У психоневрологічному інтернаті на Хмельниччині виявили порушення прав людей з інвалідністю

У психоневрологічному інтернаті на Хмельниччині виявили порушення прав людей з інвалідністю
Фото з сайту Уповноваженого ВРУ з прав людини
  • У Виноградівському інтернаті пацієнти не могли самостійно виїхати на вулицю через відсутність крісел. 
  • Також на місці були зафіксовані факти неналежного ведення медичної документації.
  • Порушення виявили монітори Уповноваженого ВР з прав людини.

У Виноградівському психоневрологічному інтернаті Ярмолинецького району проживає 158 людей. Частина із них мають психічні розлади, інші - мають інвалідність та самостійно пересуватися не можуть. 

Наразі у закладі тривають ремонтні роботи. Тому, для перевірки житлових умов пацієнтів  туди завітали представники Уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькій області.

Вони відмітили, що в закладі майже завершені роботи з облаштування просторого приміщення для відпочинку та психо-емоційного розвантаження, а також нового приміщення лазні з новою сантехнікою. Підопічні закладу мають сезонний одяг, який знаходиться в задовільному стані. Також вони забезпечені належним харчуванням та питною водою.

Відео дня

 Територія закладу облаштована альтанками та місцями для відпочинку. Проте, як зауважила моніторингова група, люди з інвалідність туди потрапити не можуть. Адже  вони у повній мірі не забезпечені необхідними технічними засобами реабілітації. 

У пацієнтів відсутні:

  • крісла колісні
  • туалетні стільці
  • сидіння та стільці для купання. 

Особи з інвалідністю, які на час візиту проживали в окремому одноповерховому корпусі, не мають можливості виїхати на вулицю за допомогою крісел колісних через непристосованість приміщення до їх потреб.

Про це повідомили на сайті секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Також під час візиту моніторингова група виявила порушення права на охорону здоров`я та медичну допомогу. Крім цього зафіксували факти неналежного ведення медичної документації. 

За результатами моніторингового візиту будуть підготовлені акти реагування.Їх мають направити до  Хмельницької обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що в червні жорстоке поводження з підопічними зафіксували в психоневрологічному інтернаті Дунаївців.

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up