Резонансна ДТП з освітянами: суд призначив покарання Роману Миколаїву

Резонансна ДТП з освітянами: суд призначив покарання Роману Миколаїву
  • У результаті жахливої аварії, яку влаштував п'яний екс-керівник департаменту освіти, загинуло двоє дорослих.
  • Нарешті суд визнав покарання у цій справі.
  • Яке покарання отримав Роман Миколаїв, дізнавайтеся на нашому сайті.

 

21 грудня, Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок у резонансній ДТП, яка сталася в ніч на 30 травня 2018 року. Нагадаємо, тоді на в‘їзді до міста Хмельницького, легковий “Nissan Leaf” врізався в вантажівку “КамАЗ”.

Як виявилося, за кермом службового “Nissan Leaf” був 38-річний директор Департаменту освіти й науки Хмельницької міськради Роман Миколаїв. А в салоні легковика перебувало четверо дорослих і троє дітей, зокрема, завідуюча садочку № 53 Наталія Докторук, методистка Департаменту Антоніна Манзюк і її чоловік Олександр Манзюк. 33-річна Наталія і 32-річний Олександр загинули. 

  • "Під час розгляду справи в суді обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні даної ДТП, щиро розкаявся та неодноразово просив вибачення у потерпілих та їх представників", - йдеться у повідомленні Хмельницького міськрайонного суду.

Романа Миколаїва визнали винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України, та призначили йому покарання у виді 6 (шести) років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 (три) роки.

Відео дня
  • "До набрання вироком законної силу запобіжний захід відносно залишено попередній — тримання під вартою. До строку відбування покарання  буде зараховано час попереднього ув'язнення з 30.05.2018 року до дня вступу вироку в законну силу включно із розрахунку 1 день попереднього ув'язнення за 1 день позбавлення волі".

Частково задоволено й ряд цивільних позовів потерпілих. Зокрема на користь цивільної дружини загиблого в аварії в рахунок відшкодування завданої моральної шкоди суд стягнув із Миколаєва 49 320 гривень. Також на її користь стягнуто з Моторного (транспортного) страхового бюро України 14 892 гривень в рахунок відшкодування витрат на лікування малолітньої доньки. Також частково задоволено й окремий цивільний позов потерпілої в інтересах її малолітньої доньки - із Романа Миколаїва суд стягнув 99 320 гривень відшкодування завданої моральної шкоди.

На користь батька жінки, що загинула в результаті аварії з Моторного (транспортного) страхового бюро України стягнуто 31 600 гривень матеріальної шкоди та 67 014 гривень шкоди, завданої смертю доньки. Також на його користь в рахунок відшкодування завданої моральної шкоди стягнуто з Романа Миколаїва 23 470 гривень. На користь матері дівчинки стягнуто 67 014 гривень з Моторного страхового бюро України та 23 470 з Миколаїва.

Батькам двох інших, постраждалих в аварії дітей, винуватець трагедії відповідно має сплатити 99 840 гривень  та 44 500 гривень в рахунок відшкодування завданої моральної шкоди, 5 769 гривень  витрат на лікування та 14000 гривень витрат на правову допомогу.

Окрім того суд стягнув із Романа Миколаїва понад 35 тисяч гривень процесуальних витрат за проведення експертиз. 

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення.

  

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (101)
  • Читач78

    Насчет "загиблої дівчинки" частично исправили, но не все. В сообщении суда, на которое вы ссылаетесь, указано: "На користь матері загиблої  стягнуто 67014 гривень з Моторного страхового бюро України та 23470 з  Миколаїва.
    Батькам  постраждалих в аварії дітей, винуватець трагедії відповідно має сплатити 99840 гривень  та 44500 гривень в рахунок відшкодування завданої моральної шкоди, 5769 гривень  витрат на лікування та 14000 гривень витрат на правову допомогу."
    А у вас: "На користь матері ДІВЧИНКИ стягнуто 67 014 гривень з Моторного страхового бюро України та 23 470 з Миколаїва. Батькам ДВОХ ІНШИХ, постраждалих в аварії дітей..."
    Т. е. в оригинале ни о какой девочке речи нет. А детей вроде как пострадало трое, судя по вашей же статье, и в сообщении суда их количество не указывается.
  • Alex Alex

    какая прелесть. это- олицетворение нашего народа и страны....

    Читач79 reply Alex Alex

    Не справився з обов'язками Миколаїв, не послав подалі ту жлобську шваль, яка лизала йому зад і підливала вино, а зараз пише постійні заяви до суду  на компенсації.
  • Валерий Паньков

    По закону Савченко он уже отсидел. Один год в СИЗО  за  два года в тюрьме.

    Елена Логвинова reply Валерий Паньков

    Валерий Паньков , закон Савченко уже давно отменён.

    Читач78 reply Валерий Паньков

    Закон Савченко уже тыщу лет как отменили.
  • Саша Мацюк

    Довічно потрібно давати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up