Працівників ЗМІ запросило керівництво Львівської пивоварні, аби ті на власні очі переконалися у якості та неповторності нового «живого» пива. Журналісти мали можливість побачити усі етапи виробництва пива – від прийому та миття солоду до розливу напою у пляшки та його фасування.
- Робота над рецептурою нового сорту тривала понад 10 місяців. Перші тестування смаків відбулися ще в жовтні минулого року. За цей період було проведено понад 20 професійних дегустацій та докладно вивчено вподобання споживачів. Завдяки копіткій роботі пивоварів у сорті «Львівське Живе» вдалося відтворити первинний смак «живого» хмільного напою зі своїм особливим та неповторним ароматом, - розповів генеральний директор компанії «Славутич» Carlsberg group, до якої входить і Львівська пивоварня, Петро Чернишов.
Журналістів ознайомили з технологією виробництва «живого» пива, головною особливістю якого є високотехнологічний процес фільтрації, який дозволяє зберегти первинний смак та аромат пива. Для фільтрації «Львівське Живе» використовується спеціальний фільтр тонкої очистки виробництва компанії KHS (Німеччина).
- Паралельно технологи працювали над збільшенням терміну зберігання «живого» пива. Адже лабораторні дослідження засвідчували, що без спеціальної підготовки таке пиво за звичайної температури може зберігатися не більше кількох тижнів. Однак інвестиції в модернізацію технічного обладнання, системи фільтрації, а також у навчання персоналу дали змогу збільшити термін зберігання «Львівського Живого» до 30 днів, - розповіла директор із якості компанії «Славутич» Carlsberg Group Тетяна Яковлєва.
Завдяки спеціально створеній системі логістики компанії, яка передбачає пряму доставку без складування, «Львівське живе» зможуть скуштувати мешканці всіх областей Західного регіону.
Директор програми захисту споживачів «Знак якості» Марина Кондратенко розповідає про те, як розпізнати якісну продукцію.
Андрій Вольський приймає солод, який привезли зі Славутського солодового заводу.
Технічний директор компанії «Славутич» Carlsberg group Юрій Роговий розповідає про солод з Славути.
Оператор варильної дільниці Оксана Мелешко працює на пивоварні вже 23 роки.
Юрій Роговий стоїть біля заторного чана, де вариться пивне сусло.
Пивне сусло вариться три години.
Усі бажаючі могли скуштувати цей напій.
Технологія пивоваріння досить складна.
Ультратонкий фільтр дозволяє отримати не пастеризоване пиво.
Оператор пульту управління Ігор Кошіль вже сім років працює на виробництві. Він слідкує за усім процесом на виробництві.
Борис Кукурудза працює на Львівській пивоварні дев’ять років. Він відповідає за наклеювання етикеток.
Наклеювання етикеток.
Оператор тепло миючої машини Василь Романчук відповідає за миття пляшок та їх стерилізацію.
Мікробіолог Леся Костюк збирає пивні дріжджі для аналізу.
Одна зі сучасних ліній на Львівській пивоварні.
Делегація журналістів на Львівській пивоварні ознайомлюється з технологією пивоваріння.
Хмельничанка Катерина Ігольнікова одна з найперших покуштувала свіжозварене «живе» пиво.
«Львівське Живе» готове до випуску з лінії.
Фінальний етап виробництва – упаковка.
Інформаційна служба газети «Діловий тижневик «ВСІМ»
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.