Громада на Хмельниччині голосує за вихід з моспатріархату. А з церкви зникло майно

Громада на Хмельниччині голосує за вихід з моспатріархату. А з церкви зникло майно
Скріншот з відео
  • За перехід до ПЦУ висловились віряни села Буртин на Полонщині. 
  • Односельчани провели збори та перевірили чи на місці всі речі в церкві. 
  • Не знайшли кількох ікон, кадила, риз та церковних документів.
  • Весь процес проходив в присутності поліції та записувався на відео.

Все більше громад на Хмельниччині з кожним днем голосують за вихід з московського патріархату. Віряни влаштовують схід села, збирають збори та підписи. Для підтвердження своєї волі запрошують благочинних із Православної Церкви України, аби погодили перехід. 

Днями за вихід з мп упц проголосували і мешканці села Буртин Шепетівського району. Про це повідомили на сторінці ПЦУ міста Полонне парафії Пресвятої Тройці.

Відео дня

Прихожани зібралися під храмом. Запросили представника поліції та благочинного парафії Пресвятої Тройці. Весь процес знімали на відео. 

“Зважаючи на те, що третій місяць нашу землю товче руський чобіт, зважаючи на те, що там гинуть наші найкращі хлопці, батьки, діти, я думаю, що ми повинні прийняти нормальне рішення. Прошу вас послухати своє серце і проголосувати за те, щоб наша святиня перейшла під егіду української церкви”, - проголосив місцевий мешканець. 

На його заклик висловити власну думку жителі відповіли, що вони “всі за”. Але зайти до храму відразу селяни не могли, бо не знайшлося ключів. На що благочинний порадив згодом перевірити чи нічого з церкви не пропало. 

“Треба буде перевірити чи всі речі на місці, бо в нас священники дуже вправні. Як і руська армія, так і священники, так вправно церкви очищають. Хлопці з “міліцією” звозять, потім по півдня по селі збирають”, - зазначив священник. 

Згодом, судячи із запису на відео, до храму все ж потрапили. Одразу ж почали перевіряти чи все на місці. І недорахувалися кількох ікон, кадила, Єван­ге­лія, хрес­тів, під­свіч­ни­ків, ча­ші для при­час­тя, ри­з та церковних документів. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (731)
  • Александр Борячук

    Мп це орки та мародери бидло расейске...
  • Дядя Фёдор

    А як потрібно ще вийти ?
  • Daniela Lamberi

    H
  • Віталіна Шевченко

    Люди які нічого не розуміють в Православії оце і все роблять нічого не доклали ні словом ні ділом і йдуть і бомблят ,Православні чітко знають,що ця віра сама сильніша і має триматися трьома странами білоруси украннці і росіяни ,якщо це все розколоти то буде кінець людству і планеті ,буде страшенний мороз вітер і земля буде сильно труситися загине усе і усі ,Ото і православні це хочуть донести до людства щоб не було кончіни , мій брат двоюрідний каже я не хрищенний і не віруючий зато я патріот нехай не буде православія,нехай простить його Бог неведаєт що творит і таких більшість на планеті

keyboard_arrow_up