Мільйони на дороги: Які вулиці Хмельницького відремонтували?

Мільйони на дороги: Які вулиці Хмельницького відремонтували?
Закатані у асфальт люки

25 мільйонів на Волочиську і 1,5 - на Щедріна. Цього року в хмельницькій мерії нарахували 53 об’єкти, де потрібно зробити капремонт. На все передбачили 126,4 мільйони гривень. До середини жовтня проклали асфальт не всюди. А всі вже відремонтовані вулиці розташовані у приватному секторі. 

 

Комусь майже все, а комусь крихти з глибокого бюджетного гаманця. На ремонт доріг у Хмельницькому на 2016 рік виділили 151 мільйон гривень. Міська рада отримала більше можливостей розпоряджатися коштами на місцях завдяки децентралізації. Й поки вміло цим користується і регулярно звітує про ремонт тієї чи іншої вулиці. Де і за що відремонтували, бачили журналісти "ВСІМ". 

Що запланували

Цього року у Хмельницькому було заплановано проведення капітального та поточного ремонту вулиць, дворів та міжбудинкових проїздів. До жовтня з виділених на це коштів освоїли лише третину - 49,1 мільйона. Саме на стільки бюджетних гривень прийняли  виконані роботи на 12 об’єктах.

Відео дня

Цікаво, що всі вже відремонтовані вулиці розташовані у приватному секторі. Як і більшість із 53, які підпадають під капремонт на 2016 рік.  

Станом на 14 жовтня на багатьох об'єктах роботи тривають.Завершуватимуть все в грудні. 

Кому більше

Одним із найбільш затратних став ремонт частини вулиці Чорновола. Тут розпочали із тротуарів. Спочатку зірвали старі бордюри і вимостили нові. Їх підняли вище. Зробили це для того, щоб підняти рівень дороги, оскільки новий асфальт стелився поверх старого. Потім оновили покриття на самих тротуарах. Зайнялися тут і облаштуванням транспортних «кишень». По Хмельницькому таких побільшало. Й витрачали на них немалі суми. 

Читайте такожНа Панаса Мирного збудували транспортні «кишені» за 777 тисяч гривень 

Серед капітально відремонтованих вулиць найдорожчою виявилася Нижня Берегова. На ділянку від Бандери до провулку Першотравневого виділили 1,9 мільйона гривень. Виконувало роботи тут ТОВ «Гранд Дорбуд». Засновником даного товариства є Грант Карапетян. Його фірма у цьому році є виконавцем робіт на 12 об’єктах по місті Хмельницькому. Саме стільки тендерів вона виграла на загальну суму 13,36 мільйона гривень. Майже третину з цих коштів складає капремонт на вулиці Короленка – 4,3 мільйона.

Хто ремонтує

Лідером за кількістю відремонтованих об’єктів по місту є ПАТ «Хмельницьке шляхово-будівельне управління №56». Його пов’язують із нардепом від Хмельниччини Сергієм Лабазюком. Товариство виграло 20 тендерів на загальну суму 71,4 мільйона гривень. Найбільш затратною ділянкою стала вулиця Волочиська. Її капремонт у 2016 році обійшовся в майже в 25 мільйонів гривень. Більшість проектів-мільйонників по ремонту доріг у Хмельницькому виконує «Хмельницьке ШБУ-56». 

Трійку лідерів по кількості виграних тендерів замикає комунальне підприємство «БРЕД». Воно займається капремонтом на чотирьох вулицях на загальну суму 2,4 мільйона гривень. Та найбільше грошей підприємство отримає на проведення поточного ремонту. Всього у Хмельницькому в поточному році на нього виділено 24,6 мільйона гривень. 17 із них уже були освоєні.

Відремонтована у 2016-ому частина вулиці Нижня Берегова.Звідки асфальт

Кожен із виконавців сам вирішує, де йому брати асфальт. Частина підприємств, як БРЕД і ШБУ-56, мають власні заводи. Інші купують у різних виробників. В управлінні ЖКГ «ВСІМ» повідомили, що вони не можуть контролювати те, який асфальт і де його мають купувати виконавці робіт.

Нагадаємо, що в липні у Хмельницькому презентували новий асфальтний завод. На його тюнінг витратили 3,6 мільйона гривень. Керівник КП БРЕД Олег Нестерук каже, що зроблено це було з метою підняття конкурентоспроможності заводу. Вважає, що інші виробники вже давно працюють за новішими технологіями.

В середньому комунальний завод виготовляє 10-12 тисяч тонн асфальту на рік. Третину виготовленого йде на продаж. Інше використовується для власних цілей.

