У Хмельницькому в прикордонній академії працює 23 воїна-інтернаціоналіста

У Хмельницькому в прикордонній академії працює 23 воїна-інтернаціоналіста
В національній академії вшанували їх та учасників збройних конфліктів на території інших держав.

Урочистості влаштували з нагоди річниці виведення військ з Афганістану. Майже десятирічну афганську війну пройшло понад 62 тисячі прикордонників. Майже третина з них була удостоєна державними нагородами. Лише сімом військовим у зелених кашкетах було присвоєно звання Героїв. 518 військових у зелених кашкетах загинули під час збройного конфлікту.

Серед тих, хто виконував свій військовий обов’язок під час конфлікту в Афганістані, 16 зараз працюють в прикордонній академії у Хмельницькому. Всього у виші нараховується 23 воїнів-інтернаціоналістів. Інші були учасниками миротворчих контингентів у Лівані, Югославії, Іраці та Чехословаччині. Розповіли вони про тодішні події і порівняли із ти, що відбувається зараз на Сході.

- Зараз військовим важче. Вони воюють на території своєї Батьківщини. Мова одна. Навіть обличчя – слов’янські. Морально дуже важко. Але нічого, вони справляться, - розповідає начальник кафедри військових дисциплін прикордонної академії Олександр Сціборовський.

Відео дня

Для вшанування учасників бойових дій на території інших держав в прикордонній академії були організовані урочистості. Військові отримали нагороди від ректора Олега Шинкарука. З нагоди події декілька молодих військових отримали новенькі погони.

- Переконаний, що подвиг воїнів-інтернаціоналістів – найкращий погляд для відродження у наших слухачів та курсантів таких украй необхідних рис, як любов до Батьківщини, патріотизм, мужність та благородство, - зазначив Олег Шинкарук.

З нагоди 27-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан усім працівникам академії, які були учасниками бойових дій, 15 лютого буде надано вихідний.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Щось давно не популяризували ректора. Все сезон відкрився.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають 20:52 На Хмельниччині солістка відомого гурту зареєструвала авто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up