«Спецкомунтранс» забруднює струмок, який впадає в озеро на Озерній, — екологи

«Спецкомунтранс» забруднює струмок, який впадає в озеро на Озерній, — екологи
Сміттєзвалище на проспекті Миру. Фото з архіву редакції
  • За даними екологів, фільтрат зі сміття потрапляє у струмок.

  • Директор підприємства не визнає, що було допущене порушення.

13 січня цього року до Держекоінспекції Хмельницької області надійшло повідомлення про забруднення озера в мікрорайоні Озерна. Фахівці протягом 11-19 лютого провели позапланову перевірку комунального підприємства «Спецкомунтранс», якому належить розташоване неподалік сміттєзвалище. Про це йдеться на сайті Держекоінспекції.

У повідомленні зазначається, що інспектори виявили порушення природоохоронного законодавства. Це призвело до забруднення струмка, що впадає в озеро. Як зазначають в Держекоінспекції, фахівці виявили такі порушення:

  • Відео дня
    /li>

За результатами перевірки інспектори винесли припис усунути порушення. Крім того, керівника підприємства Олександра Зіміна притягнули до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 59 КУпАП («Забруднення і засмічення вод, порушення водоохоронного режиму на водозборах, яке спричиняє їх забруднення, водну ерозію ґрунтів та інші шкідливі явища»). Стаття передбачає штраф для посадових осіб на суму від 85 до 136 гривень.

Крім того, Держекоінспекція подала до суду, аби зупинити діяльність «Спецкомунтрансу» в частині забруднення водойм. Також комунальне підприємство хочуть змусити відшкодувати завдані довкіллю збитки.

Ми звернулися до директора комунального підприємства «Спецкомунтранс» Олександра Зіміна за поясненням щодо цієї ситуації. Він розповів, що не визнає жодне з порушень, які йому закидають в Держекоінспекції:

— Протокол на сьогоднішній день оскаржується. Всі питання, які виникають, ви можете поставити в Держекоінспекції, для чого вони це зробили, як вони написали і чому вони це написали, — сказав Олександр Зімін.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Адмін Адмін

    "підприємство не використовує ефективні сучасні технічні засоби і технології для утримання своєї території в належному стані" - а є державний реєстр таких засобів та технологій?
  • Морозов Александр

    не пройшло і тридцять років, як помітили. І штраф - 85 гр. сильно! Молодці!
  • Василий Розуман

    Весь дивокрай і отрадне той смерід вже й не відчувають , а фахівці де були останніх 10 -15 років!!???
  • Роман Ковальський

    Скажу більше, майбутній полігон після побудови сміттєпереробного заводу ще на 500 метрів блище до даного струмка.
    Якщо раніше було 800 метрів земляної фільтрації то зараз буде 300 метрів.

    Юрий Довгалюк reply Роман Ковальський

    Роман Ковальський а где именно он должен быть? На территории Строммашины?

    Роман Ковальський reply Роман Ковальський

    Татьянка Танюша невірю.

    Татьянка Танюша reply Роман Ковальський

    Роман Ковальський Ви вірите,що побудують завод?який вже рік обіцяють?))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up