Відремонтований провулок Достоєвського перетинається із однойменною вулицею. Вона потребує якнайшвидшого ремонту. Асфальту на ній практично немає.Наполеонівські плани

Наступного року вже заплановано ремонт доріг на 22 мільйона гривень. Майже половину з цих коштів піде на дорогу по вулиці Франка. Список  буде поповнюватися.  На карту ми винесли ділянки, де цього року зробили або планують провести капремонт. Слідкуйте за оновленнями разом із vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Сікора Саша

    На Шулявском путепроводе произошел обвал. Движение по Гетьмана в направлении Петровки перекрыто сразу за Индустриальным мостом

    Вот ето проблема!



    https://twitter.com/auto_kiev/status/836287960714776576/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

  • Сікора Саша

    На Шулявском путепроводе произошел обвал. Движение по Гетьмана в направлении Петровки перекрыто сразу за Индустриальным мостом



    Вот ето проблема!



    https://twitter.com/auto_kiev/status/836287960714776576/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

  • Anonymous

    07.09.2015р.



    Начальнику Полонського РВ

    УМВС України в Хмельницькій області



    З А Я В А

    В провадженні Полонського РВ за №12014240200000124 від 21.03.2014року перебувають матеріали перевірки по нашій заяві про вчинення злочину за ст.358 ч.1 КК України  колишнім головою правління ПАТ «Полонський гірничий комбінат» Теслею О.А., щодо незаконних оборудок  та складання фіктивних документів з ПАТ»Хмельницьке ШБУ-56», внаслідок чого нашому підприємству були нав’язані неіснуючі зобов’язання.

    Так,Тесля О.А., в 2013 році уклав і підписав з ПАТ «Хмельницьке ШБУ-56» ряд фіктивних договорів про збереження товарно-матеріальних цінностей  ПАТ «Хмельницьке ШБУ-56» на  території ПАТ «Полонський гірничий комбінат», зокрема договір №30.05/13-1 від 30.05.2013 року. Ним же були підписані  фіктивні акти прийому-передачі товарно-матеріальних цінностей  цінностей.       Для перевезення такої кількості щебеневої продукції необхідно було понести транспортні витрати  і використати 5000 вантажних автомобілів, або 2000 залізничних вагонів. Вважаємо, що укладення даних договорів мало наслідком лише сприяння ШБУ-56 у махінаціях. Дані договори є фіктивними, ШБУ-56 жодного разу не завозило продукцію на збереження, а також не придбавало продукцію з подальшим переданням на збереження у ПАТ «Полонський гірничий комбінат», кошти за зберігання також не сплачувало.

    Тепер же, після звільнення Теслі О.А. з займаної посади, ПАТ «Хмельницьке ШБУ-56» почало вимагати з ПАТ «Полонський гірничий комбінат» повернути ту продукцію,  яка вказана в договорах і актах прийому-передачі, і навіть звернулися до Господарського суду Хмельницької області з відповідними позовами. Господарський суд Хмельницької області не вникав в суть проблеми і виніс рішення про задоволення таких вимог. Адже договори і акти по формі були справжніми і підписані відповідною  посадовою особою. Однак дана обставина потребує слідчої перевірки правоохоронними органами, оскільки тільки їм належить таке право. На сьогоднішній день до ПАТ «Полонський гірничий комбінат» виставлені офіційно вимоги про сплату неіснуючого зобов’язання в сумі 3664370,00 грн. та 6426357,00 грн., що може завдати суттєвої шкоди нашому підприємству.

    Таким чином, ми впевнено можемо стверджувати, що в діях осіб, які намагаються обманним шляхом стягнути вищезазначені кошти, а також інших осіб, які були причетні до складання фіктивних документів, є ознаки злочину, передбаченого ст.190 КК України /шахрайство/.

    На підставі викладеного, керуючись ст..214 КПК України,

                                      ПРОШУ:

    Внести нашу заяву про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування.



    Додаток:Ухвала Господарського суду від 01.09.2015р.

                  Ухвала Господарського суду від 27.08.2015р.        





    Кримінальним провадженням №12014240200000124 встановлено незаконні оборудки  ШБУ-56, але поліція не спішить з завершенням.
  • Маргоша

    Я не буду зараз рахуват виділені та витрачені кошти. То не в моїй компетенції. Але можу сказати, що як на диво усі ті пішохідні зони, де я щодня раніше долала з великими труднощами, можна сказати переносячи дитячий візочок у руках, зараз проходжу із задоволенням. Це Проспект та Старокостянтинівське шоссе. А те що на Свободи поставили нарешті світлофор? Там же раніше діти до 10 школи переходили дорогу на свій страх і ризик. Нормальні тротуари потрібні не лише в центрі, а й на перефирії, і в приватних секторах. Там теж люди живуть. Вперше задоволенна роботою комунальників

    Сікора Саша reply Маргоша

    підтримую на 100%!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up