Мешканців Нетішина штрафують за годування безпритульних тварин. Зоозахисники проти

Мешканців Нетішина штрафують за годування безпритульних тварин. Зоозахисники проти
Фото ілюстративне
  • У місті заборонили годувати безпритульних тварин.
  • Проте, є ті, хто не дотримується заборон. За це їх штрафують.

У Нетішині людям заборонили підгодовувати безпритульних тварин. Відповідне рішення прийняли у міськраді ще у 2018 році. Ба більше, дехто із мешканців міста вже оштрафували за це. 

  • "Забороняється підгодовувати безпритульних тварин на території житлової забудови міста, прибудинковій території, дитячих, спортивних майданчиках та у місцях дитячого відпочинку, зупинках громадського транспорту, території закладів освіти, культури, охорони здоров’я, фізичної культури й спорту, закладів громадського харчування, торгівлі, включаючи торгові ряди, ринки, парків, скверів, у місцях масового відпочинку населення, окрім спеціально відведених місць", – йдеться у документі. 

За словами зоозахисника та засновника проєкту UAnimals Олександра Тодорчука наразі за годування тварин у невизначених зонах оштрафували декількох людей. Про це він розповів в коментарі "Українській правді. Життя"

В UAnimals стверджують, що згідно із цим рішенням, будь-який житель Нетішина, який насмілиться погодувати вуличну тварину у місті, – може бути оштрафований на суму від 300 до 1 360 гривень  Штрафи у свою чергу викликали хвилю обурення небайдужих до тварин людей. Водночас у міській раді переконані, що проблем немає. 

Відео дня

Як повідомив телеканалу "Подділя-центр" заступник міського голови Іван Романюк, проблем з тим, щоб тварини приходили годуватись в певне місце – немає. Він зазначив, що визначене місце буде облаштоване, тож "тварина буде там отримувати їжу і сенсу бігти в місто і щось ще шукати не буде". 

Натомість Олександр Тодорчук переконує, що такі правила лише призведуть до голодування тварин.

  • "Місцева влада, певно, розраховує на шалене зростання відвідуваності сайту завдяки собакам і котам, які вже купують ноутбуки, аби дізнатися про список "дозволених місць.. В майбутньому на сайті також з’явиться список місць, де в Нетішині можуть чірікати пташки та рости дерева", – пише він на своїй сторінці у Facebook. 
 

 

Він також додає, що без відповідальності власників, програм стерилізації та адопції, на вулицях постійно з’являтимуться нові тварини. 

Наразі проєкт UAnimals разом з юристами та депутатами міжфракційного об’єднання "Гуманна країна" розбираються у ситуації.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Вєтрова Лана

    Влада, яка мислить такими категоріями як штраф за милосердя, не здатна мислити глобально. Тому це безглузде рішення, яке обурило людей у всій Україні, це - по суті хрест місцевої влади на своєму політичному майбутньому. Гуд бай, невігластво і нікчемність! Вибори незабаром.
  • Max Forosov

    Я поддерживаю, правильное решение. У нас за домом с этим кормлением развели такой гадюшник, корм на жаре гниет, вонища. Мухи летают и кругом дети. Африка номер 2. В подвале кошки котятся, коты давят этих котят, трупы начинают разлогаться - вся это вонь стоит в подъезде, рой мух летает.

    Дід Панас reply Max Forosov

    Ти це пришибленій Zhanna не поясниш. В неї одне в голові - усі-пусі з тваринками. Нехай забере собі додому, так ні. Філософствує тут...
  • Zhanna

    Збереження життя людини та попередження вчинення злочинів проти життя і здоров"я людини пов"язані  із попередженням фактів жорстокого ставлення до тварин. Тобто,перекладаю для всіляких дідів панасів та ім подібних: жорстокість до тварин породжує жорстокість до людей. Дай Боже, щоб діти-онуки діда панаса,яких він не навчить любити тварин, не прибили його на старості років сокирою через те, що він розвів антисанітарію в ліжку,надзюривши під себе ,страждаючи на нетримання...

    Наталия Плесская reply Zhanna

    А надо бы
  • Дід Панас

    І правильно, що штрафують. Розводять антисанітарію біля будинків своїми подачками, пригодовують тварин - від яких потім проходу немає.
    А ті, хто небайдужі до тварин та сильно обурені, не займаються демагогією, а забирають "беззахисних тваринок" додому і там годують, купають, цілують, ср..ку лижуть і т.д.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up