекоманда👍
  • Nadezhda Teklyuk

    а нефиг было скакать в 13 году...
  • Галина Худенко

    Це вийшла жменька, а де ж тисячі підриємців
    Напевно все устраює
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up