Реальні історії та рожеві стрічки: хмельницькі поліцейські розповіли гімназистам про булінг (ФОТО)

Реальні історії та рожеві стрічки: хмельницькі поліцейські розповіли гімназистам про булінг (ФОТО)
Інспектор зі зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції Хмельницької області Ганна Стрембіцька
  • У Хмельницькій гімназії №2 проводили флеш-моби проти цькування.

  • Також про це явище дітям розповідали патрульні поліцейські.

  • Учням пояснили суть булінгу, його наслідки та розказали, як цьому протидіяти.

Перший випадок покарання за булінг зафіксували на Хмельниччині минулого тижня. У Нетішині штрафом покарали маму старшокласника. Її син систематично ображав вчителя та психологічно тиснув на нього. Аби таких випадків було менше, у поліції вирішили провести профілактичний захід у гімназії №2 у Хмельницькому.

Щоб діти краще зрозуміли, що таке булінг, інспектор зі зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Хмельницької області Ганна Стрембіцька розповіла про випадок, який стався на проспекті Миру:

— Кілька дівчат били по черзі одну, а 18 людей стояли колом та спостерігали, — розповіла поліцейська. — Ніхто за неї не заступився і всі знімали це на відео. У дівчинки був струс мозку, тріщина та набряк — дуже страшні травми. Відкрили кримінальне провадження та притягнули до відповідальності чотирьох осіб. Мене вразило те, що ніхто з оточуючих не заступився, взагалі ніхто. Ані найкращі подруги, ані хлопці.

Відео дня

Наслідки булінгу для його жертви Ганна Стрембіцька пояснила на прикладі. Дітям роздали аркуші паперу та попросили їх зім’яти. А потім — розрівняти їх. Інспектор пояснила, що повністю подолати наслідки цькування неможливо. Так само як і повністю розрівняти зім’ятий аркуш паперу.

Також у рамках профілактичного заходу в музеї історії гімназії учням показувати ролик про цькування, а також провели музичний флеш-моб. В актовій залі навчального закладу провели профілактичний урок. На ньому розповіли, що таке булінг, його види, ознаки, відповідальність за нього. Також розказали про протидію цькуванню та що потрібно робити тим, хто зіткнувся з цим явищем.

Після профілактичного уроку в одному з п’ятих класів гімназії провели «рожевий» флеш-моб. Діти пов’язали на руки стрічки рожевого кольору. Це символізувало протест проти булінгу та підтримка тих, хто став його жертвами.

Читайте такожХмельницькі школярі підтримали жертв булінгу «рожевим» маршем (ФОТО, ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up