У Хмельницькому трьох військових нагородили відзнакою «За мужність» посмертно

У Хмельницькому трьох військових нагородили відзнакою «За мужність» посмертно
  • Трьох військових відзначили нагородою «Мужність і відвага» посмертно.
  • Разом з нагородою рідні загиблих бійців отримають грошову винагороду.

У Хмельницькому підтримали рішення про відзначення трьох військовослужбовців почесною нагородою «Мужність і відвага» посмертно. Удостоїли відзнакою: Віктора Пасєку, Богдана Бігуса і Олександра Фарину.

Як повідомляють у міській раді, відзнака вручається героям, які «проявили виняткову мужність, героїзм та відвагу під час захисту кордонів України та її територіальної цілісності та віддали життя за Україну».

Нагородили вручать рідним загиблих на Сході. Разом з почесними відзнаками близькі військових отримають грошову винагороду у розмірі 10 мінімальних заробітних плат, збільшену на суму сплати податку з доходів фізичних осіб.

Відео дня

Як додають в міськраді, нагороду планують вручати не лише хмельничанам, а й жителям Хмельницької ТГ.

Віктор Пасєка народився 1965 року у селі Монченці Красилівського району. По 2018 рік Віктор Степанович працював водієм тролейбуса у комунальному підприємстві «Елктротранс». А з 2018 проходив службу за контрактом на посаді молодшого сержанта10-ої окремої гірсько-штурмової бригади. Загинув Віктор Пасєка 18 березня цього року під час бойового завдання поблизу Горлівки.

Богдан Бігус народився 1991 року у Хмельницькому. Працював токарем на ПАТ «Укрелектроапарат». У 2014 році хлопець брав участь у Революції Гідності, а після події вступив добровольцем добровольцем до Національної Гвардії України. Богдан служив у званні солдата, обіймав посаду снайпера та разом із побратимами перебував між Красним Лиманом та Ямполем. З 2016 року перебував на службі у 8-ому окремому полку спеціального призначення Збройних сил України. 18 липня 2019 року Богдан Бігус загинув від осколкових поранень в зоні ООС.

Олександр Фарина народився 1994 року у м. Керч АР Крим. У 2012 році був призваний до Збройних Сил, а з 2013 – перейшов на контрактну службу у складі 8-го полку спеціального призначення (польова пошта В4252) брав участь у зоні АТО на Сході України до 2017 року. За період проходження військової служби отримав навички та спеціальності: старшого розвідника, старшого стрілка, оператора БПЛ «Нота», кулеметника, снайпера, гранатометника. 22 квітня 2020 року в зоні ООС отримав важкі кульові поранення черевної порожнини та кінцівок. 11 жовтня того ж року помер після тривалого лікування та операцій у Національному військово-медичному клінічному центрі столиці. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Віталій Українець

    Герої!
    спочивайте,ви не дарма впали-ми закінчимо скоро!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:38 150 вулиць без світла: графік відключення на тиждень у Хмельницькому 16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up